.CLUB je údajně první nTLD, která prodala 100K domén

Dneska jsem našel celkem zajímavou zprávu o nTLD. .club je údajně první z nových domén, která prodala 100 tisíc domén. Momentálně jich je registrováno 101.603, což je 4,81 % ze všech nTLD (2,1M). V pořadí je na třetím místě za .xyz (469K) a .berlin (138K). Ovšem ty doprovázela poměrně masivní propagační akce při níž byly nové domény rozdávány anebo doslova vnuceny.

Pro Neustar Inc. je to rozhodně slušný úspěch. Mezi kupci nejsou jen domaineři a investoři. Zájem projevily i velké značky anebo osobnosti, zvláště hudebníci a fakt je využívají, žádné redirekty (50InDa.Club, Lovato.club). Když k tomu přidáme zájem golfových, jacht a auto klubů začíná to mít nádech luxusu a kde je luxus tam jsou peníze.

Ale nejlepší bude si to ověřit a k tomu nám pomůže Alexa rank, který se na to hodí stále nejlépe. Vezmeme si jako vzorek top 100K.

23374 thedudes.club
23840 gunahsehri.club
33551 vydeo.club
44193 mobi-mall.club
46876 you-tube.club
47374 2121.club
56006 adfree.club
58191 lelivros.club
60132 royalrace.club
63533 followback.club
66494 magesy.club
71594 ait-themes.club
71939 topptcsite.club
85534 absolutely.club
90653 jaja.club
97014 bonjourno.club

Musím uznat, že mě výsledek překvapil. Celkem 15 zástupců. Jen pro srovnání .xyz má v top 100K jen 3 zástupce a .berlin celou nulu.

Že by na těch .club doménách opravdu něco bylo? Zatím jsou na 100K, to je nic. Ideální šance zainvestovat a zkusit to. Klidně můžeme být v dobách začátku doménového byznysu anebo tu máme jen další .info či .biz doménu. Ale tak je to vždy, buď do toho půjdete anebo ne :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “.CLUB je údajně první nTLD, která prodala 100K domén”

  1. No je to určitě zajímavé číslo, u domény .club jsem tohle rozhodně nečekal… Díky za hezký přehled…

  2. Sice 100k je pekny cislo, nicmene .CLUB spamoval drzitele generickych domen *club* … coz taky neni fer :(

  3. Tak club je aspoň logičtější a má nějaký potenciál.. narozdíl od xyz…

  4. Pro jistotu zaplatili 10-100 dolaru, to je vse.

    Na posuzovani uspesnosti TLD je brzo. Uspech je to zatim jenom pro registry. Vam je ta domena k nicemu.

  5. Sice je tento článek staršího data, ale když už tu slídím na tomto celkem fajn webu, proč nepřihodit názor.

    .CLUB doména je jedna z nej z new gTLD, má ohromný potenciál pro kohokoliv, o tom není pochyb. Dává jednoznačně najevo postavení názvem, a v blízké i daleké budoucnosti si myslím, že se ještě budeme divit, za jaké částky se budou pěkné domény prodávat. Z těch stovek a stovek new gTLD je .club v TOP 10. Sám jich mám několik dobrých, včas zabraných, mám i nějaké české názvy. Pravda, vyloženě slovo .club není české, vhodné pro kombinaci s českými slovy, lepší by byla pro nás koncovka .klub, ale i tak se časem tato koncovka u nás chytne. Prozatím je u nás ještě stále nedoceněna. Pro příklad, filmovy.club, pivovar.club, podnikatel.club, sachy.club, a spousta dalších fajn domén se dá ještě zabrat.

    Zmiňovaná koncovka .xyz je tak masově propagována, že lidi bez přemýšlení zabírají jakýkoliv názvy, nesmysly, kraviny, jen aby to mělo koncovku .xyz, přitom to je pro mě jedna z nejhorších koncovek, až tak nic neříkající, že to je prostě k ničemu, nějaké dobré názvy asi budou mít vysoký prodej, ale to bude asi tak vše. Stačí se dnes podívat, co se děje s koncovkou .com, jaký totální paskvili ještě stále lidi zabírají, přitom už to moc smysl nemá, když tu jsou new gTLD. Za mě jsou nej koncovky .club, .one(ta bude mít v budocnu ohromný potenciál), .guru, .space, .place, .rocks, .center, .red, a plno dalších účelových typu poker, bike, apod. Pěkné jsou i .top, .plus, kvalitní je i .pub, pro majitele hospůdek, hospod apod. unikátní koncovka.

    Nicméně nových koncovek je až nesmyslně moc, bude z toho do budoucna pěkný nepořádek, ale ono se to vyčistí samo, masově se do povědomí lidí dostanou jen ty nej koncovky nebo dobré projekty na nich postavený(online ,club, guru, cafe, apod).

    1. Díky za komentáře. Máš nějaké veřejné stránky s portfóliem domén na prodej?

Comments are closed.