Doména porn.com ukradena!

Jedna z nejdražších domén na světě porn.com byla ukradena. Společnost MXN Limited o doménu prostě přišla i přes to, že jí měla zabezpečenou jak to jen jde u společnosti Moniker. Ta v rámci svého produktu Max Lock nabízí zvýšenou ochranu, kdy se s doménou nedá nakládat bez offline úkonu. Zároveň se chlubí, že za svou historii nikdy nepřišla o žádnou doménu. No asi by měli změnit text na webu.

MXN Limited koupila doménu porn.com v roce 2007 za 9,5 milionu USD. Po celou tu dobu byla registrována právě u společnosti Moniker. Doména je momentálně registrována u ruského registrátora JSC dba RU-CENTER a majitel má aktivní whois proxy, takže se nedá zjistit kdo to je.

Společnost MXN Limited se rozhodla situaci řešit přes UDRP. Arbitrážní spor se využívá převážně, když majitel registrované značky chce získat doménu. Využívá se však i v těchto případech, i když se přiznám, že jsem o žádném konkrétním případě neslyše. Možná, že zkusí zároveň i klasickou soudní cestu, což je ovšem o dost dražší a může trvat i delší dobu. UDRP stojí 1500 USD a do 20 dnů může být po všem.

Pro “vlastníka” domény jde hlavně o čas. Každý den totiž na doméně vydělává poměrně velké množství peněz z návštěvnosti (porn.com je 854 v Alexa ranku). Běžně se tak UDRP protahují, co to jen jde. Doslova až do extrémů. V tomto případě však nejde o nějaký souboj o značku, ale o ukradenou doménu.

Zdroj: Porn.com Stolen? UDRP Filed By Company That Paid $9.5 Million For It

EDIT 9.8.2014 – Tak to vypadá že doména je zpět. Od 8.8.2014 je doména opět registrovaná u Moniker.

EDIT 15.8.2014 – oficiální zpráva, krádež potvrzena

PORN.COM RECOVERED

 We can now confirm that Porn.com, one of the largest and top adult entertainment websites in the world, was recently “hijacked” by an unknown third party. Porn.com was originally purchased in 2007 for $9.5million making it the 3rd most expensive domain of all time.

 Since learning of the hijacking, Porn.com’s attorneys Corey D. Silverstein, and Paul Keating, with the assistance of Larry Walters have worked tirelessly to recover Porn.com and return it to its rightful owner. Porn.com is presently in transit back to domain registrar Moniker.

 The domain was recovered through the diligent efforts of Porn.com’s legal team, in cooperation with the registrars and Verisign. At no time did Porn.com consider payment of any ransom or settlement fee to retrieve its rightful property.

 As a result of Porn.com’s legal team’s efforts, despite the hijacker’s malicious attempt to steal Porn.com, at no time was day‐to‐day business affected at Porn.com and consumer experience was not impacted in the slightest.

 Porn.com and its attorneys continue to conduct a detailed investigation into how this event occurred and intend to hold all responsible parties accountable for their actions.

 During this unfortunate event, Porn.com’s attorneys utilized all available tools including but not limited to Mr. Keating initiating UDRP proceedings through the World Intellectual Property Organization (“WIPO”). Additionally, Porn.com was at all times poised to take aggressive legal action in the event that the registrar did not act quickly to remedy this blatant act of domain theft.

 Porn.com thanks the countless individuals that offered assistance and did assist during this difficult event.

 All further media inquiries should be made by email and directed to Corey D. Silverstein (corey@silversteinlegal.com), however, due to the continued investigation regarding this matter, no further information shall be provided at this time.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

17 Replies to “Doména porn.com ukradena!”

  1. No hustý :) Jen nechápu jednu věc, proč si to neregistrují třeba na 10 let dopředu pak by se jim nic nestalo.

    A byla doména skutečně ukradena nebo zaspal registrátor? V tom případě by měla být doména navždy pryč ne? A můžou chtít prachy za špatnou práci od registrátora.

    btw… krást doménu porn.com bude asi i o život :)

    1. Tom: ta doména je od registrována do roku 2020. Tady nešlo o to, že by propadla, někdo jim jí prostě ukradl :)

  2. Offtopic: Alexa je nějaká překopaná. Umožňuje vůbec ještě ukázat pořadí stránek nějak zdarma (jak dojdeš na číslo 854 přímo z Alexy?)

    1. petr: v pravé horní části je políčko pro vyhledávání webu. Popřípadě prostě zadáš do URL alexa.com/siteinfo/nazevwebu.tld

  3. to admin….ale celý seznam všech webů už nevididím ne? Jako prvních 1000 webů jak jdou za sebou…

  4. Můžeš prosím rozepsat jak přesně byla ukradena?

    Jakože se někdo naboural do databáze registrátora a převedl ji jinam?

    1. Razer: žádné oficiální info zatím není. Jen, že se změnil registrátor, nový majitel je pod whois protect a chystá se UDRP. Vypadá to na krádež. Nikdo k tomu nechce nic říct. Ještě je tu šance, že stávající majitel zbalil virtuální kufry a utekl do Ruska :)

  5. Ale jak prostě někdo může ukradnout doménu? Ať to ty šéfové na DNS prostě vrátěj zpět ne?

  6. To mi řekni Drago, jak může být doména ukradena, když to potřebuje offline úřad. To muselo být hektolitrů vodky, jinak si ani nedokáži představit jak. No jo, všechno jde, když má člověk chytrý mozek či peníze.

    1. V smartphonech: nevím jak to u Moniker funguje ale zřejmě ta offline autorizace bude potřeba jen na odemčení domény. Samozřejmě registrátor z Ruska zřejmě s dodáním vodky problémy mít nebude :D

  7. kdyz to pujde pres soud, nezaplati takto soucasny “majitel” take nejakou tu pokutu?

  8. pekná sranda keď už niekto dokáže ukradnúť takúto doménu … som zvedavý ako dlho potrvá kým sa vráti pôvodnému majiteľovi a či sa vôbec vráti

  9. Opravdu byla ukradena, není to pouze dobrá reklama ? Já tam vidím registrátora Moniker.

  10. Moniker spachal sebevrazdu. Uz predtim. Zmenili cely system, hromadne se od nich utika. Ja taky. A hodne tisic dolaru jsem u nich utratil.

    Misto hesla, ze neprisli nikdy o zadnou domenu plati ted heslo, ze zatim nikdy neprisli za hodinu o vic nez 1000 domen.

Comments are closed.