Copywriting zavádí rychlopoptávky po vzoru iWriter.com

Přes zahraniční službu iWriter.com je měsíčně napsáno více jak 100 tisíc článků. Je to takový copywriterský supermarket, kde se dá sehnat článek o délce 150 od 1,25 USD. Ať se vám to zdá málo anebo ne, služba funguje velmi dobře. Kluci z copywriting se jí inspirovali a zavedli rychlopoptávku.

Jak to funguje

Rychlopoptávka je v podstatě požadavek na článek, který potřebujete napsat s limitem tří hodin. Prostě jakmile jí nějaký copywriter přijme, má tři hodiny na napsání textu. Aby to bylo atraktivnější, zobrazují se rychlopoptávky nad ostatními a navíc jsou zvýrazněné. Na rychlopoptávky mohou dosáhnout pouze copywriteři, kteří mají spolehlivost minimálně 80 % a hodnocení 4+. Přiznám se, že nevím přesně jak tyto hodnocení fungují. Takže už víme jak to funguje, protože to Otakar Pěnkava v komentáři pod článkem vysvětlil :)

“V systému máme 2 hodnocení – spolehlivosti a spokojenosti. Spolehlivost se počítá tak, že pokud text odevzdáš na čas, získáš 100 %, pokud jej dodáš pozdě, tak 50 % a pokud vůbec, tak 0 %. O tohle se stará počítač. Pak tu máme hodnocení spokojenosti, to vyplňuje každý inzerent při uzavírání zakázky a musí vybrat hodnotu 0-5 (5 TOP), případně může k tomu dodat i své textové hodnocení.”

Otakar Pěnkava – provozovatel CopyWriting.cz

Zadavatel má pak 72 hodin, aby zvážil, co dál s odevzdanými texty. Pokud se mu nebudou zdát může je copywriterovi dát k přepracování. Ten na to bude mít 24 hodin. Z mé osobní zkušenosti v pay per post systémech, jsem nejčastěji dostával zpátky opravit pravopisné chyby a menší nepřesnosti. Sice by to byla pro zadavatele otázka minutky, tu jednu chybičku opravit, ale pošle vám to zpět, takže je třeba se na to připravit.

Pro koho je to určeno

Za tři hodiny se dá napsat většina běžných článků. Problém je, že se do toho nezapočítává získávání potřebných informací. U složitějších článků to většinou spolkne většinu času. Pokud ale copywriter tématu rozumí a nemá s ním problém, tak jsou tři hodiny dostatečné. Co si budeme povídat, pokud má copywriter zkušenosti tak článek o 500 slovech na témata co zná dá do hodiny a stihne u toho vyprat.

Rychlopoptávka není určena pro tvorbu komplexních článků anebo recenzí. Ty vznikají jinak. Takže zde je diskuze zbytečná. Kvalitu také nemá cenu probírat. Zkušený copywriter zvládne za tři hodiny udělat dobrý text. Je zde menší čas pro kreativitu, ale to už stejně spadá spíše pod obsahový marketing, na kterém se podílí více lidí. Prostě není třeba to moc rozebírat. Potřebujete texty rychle? Tak si zadejte rychlopoptávku. Je libo recenze? Nabídněte adekvátní sumu těm správným lidem, jejichž styl se vám líbí.

Závěr

Je fajn, že se na trhu pay per post něco děje. Fandím novinkám.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Copywriting zavádí rychlopoptávky po vzoru iWriter.com”

  1. existuje nejaky zoznam copywriterov podla odbornosti a jej urovne?

    pretoze ked na iwriter zvolim aj vysoku cenu za clanok, jeho kvalita je z odbornej stranky velmi nizka. aj ked stylisticky je napisany dobre, je jasne vidiet ze ten clovek sa v danej problematike vobec neorientuje

  2. Děkuji Drago za pěkný článek týkající se rychlopoptávek na Copywriting.cz. Protože jsi v článku uvedl, že nevíš jak přesně fungují hodnocení, dovol mi abych to nejen tobě vysvětlil.

    V systému máme 2 hodnocení – spolehlivosti a spokojenosti. Spolehlivost se počítá tak, že pokud text odevzdáš na čas, získáš 100 %, pokud jej dodáš pozdě, tak 50 % a pokud vůbec, tak 0 %. O tohle se stará počítač. Pak tu máme hodnocení spokojenosti, to vyplňuje každý inzerent při uzavírání zakázky a musí vybrat hodnotu 0-5 (5 TOP), případně může k tomu dodat i své textové hodnocení.

    V případě jakýchkoliv otázek nám můžou uživatelé napsat na podporu, rádi jim vše vysvětlíme.

Comments are closed.