Nový výzkum počtu vyhledávání přisuzuje Google ještě větší monopol

Podle comScore má Google podíl na americkém trhu vyhledávání zhruba 67 %. Zbytek si rozdělují jeho konkurenti, převážně Yahoo! (11 %) a Bing (18 %). Z těchto měření se dlouhodobě vycházelo jako klíčových. Společnost Conductor však včera přišla s vlastním měřením, které je postaveno na více jak sto milionech organických přístupem z vyhledávačů. Podle nich je podíl Google na americkém trhu daleko dominantnější – až 85 %. Navíc je zajímavé, že staví Yahoo! s 7 % přes Bing s 5 %.

Analýza Conductor je postavená na datech napříč spektrem různých webů. Navíc použili trochu jinou metodiku. Zatímco comScore je údajně postaveno na “pre-click” návštěvnosti, tak Conductor pracuje s “post-click”.

Z výzkumů také vyplynul zajímavý fakt 73 % z webů získává více jak 80 % organické návštěvnosti právě z Google. A dokonce 53 % webů dostává více jak 85 % organických návštěv. Myslím si, že tohle měření může klidně reflektovat skutečnost.

Výzkum zároveň zmiňuje, že se do výsledků nepatrně promítají i weby, které optimalizují speciálně pro Bing/Yahoo! anebo a to pozor – utrpěli penalizaci na Google. Což je spíše na samostatnou úvahu.

Co to tedy znamená? Že Google ani na domácím trhu zrovna moc sil neztrácí. Často se právě tímto argumentovalo proti různým změnám. Osobně nevím, co by jsem konkurentům Google poradil. Microsoft celkem agresivně integroval Bing do IE, ale to je asi tak všechno. Antikampaně o kterých jsem psal dříve zřejmě také moc nezabraly. Nevím snad jen zkusit platit webům publikující obsah za to že budou přes robot.txt Google bojkotovat :) Pak už by na něm zůstaly jen komerční výsledky. Další možnost je připravit se na nějakou formu jiného internetu, kde nebudou fungovat současné html stránky. Například projekt Oculus Rift.

Další informace: New Research From Conductor Concludes Google Has 85% of Search Traffic, Not 67% as comScore Reports


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Nový výzkum počtu vyhledávání přisuzuje Google ještě větší monopol”

  1. U Google to není zřejmě moc překvapivé, já osobně například u nás Seznam.cz používám pouze na zboží, případně prohledávání statistických dotazů pro SEO, které porovnávám hlavně s výsledky od Google. Myslím, že Google bude ostatním čím dál více utíkat…

    K podobnému tématu mohu doporučit rovněž aktualizované data + více detailů například k vyhledávači Bing.com, nebo také k Yahoo.com, které jsem sepsal na webu iVyhledavace.cz a které se průběžně snažím aktualizovat…

    Zajímalo mě lokální porovnání u využité Google vs. seznam.cz, ale poslední oficiální dostupné data jsou více, než 3 roky staré a nedá se z nich proto vycházet, neví někdo o něčem aktuálním?

    saM

  2. Celkom zaujímave ja by som tipoval že Bing môže mať aspoň v USA nad 20% ved tá antikampaň proti google vyzerala celkom sľubne ale asi skôr platí že ako sa hovorí – aj negatívna reklama je reklama.

  3. Google je prodte zazity, stalo se z toho sloveso, vsichni to znaji. S tim se bojuje tezce.

Comments are closed.