Microsoft stupňuje antikampaň proti Google

O antikampani Microsoftu proti Google jsem už psal v článku Bing rozjel antikampaň proti Google. Rozhodně si neberou servítky a kampaň teprve nabývá na síle. Nově si můžete v microsoftstore.com koupit sadu předmětů, které zarytého odpůrce Google určitě potěší. Například tento krásný hrneček vás vyjde zhruba na 8 dolarů.

Scroogled_hrnek

Marketingové rýpání Microsoftu je rozhodně zajímavé sledovat. Celkem plánují vydat 20 hlášek, kde bude zmíněno jak vás Google přechytračuje – ekvivalenty k Scroogled (Gulled; Humbugged; Buffaloed; Wire-tapped; Extorted; Sold out; Chicaned; Fleeced; Scammed; Conned; Surveilled; Double-dealt; Ensnared; Suckered; Sandbagged; Gossiped; Scandalmongered; Flimflammed; Skullduggered; Bamboozled; Hornswoggled; Beguiled; Cheated; Fooled; Double-crossed; Defrauded; Hoodwinked; Swindled; a Duped).

Kampaň je v podstatě postavená na kreativním využití největších slabin Google. Microsoft přitom reaguje poměrně rychle. Ostatně hrneček, který vidíte na hoře je částečnou reakci i na 17 milionovou sumu, kterou Google zaplatil Safari za to, že získával osobní data z prohlížeče Safari o historii navštívených stránek.

Google většinou reaguje na kampaň Microsoftu s úsměvem a škodolibými poznámkami jako “Zatímco Microsoft se marně snaží vstoupit na trh technologii jako Google glass, tak Goolge už si zde upevňuje pozice.”

Závěr

Já osobně jsem rád, že se takto konkurence hlídá a nic si neodpouští. Navíc kampaň není vulgární, ale spíše zábavná. Možná i proto nedochází k nějakým soudním tahanicím. Pro trh i BFU je do jisté míry i užitečná, protože pokládá otázky. U nás se s tímto moc nesetkáváme.

Temný závěr

Že si Microsoft rýpe do Google za nakládání s osobními údaji je jistě fajn a možná i obdivuhodné. Ovšem díky dokumentům Edwarda Snowdena vyšlo najevo, že jak Google tak i Microsoft byli vedeni v programu PRISM od National Security Agency. Ale o tom se už nemluví ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Microsoft stupňuje antikampaň proti Google”

  1. No nevím jak vám, ale mě se tenhle tah od Microsoftu líbí! :-) Jasně, Microsofťáci taky nejednají zrovna košer, ale aspoň se něco děje. Baví mě to.

  2. Microsoft používal aj v minulosti rôzne drsné praktiky napríklad aj proti Netscape, pokiaľ to nie je vulgárne tak to je v pohode

  3. Ono to není jenom tady, nedávno jsem byl na jedné Microsofťácké konferenci a slovo Android zde bylo považováno z sprosté. Mě se toto vyhrocení už nelíbí. Kdyby měl Microsoft takové možnosti, tak to dělá taky a kritizování má být práce objektivních novinářů.

  4. Hrníček bych si snad i koupil, kdybych neměl pocit, že data mi krade i MS… Co nechci, aby někdo věděl, nenapíšu ani na papír…

Comments are closed.