Nofollow na nebezpečné weby

neutral-concentratedPoslední dobou jsem toho o odkazech napsal možná až moc, ale vždy mě někdo ze čtenářů pošle nějaký inspirující námět na článek a mě to pak nedá nepodělit se :)

Tentokrát jsem dostal otázku jestli odkaz s nofollow je stoprocentně bezpečný. Jestli když je dá do diskuzního fóra, tak se nemusí starat o to kam odkazy směřují. No podle SEO propagandy by člověk snad i nabral pocit, že i ano, ale ono to tak jednoduché nebude.

Vždy, když dojde na “lámání chleba”, tak je lepší se zamyslet. Vžijte se do Google, které chce nabídnout svým uživatelům ten nejlepší možný pocit z využití jejich služeb. Protože to je předpoklad, že jej využijí znovu. Takže “dokonalé SEO” bude o tom tvořit stránky pro informacechtivé návštěvníky z Google a maximalizovat pak jejich spokojenost.

No a teď si představte, že máte diskuzi, kde je položena stejná otázka jakou potřebuje vyřešit návštěvník z Google. Ideální kandidát pro top pozice ne? Samozřejmě pokud v diskuzi náhodou nebudou odkazy na potenciálně nebezpečné stránky. Například viry, obsah pro dospělé, stránky pro duševně narušené a tak dále. Myslíte si, že diskuze o dětských plenách, která má v příspěvcích, klidně vložených nějakým spambotem, odkazy na zavirovaný obsah s obsahem pro dospělé co dělat na prvních místech? Asi ne. A pokud ty odkazy budou nofollow? Změní se něco?

Samozřejmě můžeme diskutovat i o tom, jestli by dopadla stejně stránka, kde je odkaz neaktivní, prostě jen vložená URL, ale pokud to někdo nevyzkouší tak vědět nebudeme :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Nofollow na nebezpečné weby”

Comments are closed.