Google testuje v AdSense velkou šipku

Ze zahraničí přicházejí zprávy o novém prvku, který se zobrazuje v reklamách AdSense, tedy přímo na stránkách webmástrů, kteří mají své weby v systému.

Respektive se jedná o jednu a tu samou šipku, kterou vídáme v reklamách, ovšem ta mění svůj formát. I v Česku můžete běžně vidět šipku v kruhu místo tradičního čtverce (zvláště na reklamách velkého čtvercového formátu). Ovšem ze zahraničí přïchází zprávy o velkém výrazném obdélníku pod/vedle reklamy, který je modrá a v něm se nachází bílá šipka.

Mě osobně se jí zachytit nepodařilo. U hlavních webů mám nasazený AdExpert, přes který prázdné plochy zaplňují AdSense, respektive spíše teď affliate programy. Sice je to občas taková sázka do loterie, ale po Vánocích prostě vychází lépe.

Nové testované plochy vypadají následovně.

adsense-block-arrows-1390310882

Ovšem objevují se i takovéto velice zajímavé varianty.

google-adsense-wide-arrows-1392815112

Ty už obsahují poměrně výrazné prvky, které jsou nepřehlédnutelné, zvláště pokud nepoužíváte u webu moc grafiky.

Zvýšená míra prokliku se očividně Google zamlouvá, což rozhodně není na škodu. Přeci jen dáváme si PPC reklamu na web abychom něco vydělali že?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Google testuje v AdSense velkou šipku”

  1. “…abychom něco vydělali že?” To jistě, souhlas, ale s takovýmto brutálním šipkařením se mi začíná reklama jevit poměrně vtíravou a navíc graficky nevkusnou. Myslím, že gúgl v poslední době stále častěji zapomíná na rčení “všeho s mírou”…

  2. Já mám pocit, že odborníci to moc probíraj, ale laik prostě přečte článek a klikne na reklamu. A pro něj je důležitá změna, aby to nebylo pořád jednotvárné. A to se Googlu daří.

  3. mne sa to zdá byť až príliš veľké tak šípka, môže to teraz pôsobiť veľmi rušivo

  4. zajímal by mě poměr kliků u remarketingových inzerátů a klasických podle obsahu, zvláště u dost úzce specializovaných webů

Comments are closed.