PlaCla a KupČlánek má stejného majitele

PlaCla - Pay Per Post systémPřed pár hodinami skončila aukce pay per post systému PlaCla na Webtrhu. Konečná cena 452.101  CZK za největší a suverénně dominantní systém na českém trhu. Aukce tak byla bedlivě sledována. Těsně před koncem jí sledovalo 121 lidí. Nutno podotknout, že v systému je momentálně 800K CZK na účtech uživatelů.

PlaCla a KupČlánek

Od ledna tohoto roku KupČlánek začal vydávat faktury s DPH. Důvodem byla koupě systému Michalem Kubíčkem. Právě on dnes vyhrál i PlaCla. Sice se nedá srovnávat KupČlánek a Placla, na druhou stranu však právě zde skončilo hodně majitelů webů, kteří nesplňovali pravidla jedničky na trhu. Michal tak má poměrně velké množství kontaktů s kterými se do budoucna dá pracovat. To samozřejmě platí i o inzerentech. Předchozí majitelé systémů používali odlišné formy propagace systémů a každý jej vedl trochu jinak.

Otázkou zůstává co bude dál. Propojení systémů se mi moc nezdá. Stálí klienti už si na jednoduchost PlaCla zvykli. KupČlánek je zase někde jinde. Spousta možností a variant. No uvidíme.

A co konkurence?

Zůstává nám tady Copywriting.cz (plus všechny na něj napojené služby PayPost/WebPost) a pak menší projekt Články v aukci, kde se dají pouze texty prodávat. Napadá mě ještě starší PostsGenius. Ovšem nevím zdali stále funguje. Na Facebookovém profilu má poslední příspěvek ze září 2012. Nic dalšího funkčního už tu asi nemáme.

Prostor pro další pay per post tu samozřejmě je. Na rozdíl od ostatních forem monetizace můžou majitelé webů využívat třeba všechny naráz. Inzerentů bude také dostatek. Pay Per Click je dnes celkem drahá, protože konkurence stále přibývá. Nechat si tak napsat článek, co přivede potenciální zákazníky může být daleko výhodnější. Prostě když mi to vydělává peníze, tak proč do toho neinvestovat znova a znova. Win – win situace pro všechny. No teď jen sehnat lidi s weby :)

Závěr

Když koupil Michal KupČlánek byl jsem rád, že se projekt dostal do rukou někomu, kdo jej dokáže propagovat. Těšil jsem se na souboj s novým majitelem PlaCla. No teď nevím co bude a možná to neví ani Michal. Můžeme se ho zeptat na @MichalKubicek :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “PlaCla a KupČlánek má stejného majitele”

  1. Jen bych chtel podotknout, ze Placla byla koupena ve spojeni s Vaclavem Bartosem, ktery mj. provozuje portal Nekultura (twitter.com/vasekbartos), respektive nove vzniklou firmou,, ktera je vlastnena nami dvema.

  2. aká bola cena webu kupclanek.cz ak to môžete prezradiť ?

  3. Situace na poli PPP se tedy vrací o 1 rok zpět, konkurence přestala existovat…

  4. No, na moje gusto je u nás PPP systémů až dost, ale málo kvalitních webů v něm. Weby, co mají obsah z 90 a více procent pouze reklamní, těch je všude mraky, ale aby to bylo naopak, tak takový jsem v těchto systémech ještě neviděl.

  5. Určitě gratuluji jak panu Jersákovi, tak i novému majiteli panu Kubíčkovi a jeho společníkovi panu Bartoši. A měl bych hned na úvod jednu otázečku, PlaCla byla známa tím, že vyplácela i těm, co nemohli fakturovat, na rozdíl od KupČlánku, bude tomu takto i nadále, nebo majitelé webů bez možnosti fakturace mohou začít balit kufry?

  6. ma niekto tusenia co viedlo predosleho majitela k predaju?(za taku pomerne nizku cenu vzhladom k ziskom)

  7. Oleg:
    Vyplacet se bude vsem autorum. Ti, kteri nemaji ZL budou, podobne, jako je to u http://www.pay4t.cz nebo nove Kupclanku na smlouvu, kterou zalozite par kliknutimi.

    Pari:
    Konkurence zde samozřejmě je. Jak Placla, tak Kupčlánek půjdou svou cestou, každá má trochu jinou cílovou skupinu a jiné zaměření i ideu. Nakonec oba systémy budou provozovat dvě růzé společnosti. Je to podobné, jako když je podobný kapitál v dvou různých novinách (třeba DNES a LN).

    David:
    Ano, v mnohém s vámi souhlasím. Zlepšit kvalitu blogů a motivovat jejich majitele, bude významný úkol nového vedení Placly.

  8. David: Já naopak myslím, že i kvalitních obsahových webů je dost. Ale dělají je buď nadšenci, kteří na PPP nejsou, anebo profesionálové, kteří na nějaká legrační nabídky typu 50-100 Kč za publikaci zákonitě neodpoví. Vůbec představa umístění reklamního článku s třemi odkazy za takové ceny je úplně mimo, takové věci se dají dát leda na nějaký spam web, který ale zase inzerent nechce. To je pak těžké, že? Jenže ono to je zase jenom o tom, že dostanu kvalitu, kterou si zaplatím.

  9. Jsem rád, že slyším, že konkurence stále bude. Ale něco je i na myšlence možnosti přelívání financí z jedné služby do druhé.

  10. Asi si sedím na vedení – ale WebPost.cz a PayPost.cz mají duplicitní obsah na dvou doménách, ne?? To mi moc nejde do hlavy (z hlediska SEO).

Comments are closed.