AdSense for games

happy-little-kidHráči různých flash her už nejsou tak nezajímavou cílovkou jako tomu bývalo kdysi. Toho si uvědomuje i Google a reaguje na poptávkou novou službou AdSense for games, který je momentálně v beta testování.

Bude postavená na principu TrueView, tedy překročitelné reklamy, která velice dobře funguje například u YouTube videa. Jsou to takové ty upoutávky, které jdou po určité době vypnout, pokud diváka nezaujmou. V současné době je tento formát využíván u 70% videi.

Google úspěšnosti tomuto formátu poměrně hodně věří a nevidí důvod proč jej nenasadit rovnou do her. Jejich efektivita je tak vysoká protože:

  • Návštěvník má pocit svobodné volby – může se rozhodnout, že jej reklama neoslovila a prostě jí přeskočit. Google předpokládá že v budoucnosti bude možnost volby v reklamě důležitou součástí.
  • Velký variabilita oslovení návštěvníka – na rozdíl od většiny reklam, má tento formát dostatek prostoru a možností k zajmutí. Návštěvník je plně soustředěn na to co uvidí. Je jen na inzerentovi vytvořit dostatečnou a vhodnou upoutávku. Představivosti se meze nekladou. Lze tím oslovit opravdu specifickou skupinu lidí.
  • Lepší zpětná odezva – pokud je naplno soustředěn návštěvník na reklamu, dá se přesněji určit co je účinné a co bude třeba více odladit.
  • Lepší propojení – remarketing je dnes poměrně oblíbený. Co teprve, když umožníme návštěvníkovi postupně předkládat různá videa se stejnou tématikou anebo navazující na sebe. Tohle otvírá poměrně služné možnosti pro budování značky.

Zajímavé bude sledovat i vývoj cen za takovou reklamu. Přeci jen nechat si udělat profesionální set bannerů je pro některé inzerenty nadměrná investice, co potom nějaký videoklip. To by nasvědčovalo, že cena půjde dolů. Navíc hry mají obrovské množství impresí. Jestli bude dostatek konkurence? Na druhou stranu reklama půjde určitě vkládat i formou reklamních bannerů. No to už budou spíše pořádné tapety :)

Uvidíme jak to celé dopadne. Na rozdíl od YouTube, když se to dobře udělá může reklama pomoct například při nahrávání hry. Dnešní hry už jsou v megabajtech. To než se nahraje, tak chvilku trvá. Shlédnout mezi tím nějaký vtipný či naučný spot by mi nevadilo.

Zdroje


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “AdSense for games”

  1. z pohledu inzerenta to zajimavé není, většina prokliků na tento typ reklamy jsou omylem překliky

  2. jeden z nejotravnějších typů reklamy. kolikrát už jsem slyšel úvodních 5 sekund z reklamy na Air bank. Přes remarketing atd. Přitom jsem klientem této banky. Tady nepomůže přeskočit, ale prostě nikdy mi tuto reklamu už nezobrazuj. Je pro mě zbytečná. Ukaž mi jinou.

  3. Adsense for Games funguje už od roku 2008, teď jde jen o nový formát reklam TrueView. Jinak má docela těžký podmínky pro vstup – min. 500k PV denně a 80% trafficu z USA.

  4. Spíše si říkám, že si to pubelisher musí pak dost hlídat
    Jestliže budou platit podobná pravidla jako jinde, tak rovnou muže publisher vyřadit bojové hry, nasilné a erotické… Což jsou nejhranější hry

  5. Mají náročné podmínky pro vstup a ani s tvorbou vlastních her jsem zatím neuspěl abych se do AdSense for Game dostal. S tímhle novým TrueView formátem to zkouším znova, ale myslím že to opět spíš neprojde. Kdyby ano tak se podělím o nějaké ty zkušenosti.

    Macecha: Z pohledu inzerenta to zajímavé je, záleží co je cílem tvé kampaně, ne vždycky jsou to kliknutí. Navíc i s překliky se dá dobře pracovat pokud víš jak. Takže spíš prostě ty nejsi ten typ inzerenta pro kterého by to bylo zajímavé.

Comments are closed.