Facebook stránky si vedou na Google celkem dobře co ale s tím?

neutral-conflicting-emotionsPokud si hrajete s Facebook stránkami asi jste si už všimli, že dostat je na slušné pozice v Google není na rozdíl od nově založených webů takový problém. Facebook jako web má velmi vysokou autoritu a tak s trochou snahy o onpage optimalizaci se dá na méně konkurenční slova dostat na pevní stránku prakticky bez práce. Na některých zahraničních fórech jsem četl, že stačí jen social bookmarking místo linkbuildingu. Ovšem pokud se dostanete s facebook stránkou do top 5 co s tím?

Přemýšlím totiž jak na takové stránce vydělávat peníze. Udělat z ní MFA asi jen tak nepůjde. Na druhou stranu PPC reklama není problém nahradit affiliate. Ovšem jak to nějak hezky prodat a půjde to vůbec?

S grafikou se toho moc nenadělá. Kde a na co se dá kliknout už nezměníte. Prostě banner 728×90 odkazující na affil tam fakt chybí :)

Teoreticky by se dalo napsat několik tématických článků a do nich nacpat odkazy. Jenomže FB stránky nejsou na dlouhé posty vůbec stavěné. Neumím si představit, že by si někdo procházel třeba recenze na nejnovější řady mixérů a klikal při tom na odkazy. Na druhou stranu není to dělané pro lidi z FB ale pro lidi co chodí přes vyhledávače.

Asi to bude chtít na něčem vyzkoušet. Vybrat nějaké vhodné affiliate programy, k nim vytvořit zajímavý obsah a zkusit to na vlastní kůži. V zákulisí zahraničních fór se o tom přeci nediskutuje jen tak pro nic za nic. Něco za tím prostě je, stačí ten obchodní model nějak poskládat dohromady. Ovšem na rozdíl od klasických webů tam není moc alternativ když se to nepovede. Však to znáte, když nejde popřípadě zruší affil tak tam dáte PPC, když nejde ani ten anebo web je bez návštěvnosti, tak prodáváte odkazy :) Tady to ale nepůjde.

Co si o tom všem myslíte?

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Facebook stránky si vedou na Google celkem dobře co ale s tím?”

  1. Ptám se úplně hloupě, znalosti s FB stránkami mám nulové – proč by z FB webů nešlo prodávat odkazy (například přímo v postu?), v čem je to jiné?

  2. Myslím, že FB stránky jsou dobrá věc. Můžeš tam dát zajímavý obsah a získávat fanoušky, pak můžeš vkládat příspěvky s linky na affil stránky. Navíc pokud taková FB stránka bude v popisu odkazovat na jiný web, zvyšuje mu rank..

  3. ja zase uvažujem skôr nad tým, že aký skutočný význam ma odkaz z nejakej FB stránky ktorá ma GPR 7-9 a takýchto stránok je celkom dosť

Comments are closed.