Vláčné trendy I.

depikJako člověk narozený ve znamení vah, jsem při argumentaci pro většinu lidí spíše problém. Z nepochopitelného důvodu mám potřebu zastávat se protistrany ačkoliv pro to nemám jediný důvod. Už nejednou mě to zbytečně dostalo do nepříjemné situace, ale časem se naučíte to ovládat pomocí různých psychologických vychytávek. Například při konfrontaci nepoužívat slovíčko ne a pokusit se za každou cenu vyhnout negativám. Schválně si to někdy jen tak pro zábavu zkuste. Diskutovat s někým a prosadit svůj názor bez použití jakéhokoliv slova začínajícího na ne-. Zjistíte, že i argumentace s lidmi narozeními ve znamení lva, berana a štíra se dá protáhnout. Ale o psychologii v praxi si povíme někdy jinde :)

Když však delší dobu pracujete sami vznikne jakási podivná forma paranoii. Když někdo něco prohlásí často to bereme za fakt. Zvláště pokud toho dotyčného považujeme za určitou kapacitu v oboru. Náš problém je, že přestáváme pochybovat. Místo aby jsme věkem zmoudřeli tak mám pocit, že se spíše naše vjemy spíše otupí. Pak stačí když si přečteme: “SEO odborníci z agentrur X, Y a také zahraniční Z se spíše přiklánějí k názoru, že vyhledávače v roce 2013 začnou minimálně o 50% upřednostňovat autorsky psaný text. Zpětné odkazy prakticky pozbudou význam.” Bereme to jako fakt. Nepřemýšlíme o tom. Tato myšlenka se nám zapíše do mozku, aniž by jsme si jí nějak opatřili štítkem – nedůvěryhodný zdroj a při následující diskuzi na jakémkoliv fóru jsme jí schopni předhodit jako fakt. Co na plat, že pak nejsme schopni dohledat funkční referenci. Srdnatě si budeme bránit svou pravdu, protože jsme si jí osvojili.

Přestáváme pochybovat a to je náš problém. Například v SEO většinu informací přebíráme z firemních blogů anebo magazínů. Lidé co články píšou jsou jejich zaměstnanci. Tedy pokud si zachováme přirozenou podezřívavost to co čteme je vlastně firemní kultura, která odpovídá byznys plánu jejich PR managerů. Pokud se rozhodnou místo SEO prodávat marketingové služby, tak klidně mohou SEO prohlásit za mrtvé a tlačit trendy online marketingu.

Co se týká SEO beru všechno spíše s rezervou. A je mi jedno, co kde který SEO odborník tvrdí. Popravdě ty zajímavé zdroje informací často přinášejí lidé, co dělají one man show byznys anebo prostě žijí svými projekty. Nad těmi stojí za to se zamyslet a občas poprosit i o doplňující údaje. Excelentní zdroje poznatků jsou i blogy nadšených IT podnikatelů, kteří si zkouší klestit cestu sami. Není nad to najít blogísek mladého inwebstora a podělit se o jeho snahu dosáhnout na pasivní příjem. Ta postupná komentovaná cesta má v sobě často víc know how než školení za několik tisíc. Nic proti, ale přiznejme si to. Většina SEO školení nepřináší nic nového.

Mimo mladých inwebstorů by jsem rád zmínil ještě jedno místo, které mi slouží jako inspirace a zdroj know how nejen pro 404M. Je jim diskuzní fórum blackhatworld.com. Jakoby až do samotného podsvětí SEO byla vyhnána snaha vytvářet nové postupy, metody a ty pak sdílet s ostatními.

Závěr

Takže jsem se odhodlal a napsal co si myslím. Nevěřte nikomu ať je to sebelepší odborník. Prověřujte zdroj. A když se někdo naprosto neznámý ozve, že něco zkoušel a náhodou narazil na šílenost, která odporuje zaběhnutým SEO pravidlům, nezávisle jej vyslechněte.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Vláčné trendy I.”

  1. někdy je důležité umět říct NE! zná lidi co s tím mají problémy a nedokážnou odmítnout a říct rovnou NE

  2. drago ako ezoterik? :)

    verit autoritam je evolucna zalezitost. ludia su iba trocha vyssie zvierata, mame rovnake instinkty. stadovitost moze byt vyhodna. vo chvilach zivota a smrti nieje castokrat cas racionalne analyzovat situaciu

  3. S BHW fórem je myslím ten samý problém, že člověk musí třídit info poodbným způsobem jako při čtení “zaručených informací ze světa SEO blogů a SEO magazínů”. Na BHW je obrovský množství scamu, na kterej jsou navázaný SEO diskuze, který jsou někdy hodně zajímavý, ale někdy naprosto mimo – a člověk už musí mít něco načteno a chápat jak celej ten kolotoč kolem SEO funguje, jinak se člověku “zapíšou do mozku” mnohem větší blbosti, než na nějakým blogu.

    Na tom fóru vždycky někdo založí thread ve kterým propaguje nějakej ultimátní nástroj nebo SEO postup, kterej je naprostej blábol a že bych si všiml, že by tam někdo nějak zvlášť proti tomuhle zasahoval a “uváděl věci na pravou míru”, to mi teda moc nepřišlo… Přijde mi to tam spíš stále horší a velká část threadů jen těží ze stupidity lidí (a pro nováčka není zrovna jednoduchý poznat co je a co není blbost).

  4. ja si veľa vecí musím odskúšať na vlastnej koži aby som uveril že to je pravda

  5. Pozorně čtu odborníky i laiky na SEO ale sám zkouším. Přemýšlím a hodnotím. Možná je to cesta pomalá, ale účinná.

Comments are closed.