AdSense – nová vychytávka rychlý přehled

Google Adsnes LogoNavštívili jste dnes AdSense? Pokud ne, tak přicházíte o možnost zahrát si s Google pravý nefalšovaný Pong rovnou na ploše vašeho AdSense účtu. Takový malý dáreček k desátému výročí této služby. Jakmile se dostatečně vyřádíte můžete se kouknout na další vychytávku zvanou Rychlý přehled.

Rychlý přehled najdete na Domovské stránce v pravém dolním rohu. Pomocí modrých puntíku uvidíte hodnocení vašeho monetizačního snažení. Prozatím ve trěch kategoriích Optimalizace příjmů, Stav webu a Google+.

adsense-rychly-prehled

Celá služba ještě očividně není dotažená úplně do konce a tak informace z ní jsou spíše doporučení, které najdete v oficiálních příručkách Google AdSense. Možná spíše doporučení. I když třeba sekce Výkon – rychlost načítání stránek, je celkem zajímavým ukazatelem, který se může hodit. Tedy jestli nesledujete Google Analytics, kam se přesunul ukazatel rychlosti z Google Webmaster Tools.

V každém případě to je cesta, kterou se chce AdSense dále ubírat. Více vést webmástery, jak mají správně prodávat reklamu a zvyšovat tak příjem svůj i Google. Počítám, že se tento “benchmark” bude rozšiřovat o další vychytávky, které nám v budoucnu možná dovolí nahlédnout i do samotného principu fungování AdSense. Ostatně tvůrci MFA vynaloží ročně poměrně značné množství času vylepšováním metod. No popravdě ne jen oni, občas nasazení pseudoreklamního článku obklopeného AdSense reklamou dokáže vydělat na nedělní oběd :)

Ok ale teď vážně. Pokud přemýšlíte jaký má celá tato věc vliv na vaše výdělky v AdSense, tak podle oficiálního vyjádření na adsense.blogspot.cz, v podstatě žádnou. Rozhodně vás nikdo nebude penalizovat, pokud si na stránky nedáte Google plus tlačítko, anebo nezapnete grafickou a textovou reklamu zároveň. Co se týká doporučení třeba rychlosti, to už je spíše tématem SEO.

Závěr

Jak už jsem psal těším se co nám nový Rychlý přehled připraví do budoucna. V současném stavu je to spíše příjemné zpestření, které pomůže začátečníkům. Ale ono toho vlastně ani není moc co vylepšovat. Když napojíte AdSense na Google Analytics tak většinou máte všechna potřebná data a jak s nimi naložíte už je na vás.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “AdSense – nová vychytávka rychlý přehled”

  1. Tak ta hra PONG je trochu líná (alespoň na mém netbooku), vydržel jsem u toho několik minut a pořád 0:0 :-)

    Ale vtipný, google je hračička a zase originalitou nezklamal – byl jsem stejně překvapen, jako když objevil HADA během načítání youtube videa :=)

    stejně, nechce se ani věřit, že už to je deset let!

  2. Ten PONG se postupně s body zvyšuje. Jen je horší s přehoupnout přes ten líný začátek :)

    Rychlého přehledu jsem si včera také všiml. Určitě výborný nápad jak upozornit uživatele na nějakou základní optimalizaci stránek pro větší výdělky.

    Win Win situace :)

  3. Výkon – rychlost načítání stránek…- to je moc vtipný kliknul jsem na to a hodí vás to na “Zrychlete svůj web pomocí služby PageSpeed” a výsledek mne moc pobavil: Original načten za 2,9s a optimalizovaný web za 5,4s :D

  4. celkom zaujímavé údaje mi to ukazuje, ale všetko sú to iba také drobnosti, ktoré by mal už každý skúsený webmaster vedieť,
    ten pong mi ide stále pomaly aj ked to je už 3:0

Comments are closed.