PPC systém mClick.cz má jednatele společnosti ve vazbě

sad-why-invertedPPC systém mClick jsem vám představil v listopadu minulého roku. Přiznám se, že jsem si od něj z pohledu publishera moc nesliboval, spíše mi přišel jako zajímavá příležitost pro inzerenty, kteří za pár stovek mohli získat poměrně levně reklamu v porovnání s Sklik a AdSense. Někteří toho využili, jiný jej zkusili jako publisheři.

Systém provozuje společnost Chovanec Media s.r.o.. Její provozovatel byl ovšem obviněn z podvodu a umístěn do vazby. Podle informací na facebook stránce mClick byla část systému omezena, protože policie ČR zabavila nějaký hardware.

“Velice se omlouváme za výpadek některých služeb. Z důvodu protiprávního jednání Policie ČR došlo k částečnému zamezení přístupu ke kreditu a části služeb. Tímto se Vám za to omlouváme a věříme, že brzo dojde k vrácení hardwarového zařízení obsahující data, bez kterých je mClick plnohodnotně nefunkční. mClick byl, je a bude slušný a férový projekt na poli internetové reklamy.”
 Tým mClick

http://www.facebook.com/mClickcz/posts/447723875322704

Co to znamená pro systém mClick do budoucna těžko říct. Možná jej pan Chovanec prodá, možná jej bude provozovat dál. V každém případě reklamy se prozatím zobrazují.

mClick jako PPC

Původně jsem si myslel, že další PPC může na českém trhu přežívat jen díky nízkým provozním nákladům. Živit jej budou uživatelé, co nemohou používat Sklik a AdSense, pak provozovatelé stránek, které jsou s rozporu s pravidly zmíněných systémů. Což je ovšem minimum. Nepočítáme li adult a warez weby. Ty naopak mají impresí opravdu dost.

Nevím jak to nakonec dopadlo. Nějak jsem mu přestal věnovat pozornost, ale vím, že existují lidé, co na něm vydělávali nějaké peníze. Třeba nakonec neplatil za klik až tak málo, zvláště jsou zde odvětví, kde i AdSense platí za klik minimální částku. Teď nevím kolik to je, jestli 1 anebo 2 CZK.

Hmm když nad tím teď přemýšlím, plánoval jsem jej zkusit na nějakou tu arbitráž.

Znamení pro ostatní do budoucna?

Vím že vývoj a provoz reklamního systému není nic jednoduchého a levného, pokud to neděláte sami. Ceny za PPC rostou. Včera jsem měl třeba 6 prokliků na jednom MFA z AdSense lišty z odkazy za celkem 62 CZK. To je přes 10 CZK za jeden. I když se jedná o velice konkurenční obor přijde mi to celkem dost. Ale je to dost, aby se vyplatilo jít do konkurence? Těžko říct.

Pak tu máme adult a warez weby. Spousta z nich generuje opravdu velké množství návštěvnosti. Pamatuju si z dob kdy jsem zkoušel adult, že se návštěvnost počítala na tisíce. Podobně to bude i u watez. To jsou obrovská čísla. Že je kvalita mizerná? Však tomu může odpovídat i cena.

Závěr

S tím jak roste cena za prokliky u AdSense a Sklik se otírá prostor pro konkurenci. Pro nějaké low cost one man show určitě. Když navíc povolí adult a warez mohlo by to být i zajímavé z pohledu čísel.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “PPC systém mClick.cz má jednatele společnosti ve vazbě”

  1. Když tento reklamní systém začínal, tak jsem si ťukal na čelo, kdo chce na tom vydělat. Konkurovat seznamu a google přece nemůže…
    Nevím, za co je majitel ve vazbě, ale do vazby se nechodí jen tak… A taky se k tomu jen tak pro nic za nic nezabavuje HW… Myslím, že to říká dost a asi to nebude tak kříšťálově čisté, což…

  2. 2kali:Tož jeho zavření nemá nic společného s mclick. Jako spíše s jeho aktivitami v půjčkovém sektoru.

  3. Co mě od mClicku odrazovalo je právě osoba pana jednatele. I když na nějakou půjčkovou arbitráž jsem taky přemýšlel to zkusit, ceny za návštěvníka tam prý byly kdysi mnohem nižší než u skliku.

  4. Inu na každého jednou dojde a co jsem o panu Chovanci slyšel, respektive o jeho praktikách, tak se divím, že na něho došlo až teď… Ale líbí se mi to vyjádření na FB :-)) Jsem zvědavý, jak to dopadne.

  5. Když jsem měl naposledy schůzku s panem Chovancem, odtáhli mu před kavárnou auto. Už se neozval. Možná to je tedy dobře.

  6. V půjčkách jsem bezmála 10 let, s p. Chovancem jsem nikdy nespolupracoval, ale časem člověk pozná lidi i firmy, takže moje rozhodnutí bylo správné, stejně tak při nabídce abych inzeroval v Mclicku,když člověk ví kdo to provozuje, nejde do toho. doufám jen, že ho už dlouho nepustí a popadají i ty jeho pomlouvačné weby, nadělal tím spoustu škody.

  7. Podobných lidí je tu u nás více, je jen otázka času kdy dostanou i ty ostatní. Ale jednoho zavřou, najde se zase někdo jiný, a tak pořád dokola.

  8. Na jednu stranu je dobře že Chovanec dopadl jak dopadl, takovýhle lidi nemají v podnikání co dělat, na druhou stranu je možná škoda že skončí tento PPC systém. Konkurence je vždy málo.

  9. Já myslím, že tato informace nemůže nikoho zaskočit, když přihlédneme k tomu, že za tím stojí známý podvodník Chovanec.

    V systému mclick se vyplatilo inzerovat finanční weby a služby. V pohodě se dalo koupit klik pod 2 KČ. Arbitráže tudíž fungovali velice efektivně.

  10. Taktéž mi přišel mail ohledně spolupráce s panem Chovancem :D Okamžitě putoval do koše.

  11. Jen ještě dodám, že mClick je už asi definitivně mrtvý. Na mých webech se již ani nezobrazí jejich reklamní plocha (504 Gateway Time-out). Podpora neodpověděla na dotaz ani po týdnu. Též se množí lidé, kteří přes měsíc marně čekají na vyplacení.

Comments are closed.