AdBenefit a problém s iframe

angry-bang-bang-bangAffiliate síť AdBenefit má celkem velký problém. Jejich zaměřovací kód, který si vkládají partneři na své stránky přes iframce je považován za phishing. Z pohledu SEO je to jedna z nejhorších katastrof co se může vašemu webu vůbec stát. Vyhledávače vám v rámci ochrany internetového blaha klidně deindexují stránky, dokud nebude problém odstraněn. Ovšem existují i teoretické daleko horší scénáře. Například odříznutí všeho co na stránku směřuje. Ostatně umístění odkazů směřující na problémové stránky je i jednou z oblíbených technik negativního SEO.

Diskutovat tu o nějakém neviditelném problému je nic v porovnání s tím, když na vaše stránky přijde nový návštěvník a dozví se, že se dostal na podvodnou stránku. Zavře prohlížeč a už se klidně nikdy nevrátí. Osobně by jsem už kód AdBenefit honem rychle zakomentoval, dokud to nenapraví.

Problém se poprvé objevil v sobotu, kdy jsem našel první zmínku na Twitter. Od té doby se údajně problém řeší. Ovšem nevím jak úspěšně, protože jsem dneska našel bezradně vypadající dotaz někoho z provozovatelů na fóru Google.

Otázkou je jak se něco takového vůbec mohlo stát? Popravdě sám nevím jak dostat stránku na nějaký phising list. Zavirovanou či nebezpečnou to by jsem věděl, ale phishing to mě opravdu nenapadá. Čistě teoreticky s hodně bujnou fantazií by se tahle situace mohla nějak vytvořit přes sdílenou IP adresu. Ovšem to je hodně sci fi předpoklad s účastí autority, která to protlačí. Přiznám se, že fakt nevím. Pokud někdo máte nějaký nápad jak se dostat na phishing list tak se podělte v komentářích :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

18 Replies to “AdBenefit a problém s iframe”

  1. Taky jsem to už zaznamenal a abych pravdu řekl, vůbec mě nenapadá jak se tohle mohlo stát. Mohl to zavinit některá závadný web na kterém byl trekovací kód AdBenefitu? Že by to pak postihlo celou síť?

  2. Taky mam ten problem. Dokonce mi poslal google adwords email ze me stranky obsahuji malware a ze jestli to rycle nevyresim tak mi bloknou ucet (platim siu nich reklamu).
    V adbenefitu to pry resi, tak jsem zvedavy kdy to dopadne.
    Vsechna reklama cojsem si nakoupil jsou ted uz jen vyhozene penize.
    Takove falesne hlaseni by melo byt trestne, zajimalo by me po kom mam ted vymahat investovane penize do reklamy.

  3. Už to asi zase jede v pohodě … zatím poměrně dlouho bez označení (phishing)

  4. Taky jsem si toho dneska u jednoho svého affil webu všiml. Naštěstí stejnou kampaň (Ferratum) nabízí i espoluprace.cz, takže jsem jen přehodil iframy, dokud se to neopraví…

  5. Mě by spíš zajímalo čím to mohlo být. Čekám, že se k tomu ADF nějak vyjádří…

  6. Dobrý den,

    Google včera večer již trackovací doménu odblokoval a potvrdil, že žádnou podvodnou aktivitu AdBenefit neprovozoval. Děkujeme všem partnerům za trpělivost.

    Hana Kmecová.

  7. Před chvílí mi potvrdili, že google blokaci odstranil, linky již běží.

  8. nejuspesnejsi: Cresco už funguje v novém rozhraní? Mám pocit, že na post affiliate byly kamapaně pozastaveny…

  9. No problém je již vyřešen. Nicméně když máš kód na X webech, je to celkem problém vyměnit. Navíc když víš, že se vše vyřeší a registrovat se do nového provizního systému…

  10. Iframe je prostě out. A lidé by to už měli vzít na vědomí ať se pohneme dopředu

  11. Smutné je, že ikdyž je problém asi vyřešen tak přesto u dost navštěvníků může v mysli zůstat ten varovný nápis o nebezpečném webu. Klasicky to pak podavaji dal ve stylu šel jsem na web xy a mají tam “vir” pozor na ne.

  12. ambiente: v nove platforme zatim nefunguje. proc?

Comments are closed.