Copak to AdSense zkouší za nový druh reklam

Google Adsnes LogoPrávě jsem dopsal článek a přidávám jej na Twitter a Google plus, když v tom okamžiku zahlédnu podivný formát Google AdSense reklamy. Nejdřív si říkám, že by to mohl být jen důsledek extrémního zvětšení, které používám, aby jsem od stolu viděl na monitor, ale jakmile na to najedu myší, tak se to změní na klasickou reklamu.

 

Nový formát AdSense reklamy

V horní části obrázku je vidět jak reklama vypadá. V dolní pak po najetí myší.

Musím tedy uznat, že takhle by mě nenapadlo udělat reklamu. Ale pokud to bude fungovat pro inzerenta tak proč ne. I když zrovna to cílení mi přijde trochu podivné. Ale co já vím, třeba typický čtenář 404m je sběratelem mincí :)

V každém případě ten nadpis je větší než moje H2. Možná působí i trochu rušivě. Na MFA by se ale rozhodně tato reklama hezky vyjímala. Dát to pěkně na konec článku, návštěvník by mohl nabýt dojmu, že se jedná o jakési pokračování krátkého textu a šup, klik je doma. Uvidíme jaké formáty to budou podporovat.

Jen mě teď tak trochu mrzí, že se všechny ty nové vychytané formáty od AdSense, nedají někde nastavit podobně jako grafická/textová reklama. Zrovna u mě na blogu mi to zrovna moc neladí. :/


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Copak to AdSense zkouší za nový druh reklam”

  1. U mě se poslední dobou objevují samé videa :D. Ty mají prý největší proklik tak jsem zvědavý. Každopádně mi něco podobného nebude vadit. Reklamu mám vždy až za článkem nebo někde bokem takže to rušit nebude.

  2. Mě se víc líbí ten stav po najetí myši. Kdyby byl takový i bez najetí, byl by to super prvek.

  3. Tak mě se teď u tebe zobrazuje reklama na zubní implantáty. Takže relevance opravdu někde vázne. Sklik je na tom podobně.

  4. Uvidíme co to přinese, každopádně Google do AdSense dost investuje, protože se mu to moc pěkně vrátí :-)

  5. Už jsem tuto změnu taky zaregistroval. Jen by mě zajímala rozdílná výkonnost u těchto reklam. Kdyby se tak někde v AdSense tyto údaje zobrazily… U mnou nejpoužívanějšího bloku 728×90 se mi občas zobrazí tři reklamy, občas čtyři občas tato jedna. Osobně bych řekl, že ta jedna (pokud je obsahově relevantní) by mohla mít nejvyšší proklikovost. Ty čtyři řádky pod sebou se mi pak zdají moc nahuštěné, tak asi CTR nebude nic moc. Třeba se ale mýlím.

  6. Na mě to působí divně, chybí mi ten text, který kolikrát zaboduje.

Comments are closed.