Článek věnovaný sponzorovi

Společnost Zoner (resp. jejich část Czechia.com a Regzone.cz) je sponzorem tohoto blogu. Mají exkluzivní banner v pravém horním rohu už nějaký ten pátek. Rovněž pravidelně dodávají ceny do různých soutěží (.eu, .cz, .me, slevové kupóny, hostingy, zoner photostudio a spousty dalších co jste mohli vyhrát). Za to vše po mě nic nechtějí. Nabízel jsem jim zveřejňování pravidelných článků s novinkami, tiskové zprávy anebo jinou formu prezentace. Vlastně spíše naopak. Už jsem párkrát dostal upozornění na zákulisní informace o doménách anebo telekomunikaci. Prostě bomba zpráva, ale nikdy nechtěli ani zpětný odkaz :)

Přemýšlel jsem jak jim to nějak oplatit. Jak jim udělat nějakou super reklamu. Jenomže oni jsou tak velká společnost, že snad ani reklamu nepotřebují. Když jsem si byl dneska zaběhat, napadlo mě že jsem tam vlastně nikdy nebyl. Jak to asi v tak velké společnosti, která je jedním z největších webhostingů v ČR vlastně vypadá?

Jejich serverhousing si představuju nějak následovně:

Jednou jsem sháněl informace k článku o technické podpoře. Vím že Czechia má reálnou nepřetržitou technickou podporu. Tak jsem chtěl zjistit jak to u nich vlastně chodí. V té době totiž byly snad nějaké skvrny na slunci a skončilo hned několik hostingů. Myslím, že článek je aktuální i dnes. Co jsem ale chtěl zmínit byla část debaty, kterou jsem nakonec nepoužil. V podstatě jde o to, že když na czechia odejde server, prostě se vezme nový ze skladu, nahraje se tam záloha a prostě jede se dál. To samé u koupě nové služby. Škoda, že ten email už nedohledám. Vyznělo to jako “máme plný sklad připravených serverů a nebojíme se je použít”.  Popravdě by mě zajímalo kolik jich tam mají schovaných :)

Přiznám se, že nevím jak dostávají přidělené registrátoři .eu domény zdarma v rámci promo akcí anebo kolik je jejich cena. Když jsem připravoval soutěž tento rok, představoval jsem si jich tak 50. Přišlo mi jich 120 s tím, že když dojdou ať se nebojím si napsat o další, že jich je dostatek. Opět napsaný formou “máme jich neomezeně a není problém dodat další”. Nechtěl jsem to ale přehánět. Zoner tento rok tak zadotoval i soutěže na WebDeal. Prostě .eu pro všechny.

Jak už jsem psal, tento článek jsem vymýšlel při běhání a napadali mě opravdové šílenosti jako témata pro meme komiksy.

  • Serverovna Czechia má jako UPS jaderný reaktor.
  • Když se spočte disková kapacita všech serverů Czechia, dá se zaokrouhlit na nekonečno.
  • V Archive.org je zálohovaná část internetu. V Czechia mají záloho všech multimediálních souborů na internetu včetně oddělení pro dospělé.
  • Kim Dotcom chtěl udělat Megaupload 2 na Czechia, ale nakonec se rozhodl zvolit horší řešení mimo dosah USA a EU.
  • Czechia udělá zálohu vašich webů ještě dříve než tam nahrajete obsah.
  • DDoS u Czechia znají pouze jako Den Dortíků od Slečen.
  • U Czechia mají weby běžně nastavenou IPv5
  • Pokud nastavíte u domény jako poslední nameserver ten od Czechia, vždy bude mít přednost.
  • Proč k bezpečnostním certifikátům dávala Czechia zdarma Xbox 360? Protože po jejich nasazení, už nemusíte mít strach a klidně se můžete věnovat relaxaci.
  • Technická podpora u Czechia prochází i mentálním výcvikem, díky nemuž dokáží odpovídat na vaše otázky dříve než je položíte.
  • CZ NIC zakázal Czechia chytat domény, protože ostatní registrátoři neměli šanci.
  • U Czechia si lze zaregistrovat už zaregistrovanou doménu, jen je třeba počítat s prodlením v řádech jednotek vteřin.
  • U Czechia lze platit v hotovosti pokud máte v počítači 3,5 palcovou mechaniku.
  • Czechia resp. RegZone má službu na hromadnou kontrolu domén bez omezení. Protože jejich skript nečeká na odezvu, chce rovnou znát odpovědi.
  • Pokud by jste zjistili, že vám nefunguje prezentace na Czechia, tak zřejmě spadnul celý internet.
  • Programátoři Czechia uvěznili jednoho Googlebota a Seznambota. Ti musí každý den procházet nový obsah na službě inPage.
  • Neexistuje žádný Google dance a Seznam dance, to se jen aktualizuje index s obsahem na službě inPage.
  • Google Panda a Penguin nemohou označkovat stránky na inPage, protože k tomu nemají dostatek odvahy.

Njn běhání na sluníčku dokáže udělat divy :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Článek věnovaný sponzorovi”

  1. Mě ty témata na komiksy připomínají Chucka Norrise. :-D

  2. Kdyz uz jsi jim venoval clanek, tak 1-2 odkazy z textu by je urcite nenastvaly… Konec koncu z hlediska kvality poskytovanych sluzeb jsem s nima historicky nemel zadny podstatnejsi peoblem: http://www.regzone.cz/ :-)

  3. U Czechia lze platit v hotovosti pokud máte v počítači 3,5 palcovou mechaniku.
    :D :D

    Tohle rozveď :) bere to i mince ? a jak vrací… :)

  4. A co Wedos? Popravdě řečeno, o firmě Czechia jsem v souvislosti s hostingem a registrací domén předtím moc neslyšel.

Comments are closed.