Problém s HW a možná lepší zítřky pro minisite

Pár dní mě už zlobí počítač. Každý den jej startuju způsobem zapnout, nenaskočí, vypnout zdroj, zapnout … až do okamžiku kdy naskočí. Dnes se mi na to koukl kamarád a zjistil špatně fungující větrák u zdroje. Rozebral to, opravil a už to ani nenahodím metodou motorové pily.

Problém jsou zřejmě kondenzátory, které jsou poškozené zátěží a celý počítač se spustí jen když se zahřejí. Nevím jak to přesně funguje ale po odpojení grafické karty vše naskočilo. Chvilku se to nechalo běžet. Počítač se vypnul, připojila grafárna a všechno jede. Právě provádím zálohu nezbytných dokumentů a přemýšlím jestli si půjdu koupit rovnou nový počítač (tento mám 8 let), anebo někde koupím nový zdroj :/

Dneska mi psalo víc lidí, že PR weby (čteme PageRank weby, protože s Public relations nemají nic společného) přišli o GPR. Podle předběžných informací to vypadá na hromadnou penalizaci, za odkazování na nekvalitní weby. Moje DejEcho je na tom stejně ačkoliv se na webu žádné slovíčko “PR” nenacházelo (dbal jsem na to kvůli manuální penalizaci). Až vyřeším problém s počítačem udělám nějaké testy všech PR webů a zjistím jak na tom jsou. Scénář by měl být: zrušení GPR a šoupnutí do jakéhosi sandboxu (možná supplement index). Jestliže odkazujete na nějaký PR web zkuste kouknout na jeho GPR, pokud bude 0 doporučuji na odkaz dát nofollow, anebo nejlépe odstranit.

Majitelé minisite mohou v každém případě začít jásat, protože s penalizací PR webů se opět dostanou nahoru. Zvláště pokud mají střední weby s kvalitním obsahem. Éra ministe se tak možná opět na nějaký čas vrátí.

Ale nechci předbíhat, zatím nemám detailní info. Ideální by bylo potvrzení od majitelů PR webů, jestli dostali email o penalizaci přímo z Google. Já zatím čekám :)

EDIT: 16.:15 – Tak náhodný test 10 PR webů 100% dole :)

EDIT: 16:43 – V Plaváčkově seznamu mělo GPR 421 webů. Zůstal 64.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Problém s HW a možná lepší zítřky pro minisite”

  1. Drago:
    otázka teraz znie, aký vplyv to bude mať na stránky, ktoré mali články na týchto weboch? Bude ich to ťahať dole?
    Prejaví sa to vôbec?

    Mám minisite ktorej sa zmenil PR a pritom nebol prepočet, stránka išla hore.

  2. Této věci jsem si dnes všiml též, jelikož jeden web z těch v seznamu též vlastním ;-).

    Já jsem spíše zvědav, kolik webů najednou zmizí z Placly díky tomu, jelikož těchto webů tam je mraky :-D

  3. Mno, po 8 letech bych si nový počítač už asi pořídil…

    Nedávno jsem kupoval nový, jen za 16 tisíc a výkonem mi ještě dlouhou dobu bude stačit

  4. Ty PR weby co padly, mají jen originální obsah ?
    U mě nic nepadlo, všechno při starým

    1. Martin: popadaly i weby s unikátním obsahem
      sonny: pokud stavěly pouze na odkazech z PR webů tak budou mít problém.

  5. Pekne, som zvedavý čo ti pomôže tým spomínaním ministes

  6. Já nechápu, jak takovej web – stojizazminku.cz – může mít GPR 4. To mě pořád nejde do hlavy.

  7. Tak jsem po týdnu zkontroloval blogy v PlaCle a PageRank zmizel jenom u 10 z 364 blogů (a někde se zase objevil). Je to běžná změna při aktualizaci.

    Ivan: na práci s webem ti stačí levný notebook z Alzy za 10k Kč. Nedávno mi všechen HW v Placle spálil blesk a do kancelře jsem koupil lowendové noťasy za 10k Kč (plus externí lcd a klávesnice) a v pohodě pracujeme dál.

    1. Placla boy: jsem rád že se PlaCla drží. I když pomohlo by udělat něco s těmi nabídkami. Přestalo mě to bavit promazávat. Nedávno jsem na to koukal a ze 130 byla 1 použitelná (tématicky) ale neseděli mi požadavky. Chtělo by to nějaký filtr, kdyby přišla místo těch 130 jen ta 1. Probírat se na blog o IT nabídkám na půjčky a povinné ručení stojí čas. Stačil by i javascriptový filtr. To ti dá programátor za pár desítek minut :)

  8. Můj PR web s originálním obsahem spadl ze 3 na 2. Nejedná se o typický PR web, externí odkazy jsou přibližně v 10% článků.

  9. Mne katalogy v cz aj auto-blogy v eng zostali na starom, aj ked pr ziadna vyhra. To bola skor len lokalna penalizacia.

  10. Ad PlaCla, taky jsem se divil, že ani po tolika měsících není žádný posun co se týče funkčnosti, pro blogery.
    Chápu, že nejdůležitější jsou inzerenti, ale tohle by mohlo pomoci i jim, že by dostávali byť méně, ale tematicky trefnějších nabídek.
    Nebo také upozornění na mail, že se poptávka chýlí ke konci, prostě těch vylepšení se najde spousta a určitě by to bylo jen na pár minut práce. Škoda toho.

Comments are closed.