Soutěž v indexaci Google plus vs Twitter

Neděle je takový odpočinkovější den. Procházím si tak poznámky o projektech a přemýšlím, kde by se hodilo přidat nějaký ten obsah. Nakonec to odložím a procházím diskuze. Skončím nakonec na webtrhu a jako vždy tam najdu inspiraci k novému SEO meme komiksu. Splácám obrázky přidám texty a vše je hotovo. Aby to bylo podle pravidel Meme komiksů pojmenuju hlavního hrdinu Derp. Pro zábavu přidám před jeho jméno OSVČ.  Celkem se mi to líbí, tak odkaz nahodím na Twitter a Google plus. No a v tom mě napadne, jak si asi povedou jednotlivé posty v indexaci Google? Navíc mám perfektní unikátní keyword OSVČ Derp :)

  • 16:36 – Podle wordpressu byl článek publikován. Předpokládám, že proběhlo nějaké to pingování přes seznam pingovacích služeb, co mám v nastavení publikování.
  • 16:39 – Zcela (ne)zištně si klikám na Google plus tlačítko a nahodím text obsahující keyword OSVČ Derp
  • 16:42 – Klikám na tweet button a přidávám totožný text jako na Google plus
  • 17:03 – Celý twitter post je přidán do indexu. Bohužel nedá se z textu zjistit, kdy došlo ke crawlování.
  • 17:22 – Google zaindexoval stránku blogpostu na cn130. Je u něj poznámka, že je starý 43 minut. Což odkazuje na 16:39. Čas nebyl přebrat z RSS feedu, protože tam je 16:36:53. Zřejmě zapracovala nějaká tak pingovací služba v seznamu, anebo že by to byl Google plus? Podle očekávání je Twitter na daný keyword před mou stránkou. Njn autorita webu je ***** :)
  • 17:51 – Ukončuju sledování. Veřejného post z Google plus jsem se ani do hodiny nedočkal.

Závěr testu

  • Pokud máte super novinku a chcete se o ní co nejdříve podělit s celým světem udělejte to přes Twitter. Dá se využít jako prostředník. Bylo by zajímavé sledovat jak v případě nějaké aktuální události si ve výsledcích vyhledávání poradí s ostatními autoritativními weby.
  • Google označil publikování článku na 16:39. V ten samí okamžik proběhlo nasdílení přes službu Google plus. Může to být náhoda. Je zde i šance, že právě v ten okamžik na stránku přišel Googlebot. Anebo jsou v tom ty pingovací služby, které předaly data Google s trojminutovým zpožděním. Rozhodně si ale píšu na papírek Jak urychlit indexaci Googlem – Sdílet stránky přes Google plus.

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Soutěž v indexaci Google plus vs Twitter”

  1. On totiž Google čeká na odezvu. Stránku zaindexuje téměř ihned ale než ji pustí do vyhledávání, čeká, zda li se někde link neobjeví. Unikátní text je tam ihned. Ten má Google moc rád. Už jsem to taky zkoušel, na Facebook, Twitter či G+. Píšeš li o novince, kterou před Tebou psalo 100 webů, mám problém se dostat do prvních deseti pozic. Chce to dril.

  2. Zkoušel jsem nedávno podobný pokus, dle mého vliv G+ zatím nebude tak velký a přisuzoval jsem rychlost indexace spíše pingovacím službám.

  3. Tak to já mám zkušenosti, že když napíši článek, tak je v google do cca 15 minut :-)

  4. Nejlepší je dát novinku na Google + i Twitter, abychom měli jistotu, že se to všichni dozví. :-)

Comments are closed.