Prodané domény 10. – 16. října

Kvůli změnám pravidel CZ NIC, teď 15 dní nic neexpirovalo, takže provozovatel dAukce na nás vytáhl pár kousků ze svých zásob.

Nejdražší prodanou doménou tohoto týdne, která se stala i nejdražší prodanou doménou roku 2011, je irsko.cz. Po 60 příhozech se vyšplhala až na 45K CZK. Popravdě jsem čekal ještě o pár tisícovek větší částku

Druhé místo patří doméně barbara.cz s cenou 3600 CZK. Pro mě osobně zklamání, čekal jsem souboj spekulantů, který se zastaví někde nad desítkou. Máme tu několik salónů, restaurací a dokonce i rekreační středisko Barbara.

Třetí místo patří a8.cz s cenou pouhých 3K CZK. Pro mě velmi velké zklamání. Mou odhadovaná cena byla dvacet táců. Tentokrát opravdu lituju, že jsem nebyl online.

Ještě stojí za zmínku doména DomaciKuchyne.cz, která byla prodána na subreg aukcích za pouhých 599 CZK. Pokud pomineme irsko.cz, tak podle mě nejlepší kousek týdne. Honza by měl zauvažovat nad nějakou propagací aktuálně dražených domén. Například hodit RSS výstup někam na webfair, aby to bylo na očích. Teď si opravdu nadávám, že jsem tento týden nedával pozor.

1. irsko.cz 45000 dAukce.cz
2. barbara.cz 3600 dAukce.cz
3. a8.cz 3000 dAukce.cz
4. biovyrobce.cz 2607 dAukce.cz
5. SportovniGymnastika.cz 1602 dAukce.cz
6. archimedes.cz 1117 dAukce.cz
7. autoopravy.cz 1107 dAukce.cz
8. praktickakucharka.cz 750 dAukce.cz
9. Drazditka.cz 750 dAukce.cz
10. biovyroba.cz 650 dAukce.cz
11. langusta.cz 610 dAukce.cz
12. domacikuchyne.cz 599 Česky ICANN akreditováný registrátor domén
13. aperitivy.cz 550 dAukce.cz
14. HivTesty.cz 500 dAukce.cz

[poll id=”143″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Prodané domény 10. – 16. října”

  1. irsko.cz to je opravdu pěkný kousek, teď jen doufat aby se ekonomicky nepoložilo, nemyslím teď majitele nové domény, ale stát. Ke krachu má blízko.

    1. Meph: Audi A8, 3DGS A8, A8 jsou také přistupující země do EU včetně ČR. Jinak je to hodně dobrá LN.cz doména. Může se tak v budoucnu pojmenovat cokoliv od mobilu až po letadlo.

  2. celý tenhle týden dopadl pro prodávající dle mého názoru špatně :) kupujícím naopak gratuluji k tak výhodným předvánočním cenám, je vidět, že netaukce stále není to pravý ořechový, a naposledy co jsem přes ní něco prodával :) hold už podruhé jsem se nechal zlákat, tenhle týden se dali koupit i pěkné domény za registrační poplatek, nevim čím to je jestli lidé prostě nemají zájem o originální snadno zapamatovatelné názvy, a preferují raději konkrétní. Dále také 3 dny pracovní dny na aukci je dle mě málo a potencionální kupci se o tom ani nedozví.

    poslední dobou mám myšlenku na uspořádání normální “reálné” live aukce domén někde v praze pochopitelně za přítomnosti notáře, včetně zápisu přihazujících se složením zálohy třeba 5 tisíc, ale momntálně furt není čas, kdyby se do toho někomu chtělo bylo by určitě o to zájem, a hlavně by byl zas nějaký mejdan a pokec, když už domain day se nekoná

  3. videl by som to na dosť slabý kúpny potencial, čakal by som ďaleko vyššie čiastky.

  4. admin: přesně tak. Pěkná, krátká, dobře zapamatovatelná doména se značný potenciálem pro úspěšné vybudování značky.

    Podle mého názoru je teď asi nejlepší doba pro koupi pěkné domény. Pochybuji, že za několik bude k mání pěkná doména pod 10K.

Comments are closed.