Aukro.cz – Ukončení Partnerského programu

Také vám dorazil emal s hlavičkou Aukro.cz – Ukončení Partnerského programu? 29.9.2011 skončí snad jeden z největších partnerských programů v dějinách ČR. Jako důvod uvádí PR zpráva změnu v aukčním modelu. Kdy už není k nákupu potřebná už dále registrace. Aukro tak nemá důvod vyplácet odměnu za zprostředkovanou registraci. To zní logicky že? Anebo ne?

Agresivní reklamní kampaň, kterou Aukro rozjelo na počátku byla něco naprosto nevídaného v ČR. 10 korun za klik a 300 korun za registrovaného uživatele, jehož registrace byla zdarma. S ničím podobným jsem se doposud nesetkal. Na proplacených fakturách se tak objevovaly tisícové částky a člověk uvažoval jestli si nechat vyplatit deset tisíc, anebo chvilku počkat a nechat si vyplatit rovnou dvacet. Opravdu se mi nechtělo každou chvíli vystavovat fakturu na několik tisíc. Tehdy jsem měl pocit, že se blíží zlatý věk online vydělávání, protože další velké společnosti, které přijdou na český trh budou ještě více utrácet.

Jenomže jak Aukro rostlo, odměny se redukovaly a uživatelů přibývalo. Dnes zná Aukro snad každý. Narostlo do obludných rozměru. Není se čemu divit, že partnerský program už není potřeba. Možná i to je důvod ukončení programu. Rozhodně se sníží náklady nejen na odměnách partnerů, ale i jeho provozu. Spekulací je více.

V PR zprávě jsou i tyto dvě věty

“Na přípravě náhrady za Partnerský program pracujeme. O termínu spuštění budete přednostně informováni prostřednictvím emailové zprávy.”

Sice to zní nadějně, ale většinou když se něco ruší, tak se hned pouští náhrada. Tohle se mi moc nezdá.

V každém případě můžeme na Aukro partnerský program rozhodně vzpomínat jen v dobrém. Já tedy rozhodně budu.

Informace a další zdroj

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Aukro.cz – Ukončení Partnerského programu”

  1. Partnerského programu na Aukru je škoda v každém případě. Dalo se to ale čekat. Aukro muselo vyplácet velké částky partnerům, i když už tuto formu propagace více méně nepotřebovalo.

    S reklamou v tv a dalších masových médiích se povědomí o Aukru rozšířilo opravdu raketovou rychlostí.

    A že se pracuje na náhradním programu? No je to sice možné, ale opravdu nevěřím, že nový partnerský program bude, byť vzdáleně, podobný tomu starému.

    Aukro poslední dobou jen hýří novinkami – jako například s novým programem Aukro+, který “nahradí” stávajícího Super Prodejce.

    Jsem opravdu zvědavý, co přijde dál :)

  2. Co vím, tak už někdy před rokem chtělo Aukro testovat nový partnerský program, ale nakonec to nějak odjebali. Škoda, sypalo to solidně ;-).

  3. Jak píše Jakub Čižmař, už není propagovat co. Kdo chtěl, aukro zná a další lidé už se akvizicí nezaplatí, ta křivka už je téměř plochá. Jak někde píše Ahyde, tak zná jen dvě věci: a)pumpování do webů keš a za b)dojná kráva, co nepotřebuje potravu. Aukro to jelo dlouho souběžně…nyní už bude jen ta kráva :-)

  4. Nedávno kupili NetDirect, asi musí trošku ubrat v tom rozdávání na partnerském programu.

  5. Dobrý den,
    bylo hezké si zavzpomínat a přečíst, jak jste vnímali Partnerský program od jeho spuštění :)
    Nicméně jak je naznačeno v článku, Aukro se posouvá a Partnerský program se mění. Ano, můžeme potvrdit informaci, že PP spustíme v nové podobě a speciálně vám prozradíme, že v něm bude posun od registrací k transakcím.
    Děkujeme za přízeň a o novém PP vás budeme informovat.

    Pěkný den
    Honza z Aukra

  6. Aukro programu je škoda, ale dalo se to čekat. Jsem zvědav s čím novým Aukro příjde. Mohl by to být třeba affiliate z prodeje produktů počítáný z jejich provize.

Comments are closed.