Kašlete na prodej FB skupin +1 bude zlatej důl

Zatímco v SEO světě se začíná pomalu ale jistě projevovat pozitivní vliv +1 tlačítka na výsledky ve vyhledávačích, SEO podsvětí mobilizuje. Dnes mi dorazila první oficiální nabídka od backlins.com Není sice první, ale vzhledem k reputaci ostatních se právě tato dá považovat za nejprofesionálnější. A za kolik se takový klik +1 dá koupit?

Záleží na tom kolik si toho koupíte. Základní je 100 kliků za 199 USD (1 za 1,99). Podle emailu zůstává už jen 5 posledních balíčků, ale to by jsem bral spíše jako reklamní tlak na potenciální kupce. Zajímavější ovšem je provedení. Klikat se začne za 72 hodin a celá procedura potrvá 3 až 5 dní. Vše z unikátních IP a opravdových google uživatelských účtů.

Druhá nabídka je 500 kliků za 349 USD (0,69) a lze jí rozdělit až na dvě URL.

Třetí je 1000 kliků za 599 USD (0,599) s možností rozdělení na 4 URL. Dokončení potrvá 5 až 7 dní.

No čeká nás zajímavá budoucnost. Po page ranku google vymyslel další věc v které se budou točit opravdu velké peníze. Bude to chtít technicky nějak domyslet, než se to rozjede i u nás. Spíše bude záležet na google, kdy vypustí svoji sociální síť do světa. Možná se dočkáme systémů, kde budou lidé placeni za prokliky +1. Dále znovuzrození klikacích klubů z bookmarkovacích služeb. Teď mě tak napadá, že to nemusí být zas tak špatný nápad. 50 blogerů s podobným zaměřením si místo výměny odkazů prostě bude klikat u každého článku na +1. Pokud to má mít vliv SERP v google až 20%, jak ukazují nejnovější výzkumy na searchenginewatch.com, možná těch pár stovek kliků za měsíc i nebyl tak špatný nápad. Pokud se někdo takový klikací klub rozhodne založit, třeba na FB (na facegooglebooku by to nebylo nejprozíravější), tak mi pošlete pozvánku ;)

Takže co dodat? Google opět přináší SEO šamanům možnost vydělat. A nejznámější z black hat SEO mágů pod přezdívkou Ga’s al Rhul už v skryté diskuzi na webdeal.cz shání první zakázky. Že je webdeal mrtvý klon webtrhu? Ale jděte, proč by asi tak developeři každý týden přinášeli nové verze a vše aktualizovali ;)

 

[poll id=”133″]

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Kašlete na prodej FB skupin +1 bude zlatej důl”

  1. Já si +1 button nahodil na web asi 20 minut před tímhle článkem :D
    Hezky napsaný. Dávám ti za to +1 :) (nejspíš nebudu poslední, když sis o něj takhle pěkně řekl)
    Až budeš hledat další “tlačítkové téma”, tak jukni, kolik i velkých webů ustupuje od Like buttonu a vrací se k zastaralému, leč spolehlivému Share buttonu.

  2. Imho to google pozná a je to otázka chvíle..
    dám příklad..
    WWW stránky existují rok.
    2 měsíce existuje +1 tlačítko.
    Během těch 2 měsíců přibude cca 3× +1..

    A najednou, zničeho nic přibude 200× +1.. A pak rok zase nic.. To je podezřelé..

  3. Cena jiste pujde dolu jakmile se objevi podobne klikacky jako facebook like skryté za videem atd. pokud je to technicky mozne…

  4. Petře, proč ustupují od Like? Že nepřinášel traffic? Narozdíl od Share?

  5. Přesně jak píše Olda. Pokud bude najednou tak velká odchylka tak budou určitě nějaký penalizace.

  6. Maki: protože to pořád nefunguje :( FB se snaží bojovat proti obrovským spamerským stránkám, které díky like buttonům přiváděli na své stránky miliony lidí. Takovým “malým” příkladem může být zahlasuj.eu (pouze stovky tisíc lidí denně), který také parazituje na tom like buttonu. Tím bojem proti takovýmto zneužívačům diskvalifikuje FB právě i spoustu seriózních stránek, kterým to často také vůbec nefunguje.
    Klikneš na Like, ono to vypadá jako že jo, ale ono ne :D – u share buttonu to funguje bez nejmenšího problému – na svůj blog jsem to už taky hodil. I na web který teď prodávám na Webtrhu – FunForum.cz
    Koukni třeba na Podnikatel.cz – taky mají starý share button místo moderního Like (tedy mají ho tam taky – doporučit – ale nikdo ho nepoužívá, resp. hází chybu)

  7. //Tento příspěvek obsahuje skrytou reklamu.

    Olda Šálek: Nárazová popularita stránky je zcela legitimní věc. Úplně stejně jako třeba nárazový linkbuilding. Si představ, že celý rok píšeš klasický blog o tom jak připravuješ nějaký tajemný projekt, který nikoho moc nezajímá. Pak najednou oznámíš spuštění Slevomat.cz a všichni o tom začnou psát a linkovat na tebe – naprosto normální. Jsem o tom psal včera na mém blogu.

  8. OT: na webdeal mi prijde ze prave nove verze jsou castejsi nez prispevky v nem :( Skoda toho.

  9. Mohl by mi prosím někdo vysvětlit, k čemu přesně to +1 tlačítko slouží a proč je kolem toho poslední dobou takový humbuk ? Oo Díky

  10. meisy: Olda to psal dobře, to co píšeš ty bude mít zcela jinou křivku, matematicky algoritmizovatelné uplně v pohode.

  11. Podle mě je celkem rizikove nakupovat ty Google plus. Pokud se to dela jeste pres gmail ucty, tak bych se opravdu nebal ze to google nezmakne osetrit a rozpoznat ty nepoctive kliky.

Comments are closed.