Pár úprav na 404m.com

Po včerejším článku jsem trochu pouvažoval a rozhodl se trochu to tu přeuspořádat.

  • Předně z hlavní stránky zmizí seznamy mazaných domén. Počet čtenářů a odběratelů této kategorie (216) se pohybuje sice od 150 – 200 lidí, ale působilo to vše dosti rušivým dojmem. Některé články s kterými bylo opravdu hodně práce se pak ztrácely. Blogposty se smazanými doménami budou i nadále. Přístup k nim máte přes kategorii Domény, popřípadě Seznamy. Dále můžete využít nevýrazného rozcestníku na spodní straně stránky, k jehož zvýraznění jsem použil reklamu :)
  • Počet blogpostů na jednu stránku jsem zvýšil na 10, ovšem v průměru uvidíte vždy cca 5. Je to zapříčiněno zásahem do WP kódu na odstranění kategorie Seznamy z výpisu. Pokud někoho zajímá jak odstranit kategorii ve WP z výpisu blogpostů, tak stačí v template v souboru index.php pod <?php while (have_posts()) : the_post(); ?> umístit <?php if (in_category(‘216’)) continue; ?>. Nevýhoda je, právě výše popsaná záležitost. *
  • Pod dolní rozcestník jsem přidal Užitečné pomůcky domainera, pro SEO a podnikatele. Budu tam házet například odkazy, které se hodí a vždy je musím hledat. Jako například Daňový portál ČR, popřípadě slevové kódy. Jestli máte nějaké nápady co tam dát, tak napište svůj návrh do komentářů. Rád to tam přidám.

Co jsem chystal, ale zatím neudělal

  • Nějaká jednoduchá jednořádková inzerce – Do pravého sloupce hodlám dát cca 20 řádků, kam by čtenáři mohli umístit inzerát popřípadě reklamu prodej něčeho.  Zatím jsem nenašel žádné vhodné řešení. Uvažoval jsem i o javascriptovém shoutboxu, ale nechci aby se mi to nějak zvrhlo. Nejraději by jsem vše moderoval :)
  • Diskuze – nějaké menší fórum, kam by se nemuselo přihlašovat, anebo by se přihlašovalo přes OpenID, Facebook či Twitter. Zvažuji to už několik měsíců, ale spíše přistoupím k nějakému polořešení. Například na WP založím stránku, jako byla válka klonů s možností si popovídat tam. Mělo to celkem úspěch, takže by jsem to nepodceňoval. K menším tématům stačí diskuze pod články.
  • Wiki miničlánky – Občas se v textu objeví nějaký pojem o kterém jsem psal dříve. Tento pojem by byl podtržený a po kliknutí na něj, by se návštěvník dostal na stránku, kde by bylo kompletní vysvětlení a odkazy na všechny články, kde byl použit. Poslední dobou to hodně používají publicistické servery a líbí se mi to. Musím na tom už začít konečně dělat :)

* – Anebo můžete použít profesionálnější řešení, které najdete na duben.org, pak vám nebudou přebývat blogposty.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Pár úprav na 404m.com”

  1. Zoznamy mazaných domén by si mohol dať do bočného panelu a tam by si návštevník klikol a zobrazil by sa mu kompletný zoznam a archív.

  2. Konečně změna, už pro mě ten tvůj blog plný čísel a seznamů přestával být zábavný a zajímavý :)

  3. Několikrát jsem také řešil vypisování článků na HP jen z některých rubrik. Mám opačný způsob, definuji ty rubriky, které se mají zobrazit

    X – představuje počet zobrazených postů
    A,B,C… – jsou ID rubrik, které se mají ve výpisu vyskytovat

    //Zde tradiční výpis toho co potřebuješ - titulek, úvodní text, rubriky...

  4. Php kod dělal problém tak jsem ho proložil mezerami, nespamuji zasílám opravu !

    Několikrát jsem také řešil vypisování článků na HP jen z některých rubrik. Mám opačný způsob, definuji ty rubriky, které se mají zobrazit

    X – představuje počet zobrazených postů
    A,B,C… – jsou ID rubrik, které se mají ve výpisu vyskytovat

    //Zde tradiční výpis toho co potřebuješ - titulek, úvodní text, rubriky...

  5. na ty mini clanecky, respektive neco mensiho jako je slovnik, ci vysvetleny pojmu se taky chystam pro jeden projekt, mas to uz nejak vymysleny ? jestli nejakej plugin ci neco na miru ?

    1. Duben: použil jsem tvou variantu, vypadá že funguje.

  6. Týmito malými krôčkami docieliš pomaly ale iste dokonalosť. Páči sa mi ako testuješ nové prístupy – že to nie je len taký obyčajný blog v podobe základného wordpress nastavenia. Good job.

  7. Změny chválím a ty Wiki miničlánky jsou dobrý nápad, také jsem přemýšlel o nějakém elegantním řešení.

  8. Souhlas s duben. Naštěstí ty „vadné“ kategorie jsou v RSS vyfiltrovat. A jinak na web 404m.com nechodím, než přes RSS, staré texty moc nepročítám..

Comments are closed.