Moje zkušenost se slevomaty

Slevomaty úspěšně ignoruji. Ne proto, že je ostatní mají rádi a já chci být něco víc. To je ostatně velice kontraproduktivní myšlení, které může ve výsledku být pro podnikatelského ducha zhoubou. Je třeba ošahat si všechno, kde jsou peníze a zjistit proč tam ty peníze jsou. Prostě to jde mimo mě, protože jsem z malého městečka, a slevomaty na mě působí jako by pro mě nic neměli, ani nemohli nabídnout. V módě je jen Praha a Brno. Ostatní nejsou podstatní. Nevím jak mi mohl tento negativní trend vlézt pod kůži až tak, že jsem ho začal brát jako fakt. Tedy až do doby než přišel seznam tip.

Nevím jestli může být něco víc BFU než seznam spojený se slevomatem. A přece právě tahle kombinace mě donutila k přímé konfrontaci já vs slevománie. Před pár dny se tam objevila nabídka na časopis plus pár DVD z velkou slevou. Já zvířátka a přírodu tedy  žeru maximálně na talíři, ale v mém okolí se najdou i lidé, jež jí mají rádi a jsou ní fascinováni. Moje přítelkyně tak za mnou přiběhla, že by to mohl být ideální dárek k svátku jejího otce. Jelikož měla ode mě proškolení jak slevomaty fungují potřebovala spíše jen souhlas na úrovni duchovního souznění. Prostě jsem to přikývl, že to je dobrý nápad.

Vše pak následovalo velice rychle. Platba kreditkou, pdf stránka s kupónem, zadání čísla a bylo to. Vše jsem pozoroval z povzdálí. Je úžasné sledovat běžné uživatele internetu jak postupně proplouvají nástrahami designového rozložení prvků, potvrzováním a v nakonec i poděkováním. Takový BFU stalking, by se měl stát vědní disciplínou. Určitě by pomohl optimalizaci.

Paradoxně jsem si uvědomil, že nabídka dodání nějakého produktu či online služby může mít pokrytí od Prahy, přes Brno až po zapadákov, kde bydlím. Mé předsudky se rychle začaly vytrácet a já si přidal seznam tip na stránku kde mám několik desítek feedů z celého světa, jen aby mi nějaká super nabídka neutekla.

Pro Prahu a Brno jsou slevomaty zřejmě naprostá samozřejmost, ale pro mě burana z 30ti tisícového města je to luxusní novinka. Ahyde psal dneska na svém blogu, že jsou slevomaty za zenitem. Možná pro Prahu a Brno. Zbytek by možná potřeboval přesvědčit, že se slevomat mánie může dotýkat i jich. Zatím se to seznamu daří výtečně.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Moje zkušenost se slevomaty”

  1. Ahyde nepsal, že slevomaty jsou za zenitem, ale že konkrétně Slevomat má období největšího růstu za sebou. Ale je to pozice z hlediska pozice Slevomatu na trhu, nikoliv o tom, že slevomatí trh je za zenitem. :-)

  2. obávám se, že “vesnické” prodejny a případně poskytovatelé služeb bohužel ale nebudou moci uspokojit zákazníky takovými slevami jako jsou ty na slevomatu z Prahy a Brna, proto už je možná slevomat za zenitem..

    Ono, uživit se na vesnici není taky pr*el – mám s tím zkušenosti

  3. Když odmyslím Fabie za dvacetikorunu a lupeny na koncert, tak slevy časopisů Historie a Příroda byly asi to nejlepší co na Seznam Tipu kdy bylo. Liposukce, kosmetika, pobyt v hotelu uprostřed Brna … to má dneska každej portál.

  4. Jednoznačně souhlasím s tím, že správná cestou pro menší slevové servery je aktivně zacílit na konkrétní město s počtem obyvatel kolem 100 až 150 tisíc. Na ještě menší města se hodí plošné nabídky. Taky si myslím, že se tento rok objeví velké množství specializovaných slevových serverů – pouze jídlo, pouze sport, nabídky do 99 Kč, erotické (viz 18x.cz) atd.

  5. Zdravím, rozhodně souhlasím s tím, že Slevomat už neporoste, nicméně obecně tyto slevové servery mají stále budoucnost ohromnou (ani nemluvě o webech, které fungují jako feed pro ty nejzajímavější slevy z různých “matů”). Za prvé především mladší generace je doslova miluje a mají potenciál nejen ve velkých městech, ale i v například menších studentských, kdy jakmile se objeví sleva na jídlo, nebo pití, má velkou šanci taky, což pozoruji ve svém okolí. Skeptický pohled na ně mi pak přijde trochu mimo, protože ušetřit se na nich dá opravdu výrazně.

  6. Slevomaty ma mozna rada mlada generace, mozna provozovatele slevomatu, mozna i provozovatele kteri poskytuji slevy … ale rozhodne jej nenavidi zamestnanci techto provozovatelu, protoze sance ze by si kuponista poridil neco jinyho nez je na kuponu (trebas v restauraci si poridil piti nad ramec kuponu ) je nulova = mnoho prace za nic navic.

Comments are closed.