Aprílové žertíky

Dneska najít nějakou zajímavou zprávu pro blogpost byl celkem problém. Občas nebylo možné rozeznat co je vtip a co je myšleno vážně.

Co se týká ČR tak nejlepší byl asi seznam.cz, který při vhodně zvolených frázích nadhazuje opravdové perly. Mě osobně se nejvíce líbí hláška na dotaz důchodová reforma, peníze anebo porno. Tvůrci fulltextu mají očividně smysl pro humor. Navíc se nejedná o nic matoucího, co by mohlo vyvolat případnou davovou hysterii.

Vášnivé diskuze si můžete přečíst třeba na aktualne.cz Kalousek má tajnou nahrávku novinářů. Nadpis článku musel být pak změněn, protože i přes větu jako Šéfredaktoři o Kalouskově počínání okamžitě informovali premiéra, prezidenta, Bílý dům, Kreml a Vatikán. se někteří čtenáři očividně domnívali, že to může být pravé. Když jsme u toho aktualne.cz mám takový dojem že se měnil název i u článku Gripeny budou poprvé v akci. Švédsko je pošle nad Libyi. Nejdřív tam tuším bylo české gripeny..,  později švédské a stávající nadpis je až třetí verze. Vtip je v tom, že původní bulvární nadpis dnes prostě nabádal k tomu, že se jedná o apríloví žert. Když se nad tím zamyslím, tak spousta lidí byla dnes ostražitější a tak nevěřila každému bulvárnímu nadpisu. Apríl by mohl být častěji, alespoň by jsme nevěřili každé mediální senzaci.

Hezká je i aprílová verze stránek pixmac.cz. Na nic si nehraje, prostě apríl, který se dá snadno vypnout.

Co se týká zahraničí, tak naprosto vede google. Gmail motion, což je experimentální ovládání emailu pomocí pohybů působí velice důvěryhodně a zároveň směšně. Nechápu jak se ten člověk co to prezentuje na videu u toho nerozesměje.

Další vtípek je nabídka práce jako Google Autocompleter.

Youtube dnes uvedlo “novinku”, díky které si můžete přehrát filmy jako z roku 1911. Tedy klobouk dolů takovýto filtr bez nutnosti znovu-načtení celého videa.

Pokud vám vadí reklama v chrome a používáte adblock. Můžete zkusit její vylepšení AdBlock Freedom, které vás zbaví reklamy i z realného života. Prostě vymaže reklamu z aut, billboardů a plakátů.

Kodak zase přišel s aplikací, která vymaže jakéhokoliv člověka, s kterým už nechcete mít nic společného z fotek. Stačí použít aplikaci Relationshiffft APP.

Co se týká domainingu tak zajímavý byl článek GoDaddy’s Bob Parsons Hunts Down Problem Kittens. Jedná se o reakci na video v němž šéf GoDaddy zastřelil slona. Hodně lidí tím bylo pobouřeno. Lidi z domainnamenews.com to využili a okořenili špetkou černého humoru. Podle nich se šéf GoDaddy hodlá vydat na lov nebezpečných koťátek. Jelikož jsou rychlá údajně se vyzbrojí  50 calibrovou zbraní.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Aprílové žertíky”

  1. Tak Bob nakrmil svérázným způsobem celou jednu zimbabwskou vesnici… no nic, jdu se podívat kam bych převed domény…

Comments are closed.