SEO zasáhlo i Twitter

TwitterŽe je součástí optimalizace pro vyhledávače i vytváření různých podpůrných profilů či stránek určitě víte. Někdo dává přednost prolinkovaným minibligům na bezplatným blogovacích službách, jiní dělají profily na diskuzních fórech anebo tvoří minisite pod CMS freehostingů. Důvod je vždy stejný. Použít velké a autoritativní servery k přesunu linkjuice, a v lepším případě i návštěvníků, na stránku, kterou chceme zviditelnit.

Už před oficiálním odhalením social ranku se používal profil na službě  Twitter jako samozřejmost. Google Page Rank 9, přes 46M zpětných odkazů je dostatečný důvod proč tvořit podpůrné profily, které navíc často slouží jako zdroj návštěvností. S příchodem social ranku už není o čem diskutovat. Optimalizace profilu na twitteru že není otázkou PR (Public relations), ale standardem pro SEO.

Ostatně o síle twitter účtu na google není pochyb. Jako jméno a příjmení používám Ivan Drago. Což je vzhledem k filmu Rocky 4 celkem rozšířené slovní spojení na internetu (1,3M výsledků na google). Když jej zadáte do google, tak uvidíte obrázky google, stránku wikipedie, youtube videa, nějakou stránku a můj twitter účet. Nepočítám li služby google tak 3tí místo. Bez nějaké optimalizace anebo linkbuidingu.

Podobně silné jsou i samotné tweety. Zvláště co se týká nových příspěvků a informací. Pokud používáte twitter zkuste si to. Zkuste hledat nějaké pár dní staré příspěvky. Na některé longtaily předběhnete i konkurenci, jež na ně optimalizuje. Na rozdíl od ní stačí jeden příspěvek a je to.

Jestli vás zajímá přímo optimalizace vašeho twitter profilu, kterou rozhodně doporučuji, pak si můžete přečíst následující články

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “SEO zasáhlo i Twitter”

  1. Vraj je veľmi dobrý spôsob začať followovat veľmi veľa ľudí (dajme tomu aj 100 000 keď sa ti chce klikať), a je dosť veľká pravdepodobnosť, že tí ľudia začnú followovať aj teba. Potom ich unfollowneš a máš kopec followerov a málo followuješ :). Kvalita je ale minimálna! Minimálna šanca očakávať reakcie a pod.

  2. Určite sa oplatí nezanevriet ani na facebook ani na twitter. Z webmaster tools vidno, ze napriklad facebook zdielania google berie tiez ako urcitu formu spatnych odkazov.

  3. Pokud jde o získávání followers pro firemní účty, vyplatí se sledovat aktuální hashtagy a listy. Když se jim člověk přizpůsobí, dostanou se tak jeho tweety pod nos více lidem. Další možností je začít sledovat relevantní účty (např. různých opinion leaders). Rozhodně nedoporučuji začít sledovat jen tak 2 tisíce nerelevantních účtů jen z toho důvodu, že tak 5 % z nich má autofollow.

  4. Úplně nechápu co by to mělo stránce přinést, zrovna na tvojí přezdívku nebude moc kvalitních stránek, kteří snaží být na vyšších místech.

  5. Jedna věc je, co všechno v oblasti SEO funguje a druhá věc je, co je efektivní. Zrovna jakékoliv snahy ohledně social ranku v ČR mi zatím přijdou dost neefektivní, i když nepochybuji o tom, že fungují. A nebo mi něco uniklo a v tomto směrují existují nějaké finty pro dosažení vyšší efektivity…?

  6. Zdravím, tak jako Twitter je skvělej a pro SEO z všech různých pohledů užitečnej, ale získávat followery, to je hodně složitá alchymie :)

  7. Je divné, že na takové linky Google kouká. Určitě pro něj nemají velkou hodnotu!

  8. Tohle platí i pro čr? Vždyt tu twitter používá strašně málo lidí..

Comments are closed.