Google plánuje úpravu algoritm

Leden by měsícem stížností na zaplavování výsledků google content spamem, který byl v převážné většině okopírován z jiných stránek. Jak jistě víte pokud máte autoritativní web, tak je jedno kolik si toho okopírujete vždy budete před stránkou s nízkou autoritou. Často tak trpí sváteční blogeři na úkor velkých kopírovačů.

Situace je zřejmě vážnější než se na první pohled zdálo a google plánuje odvetu…

K situaci se na svém blogu vyjádřil i Matt Cutts, který je specialistou na SEO v Google a jeho úkolem je také potlačování link spamu. Podle jeho blogpostu se algoritmus dotkne zhruba 2% všech dotazů zadaných do google. U 0,5% to bude dokonce celkem znatelné. Hlavním efektem by mělo být přeuspořádání výsledků tak, aby nejdříve byly zobrazovány stránky s originálním textem a až poté s převzatým, popřípadě osekaným.

Jak se tato změna dotkne českých stránek těžko říct. Znatelné výsledky budou zřejmě jen u parserů a RSS čteček.

Posílení pozice originálního textu ve vyhledávači je jen jedna ze změn, které jsou součástí boje google proti “nekvalitním” stránkám. Toto označení zahrnuje hlavně MFA a menší minisite. U anglicky psaných stránek je to samozřejmě možné. V českém prostředí to bude trochu horší. Zas tak není z čeho moc vybírat. Navíc silná pozice seznam.cz je na zdroj BFU dostatečným argumentem. No uvidíme.

Pokud se nejen o změnách algoritmu chcete dozvědět více koukněte na následující zdroje


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Google plánuje úpravu algoritm”

  1. Mně zas třeba vadí, že kolikrát jsou na prvních třech místech výsledky z jednoho webu. Vůbec mně příjde že šla kvalita vyhledávání trošku dolů a NENÍ to mfa nebo agregatorweby. Asi takhle: Nejdříve par adsense inzeratu, případně maps, pak tři stejné výsledky z jednoho webu, 2x “povinná” wiki (en verze a lokal werze)do toho uplně odvěci nějaký ten větší zpravodajský web a už jsme na konci a člověk může klikat na dvojku. U mně čím dál častější scénař.

  2. Už bylo načase, aby Google přestal sedět s rukama v klíně… snad ty výsledky konečně začnou trochu vypadat.

  3. o vikendu sem u par en webu pocitil posileni cca o 10%, tak je mozne, ze to bylo zpusobeno timto, ovsem pokud to neni zatim jen kec

  4. Nevěřím, že se tím něco vyřeší. Spíš naopak, stane se z toho nástroj “nepřátelského SEO”.

Comments are closed.