Nejlepší místo pro adsense reklamu

Google Adsnes LogoPokud používáte WordPress 3.x, tak jste si určitě všimli nové základní šablony. Je to ta u níž si můžete měnit obrázek v horní části podle libosti. Jestliže používáte tuto šablonu, anebo jí podobnou tak nejlepší místo pro adsense reklamního box (360×260) je mezi nadpisem článku a zbytkem textu. Samozřejmě vzhledově musí box zapadat. Shodne se na tom většina webmástrů, kteří dosáhnou alespoň na jednu výplatu za měsíc. Myslím, že nemá cenu už tento poznatek považovat za nějaké tajné know how, protože kdo navštěvuje zahraniční fóra tak už nějaký ten pátek se to veřejně probírá. U nás se v podstatě o PPC teď nikde moc nediskutuje.

Ještě jedna poznámka k umístění. Tato reklama celkem citelně naruší samotný obsah blogpostu (rozřeže nadpis a text), takže může pro pravidelné návštěvníky být dost rušivá. Ne každý si zvykl na velké české portály, kde je v poslední době více reklamy než textu včetně ilustračních obrázků.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Nejlepší místo pro adsense reklamu”

  1. “U nás se v podstatě o PPC teď nikde moc nediskutuje” – to je dobře! Reklamní agentury lejou do PPC desítky milionů a přece se z druhé strany o ty prachy nebudeme dělit s každým :-D

  2. Mno, spíš by mne zajímal poměl mezi „zaměření webu“ a míra prokliku.
    Jaké jsou „optimální“ MP u cestovatelských webů, dovolených vs finance a všeobecných blogů, ale MP se nesmí zveřejňovat, což.

    Každopádně také se mi nejvíce osvědčilo dávat reklamu pod nadpis nebo pod první odstavec textu, to je možná ještě lepší

  3. Presne tento typ reklamy pouzivam, avsak mam jeden problem – vobec to nezapada to obsahu stranky – je tam nadpis, pod nim reklama a potom nasleduje text, cize reklamu text vobec neobteka, nevies ako to vyriesit?

    1. Brozman: pokud se zobrazuje špatná reklama tak PPC nepoužívat, nemá to cenu.

  4. toto je v podstatě jasným rozdělením, jestli se jedná o mfa/ministe nebo seriózní stránky – pokud je na tomto místě tento typ reklamy

  5. Hele a víš co je zvláštní, zkusil jsem si dvě věci. Jednou jsem adsense sladil co nejvíce s designem a nic.

    Teď po druhé sem reklamy barevně zvýraznil aby vyčnívaly a ono to vydělává :D

Comments are closed.