Trochu jsem si prohrál s diskuzí

Ačkoliv změnám na webtrhu nejsem moc nakloněn, Retal mi nasadil brouka na hlavy. Revize toho co funguje a různé vylepšování, či optimalizace by měli být součástí každého internetového projektu ať je jakkoliv velký. Napadlo mě vylepšit diskuzi pod články na 404m.com.

Po pár pokusech využít funkce dodávané k instalaci WordPressu, jsem radši přešel rovnou k datům uložených ve třídě, která má na starosti komentáře. Teď to nechci zbytečně rozebírat, úprava WordPressu je věcí patřičné sekce na cn130.com.

Co se tedy změnilo a ještě zřejmě změní? Chci do 404m.com vnést více interaktivity. Bylo by fajn, kdyby se ke každému komentáři dal přiřadit twitter, facebook podobně jako URL. Umím si představit i RSS feed blogu. Jak to provedu ještě nevím. Nechce se mi, ale moc spoléhat na nějaký plugin. Už není nutné zadávat do jména komentujícího například domény anebo klíčová slova. Jméno či přezdívka je od URL odděleno. Ulehčí mi to rozlišovat kdo je kdo.

Dále chci lidi motivovat přispívat. Každého kdo má co říct určitě potěší, že komentáře už nejsou nofollow. Sice se mi tak z článku stane menší linkfarma, ale rád to risknu. 404m.com už delší dobu stejně nevychází s vyhledávači moc dobře. Seznam mi posílá převážně oblíbence Justina Biebera (jasný důkaz že bad rank opravdu existuje).

S tím přichází i přísnější kontrola schvalovaných komentářů. Pokud je někde vyplněné URL komentář bude muset stát za to ;)

Pokud máte další návrhy. Tak sem s nimi.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

26 Replies to “Trochu jsem si prohrál s diskuzí”

  1. Myslím si, že v případě soutěží by to Dragovi dělalo bordel a bylo by to nespravedlivé…

Comments are closed.