URL v textu bez URL?

Tak teď mě dostala jedna otázka. Má vliv na vyhledávače odkaz, který je napsaný formou textu? Musím tedy dodat, že absolutně nevím a ani jsem o tom nepřemýšlel. Mohlo by to být celkem průlomové zjištění kdyby prostě http://seznam.cz posílil homepage seznamu. Asi by jsme zažili úplně novou éru spamování. I kdyby měl takovýto odkaz hodnotu jen jedné tisíciny toho co má klasický odkaz byla by to neuvěřitelná síla, protože dnešní roboti dokáží nasekat během pár vteřin opravdu slušný bordel, kde se to jen dá. Já osobně si myslím, že seznam bere prostý odkaz v textu i když má http spíše jako součást stránky. Tedy neposílí odkazující stránku.

Na druhou stranu pokud na něco odkazuje BFU a systém nepodporuje automatický převod do anchoru, tak stěží z toho udělá odkaz. Pak by možná to vyhledávače mohli brát alespoň vážně. Přeci jen odkaz je odkaz. Základ Pageova hodnocení obsahu. Takže google by to možná mohl brát trochu vážně. Hmm už se do toho začínám zamotávat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “URL v textu bez URL?”

  1. To je si myslím úvaha dobrým směrem. V poslední době se rozmohlo to, že třeba u převzatého obsahu je odkaz na zdroj, ale jen napsaný, bez odkazu a vlastně to zkresluje počet skutečných odkazů (opačným směrem než prodávání odkazů).

  2. Už jsem nad tím přemýšlel asi před rokem, a řekl jsem si, že to možná nějakou minimální hodnotu má, ale nakonec jsem tím nechtěl ztrácet čas.

  3. Taktiez si myslim, ze na tom moze byt nieco pravdy. dokonca som uz narazil na zaindexovane odkazy (yahoo), ktore boli iba ako text (ale tu neviem naisto ci v minulosti to neboli hypertextove odkazy, ktore proste webmaster zmenil na text alebo pod.)
    Takze nieco na tom bude, aj ked vplyv asi nebude velky…

  4. ja bych seznam tak neprecenoval, ten kluk nesikovný má dosti problému sám se svými výsledky. Některé úlety v serpu jsou totiž sílené.

  5. Logiku to ma, ale spis tak, jak pise Big Lebowski. Tzn. pocet vyskytu unikatniho nazvu domeny na cizich webech. teoreticky by si tak mel vyhledavac lip spojit zamereni domeny, kdyz se objevuje na omezenem poctu oborovych serveru. Moje testy to naznacuji, ale nemam dostatecne velkou mnozinu dat, aby to bylo spolehlive tvrzeni.

  6. To se mi nezdá, že by mohlo mít samo o sobě nějaký efekt. Každopádně z toho odkazu na seomoz.org vyplývá, že pokud má, tak minimální a není třeba to moc řešit.

  7. Podla mna taketo odkazy neberie, pretoze a) je ich velmi malo v pomere k ostatnym a b)ak chce odhalovat predavane odkazy, tak takymto systemom by siel sam proti sebe.

Comments are closed.