Nový formáte adsense v testování?

Adsense už delší dobu nepřišel s ničím novým. Sice se neustále mluví o tajném testování nových formátů a jejich vyhodnocování, ale co jsem si všiml, tak se jednalo maximálně o jeden textový inzerát na ploše 250×250, prostě nic převratného. Faktem je, že pokud se něco testovat bude, tak nejdříve asi v USA, kde se za kliky platí slušné peníze, tj. i slušná provize pro google.

Dneska jsem na digitalpointu našel zajímavé vlákno, kde se povedlo zdokumentovat jednomu uživateli novou a nutno říct celkem lákavou formu reklamy. Však posuďte sami. Odkaz je zde. Formát je klasický 728×90, který se většinou používá do headeru nad samotný obsah. Zajímavé jsou na něm, ale reklamy, které jsou pěkně pod sebou. Je to celkem atypické rozmístění a mohlo by mít celkem slušný click rate.

Adsense je zatím špička mezi PPC pro ČR. Jediné v čem jej může konkurence dohnat je právě efektivnější manipulace s reklamou. Zatímco adsense žádnou nedovoluje tak například adfox přímo nabízí možnost používat prakticky libovolný formát s kterým se dají dělat opravdu zázraky. No uvidíme s čím Adsense ještě přijde. Celkem by mě zajímalo jak se na jeho zisku promítla nutnost registrace jeho členů k DPH. Jestli odpadli jen ti, kteří stejně nic nevydělávali, anebo jejich součet už něco znamenal.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Nový formáte adsense v testování?”

  1. Ono na ich blogu boli aj screenshoty noveho AdSense rozhrania, ktore pripomina kombinaciu adwords a analytics. Mali aj akesi forum, daco v style vybrali.sme.sk, kde boli naj napady, cca 700 a v nich sa hlasovalo, ci suhlasis alebo nesuhlasis.
    Urcite by ale prospelo aj im a aj webmasterom, ak by pribudli plochy cca 468×100, alebo 520×200, skratka to co je napriklad na lupa.cz, to iste aj na sidebary, cca 200×500, pripadne 250×500.

Comments are closed.