Kde se dá s adsense narazit

Existují místa kde by jste si měli dát pozor s vkládáním adsense. Nedávno jsem probíral s jedním člověkem téma vhodnosti reklamních ploch právě tohoto systému a řekl mi, že mu systém zablokoval zobrazování stránek na jednom jeho site. Jednalo se o stránku s vtipy, jakých je u nás nespočet. Tato stránka byla zablokována protože obsahovala prý rasistický podtext. Zajímavé bylo, že nedostal rovnou ban, ale jen se zablokovali reklamní plochy v diagnostice stránek na celé doméně. Nutno dodat že stránky a vtipy byly mířené na USA. Většina obsahu si dělala srandu z tamější politické situace. Že šlo o vtipy už ale nikoho nezajímalo.

Faktem ale je, že nedostal ban. Jen reklama na stránkách byla pomocí adsense diagnostiky zablokována, zřejmě automaticky. Vše vyřešil náhradou PPC za affiliate se zaměřením na vtipné předměty pro nebo proti politikům.

Nejsou to však jen vtipy, které vás mohou přivést do problémů. Stačí i pochválit si jak jste se dobře s kamarády vyndali nebo zhulili. Jedno je propagace alkoholu a druhé drog. Obojí vede k banu. Nevhodná diskuze pod článkem vede zase k banu převážně nových účtů. Google adsense využívá dost webmástrů a postradatelní jsou i lidé, kteří vydělávají více jak 3K USD/měsíc. Viz. článek od jednoho známého webtržníka.

Nově by ban navíc asi více mrzel, protože každý kdo používá google adsense musí být plátce DPH a spousta lidí, včetně mě do plátcovství šla právě jen kvůli příjmu z adsense. Adekvátní náhrada zatím globálně není. Sklik se stále ještě rozjíždí (už několik let) a AdFox se nehodí na všechno i když možnost úprav plochy je opravdu velká a v některých ohledech může eCPM dokonce předehnat Adsense (jen pro oba musíte použít stejnou metodiku výpočtu).

No nic jdu si koupit nová sluchátka. Bez hudby se mi špatně píše :/


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Kde se dá s adsense narazit”

  1. Kde jsou hranice propragace alkoholu? Já mam například blog, kde jsem napsal cestopis o cestě do Dublinu, v němž zmiňuji pivo Guinness (http://www.poho.cz/dublin-2009-mesto-jedne-legendy/). Plánoval jsem nasadit, Adsense, myslíš, že už to za hranicí? Resp. je lepší varianta zakázat adsense pro tento konkrétní článek (např. přes plugin WP) nebo bych jej neměl vůbec nasazovat na celém webu kvůli tomuto jednomu článku?

  2. Poho: nechal bych to tak, maximálně dostaneš ban na web a hodíš tam sklik…

  3. Ono není tak zle, kdysi jsem dostal taky ban na jednu doménu http://www.cwapa.net, protože jsou tam erotické hry, kde být Adsense nesmí. Mám to samozřejmě filtrované, takže na stránkách s erotickými hrami se žádná reklama od Adsense nebo od normálních reklamek nedostane, ale při úpravě webu mi na jedné vkládané reklamní ploše vypadla kontrolní podmínka.

    Napsal jsem do Google, vysvětlil situaci s tím, že už je vše opraveno. Za pár dnů bylo už vše v pořádku a reklamy jsem měl zase povolené. Takže ono to zase není tak horké, problém je pokud jste nováček, nemáte dobrou historii a nebo máte mizivé výdělky. Za sebe ale můžu říct že Google jedná férově a reaguji na podobné problémy rychle a to jak s banem tak s jeho odstraněním pokud šlo o chybu vzniklou nedopatřením.

Comments are closed.