Linkbuilderská legenda

“There are over 550 million firearms in worldwide circulation. That’s one firearm for every twelve people on the planet. The only question is: How do we arm the other 11?”

Nějak podobně by asi zněla hláška od profesionálního linkbuildera, který dokáže získat zpětné odkazy odkudkoliv. V poslední době je linkbuilderů nějak moc a jediné co nabízí je jen registrace do katalogů. Ale to dneska zvládne s pomocí jednoduchého nástroje jako je roboform i malé dítě. Navíc jak jistě víte, tak katalogy zrovna převratně na SERP nepůsobí. Jsou totiž daleko lepší a cennější odkazy.

Linkbuilding je o know how a talentu. Na interentu je prakticky neomezené množství míst kam můžete doslova na doživotí umístit svůj odkaz a každému to bude buď jedno, anebo to nechá plavat. Dobrý linkbuilder dokáže zajistit každý den pár vysoce kvalitních odkazů, za které by jste normálně platili i několik set měsíčně. Prostě stačí když si ho najmete. Každý má různé metody své práce. Někdo jen v pohodě přispívá na specifických fórech, diskuzích nebo jen komentuje články na blogu, které běžně čte. Ví kde si může co dovolit a kam se který odkaz bude hodit. Svému zaměstnavateli nepřináší jen suché odkazy, které za pár týdnů posílí některé jeho články v SERP, ale i slušnou návštěvnost. Ovšem všechno něco stojí. Profesionální linkbuildeři si za své služby účtují částky minimálně v řádech stovek EUR za týden. Dají se sehnat jen po známostech a nemůžete jim do ničeho kecat. Pomalu, ale jistě sledujete jak přibývají odkazy a přichází nový lidé. Za pořádnou úplatu není nic problém. Odkazy z wikipedie nebo v americe tak oblíbených .edu domén.

Občas nějaká ta metoda prosákne na povrch, buď od spokojeného klienta, který své nové odkazy dohledá, anebo na ní prostě někdo další přijde. Když jsem si jednotlivé metody zapisoval tak snad nejvíce jsem jich našel vždy na forums.digitalpoint.com v sekci Link Development. Zhruba dvakrát do měsíce tam někdo napíše opravdu super tip (často přímo ve vlákně, takže se to musí opravdu sledovat), který si prostě musíte poznamenat, protože by se v budoucnu mohl hodit. Teď si představte člověka, který se na internetu pohybuje už nějaký ten pátek. Má tohle všechno nastudováno. Má kontakty a nebojí se občas si za nějaký ten extra přístup zaplatit. Lingbuidlerská legenda.

Když jsem o tom nedávno přemýšlel, tak mi přišla spojitost mezi Obchodníkem se smrtí a těmito profi linkbuildery. Pracují často pro lidi, kteří mají stejné zaměření a vlastně nechtějí aby někdo byl vždy úplně na špici. Vyhovuje jim, když se pozice v SERP mění, anebo když občas někomu upadne návštěvnost.

No už jsme možná zašel s článkem až trochu daleko. Přeci jen i u nás je pár šikovných kluků, ale pokud vím tak žádná legenda. I když jedna tu kdysi byla. Velice dobře vycházel s editory slovenské wikipedie. Hold si to uměl zařídit. Dříve se zdržoval i na webtrhu. Mám od něj pár super tipů na získávání zpětných odkazů bez nofollow zdarma, které fungují i dneska. Ono se toho moc vlastně nezměnilo. Jen jsou tu nové možnosti a některé věci se musí dělat trochu jinak a to profi linkbuildeři moc dobře vědí.

[poll id=”46″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “Linkbuilderská legenda”

  1. Pokud by tu někdo takový byl tak ať se mi ozve. Klidně budu platit tisicovku týdně. Popřípadě dám tisicovku tomu, kdo mi dá na někoho takového kontakt.

  2. Teď si z nich udělal polobohy. Za chvíli se “linkbuildery” bude hemžit celý webtrh :D

  3. Je paradoxem, že právě ti co takovéhle zkušenosti mají se tím moc nechlubí. A ti co si myslí že jsou mistři světa se vytahují a skutek utek.
    Dost často člověk zjistí mezi řádky na různých fórech co a jak, občas se nějaký skrytý guru prořekne, občas něco pustí úmyslně.
    Zkušenosti si člověk musí nasbírat sám ať už čistě svojí pílí nebo jak řikáš, občas se někde zjeví zajímavá informace od někoho s větší praxí.

  4. Par linkbuilderu mi psalo a pokouseli se “vymenit” odkazy s tematicky nesouvisejicimi weby – bohuzel by dneska chtel kazdej vsechno zadarmo

  5. A co sepsat naky ty tipy?:)Btw. jakou cenu muze mit domena linkbuilding.cz ? Diky.

  6. Stačí se podívat na adsense na této stránce – nabídka registrace do katalogů, přitom článek je o linkbuildingu, získávání odkazů. Takže to nikdo ani pořádně neinzeruje…

  7. Já to tak nějak buduju sám a žádné extra tipy nemám. Vím kde se dají sehnat zajímavé linky na několik let, ale stejně nemám čas to řešit. a tak jenom spamuju komentářové formuláře, jako je tento :)
    Ne, ve skutečnosti bych stejně napsal, ale říkám si, proč navíc ještě nedostat odkaz… i když bude no-follow, kdo na to dneska hledí. ;)
    A kdyby to autorovi vadilo, není nic jednoduššího, než zakázat políčko Website.

  8. To zní, jako kdyby se tu pohybovala skupina iluminátů-linkbuilderů, kteří ovládají svět linkbuildingu… na druhou stranu, proč tomu nevěřit…

  9. Je to urcite casovo narocne, ale da sa to zlvadnut majitelovi jedneho webu, samostatne pokryt.
    Aj tak je najlepsie ked mate takych uzivatelov co linkbuilding robia za vas, je to krasa potom sledovat statistiky kde vsade sa mnozia odkazy na vase stranky.

  10. Nechapu co mají s těmi .edu stejně jich většina nejede co jsem projizdel jeden list.

  11. Ako napísal Tomas, najlepšie je mať obsah, ktorý sa linkuje “sám”. Problémom je taký obsah vytvoriť.

    Ale ak sa to podarí, potom je to nádhera… 570 sitewide na jeden článok, ďalších 600 na iný článok…

  12. Bych se po precteni nedivil, kdyby se zjistilo, ze komunita linkbuilderu ma sve zastoupeni v Bilderberg group :-). Me ale potesil i odkaz na Link development na digitalpointu, clovek se stale uci a velke veci se skladaji ze stripku informaci…

  13. Stejně jako v jakémkoliv jiném bussinessu. Buď víš jak získat skvělé odkazy “zadarmo”, kdy tě ten člověk co je zajišťuje stojí desítky tisíc. Nebo ty desítky tisíc použiješ na odkazy co nejsou zadarmo, ale tím nákupem si zajistíš podobnou sílu.

    Každopádně na WT se teď určitě objeví skupina “profi linkbuilderů” a pak nějaký legendární, co bude tvrdit, že umí vložit odkaz do footeru na homepage Google a Seznamu :D

  14. Tito takzvani linkbuilderi jsou vsechno loseri kteri dokazou tak maximalne sehnat odkaz z katalogu s nulovou navstevnosti i rankem. Pokud nekdo umi zskat opravdu kvlaitni linky, pouzije je pro sebe a svuj byznys, ne pro nekoho jineho a uz vubec ne za 1000 tydne :-)

  15. Mám za to, že pohrdání registracemi do katalogů je ze strany “profi” linkbuilderů poněkud přehnané. Z mých zkušeností dokáže tato prostá činnost pro méně hledané fráze zajistit solidní výsledky. Výhodou přitom je, že to dokáže zabezpečit i cvičená opice. To ovšem platí jen pro Seznam, Google se registracemi do katalogů ovlivňuje skutečně jen velmi těžko.

Comments are closed.