Preview Sworp.com

sworpTak jsem se konečně dostal k nejžhavější novince, která byla na Domain Day 2 představena. Jedná se o parkovací servis pro český, slovenský a ještě tuším polský trafik. Pro nás je ale naprosto podstatné, že se jedná o český a slovenský parking. Tedy, že dokáže efektivně monetizovat návštěvníky z České a Slovenské Republiky. Zmiňuji to hned na začátku a několikrát, aby nedošlo k případnému přirovnání třeba k USA trafiku.

Nejdříve pár slov o parkování

Když máte dobrou doménu, která má nějakou formu použitelného trafiku (návštěvnosti), například expired, anebo přirozený trafik. Pod pojmem přirozený trafik si představte třeba, že někdo hledá firmu na vývoj počítačové grafiky a předpokládá, že na doméně pocitacovagrafika.cz najde nějakou top firmu v oboru.Prostě to zadá do adresního řádku a nechá se překvapit (respektive nasměřovat pomocí další reklamy). Takže na parkovací stránce je reklama, která “zbloudilého” návštěvníka nasměřuje kam původně chtěl a za toto nasměřování domainer shrábne nějakou tu korunu. Je to trochu zkráceně, ale opravdu to funguje a jsou v tom obrovské peníze. Ostatně stačí si pročíst pár postů na Ahydově blogu a máte jasno, že se v tom opravdu točí velké peníze.

Proč se na Sworp.com tak čekalo?

Nejlepší parkovací společnosti vyžadují velké portfolio s kvlatním trafikem (hlavne USA trafik). K těm se prostě s cz/sk nedostanete. Zůstávají tak jen ty “pro všechny” jako namedrive nebo sedo. U sedo jsem za český trafik dostal ban. U namedrive je zase nedostatek cz/sk inzerátů, takže s kliky za 1 – 3 centy to není žádná výhra. Český trafik, ale funguje. Má hodnotu, jen nebylo doposud kde ho parkovat. Proto hodně domainerů dělalo rychlo MFA. Kde nešlo o to dostat se do seznamu nebo google, ale jen prodat trafik dále.

Takže co je ten Sworp.com?

V první řadě se na Sworp.com je nutné dívat jako na parkovací společnost pro domainery, kteří mají domény s cz/sk trafikem a to expired, přirozeným anebo typo. Tito domaineři na Sworp.com určitě vydělají (potvrzeno 9 z 10ti). Stačí přidat svoji doménu do systému nasměřovat nameservry na ns.kraxnet.cz a ns.kraxnet.com, nebo můžete využít sadu nameserverů SWORP (tu jsem si udělal pro sebe, ale můžete jí klidně používat). Základní nastavení parkované domény je podobné jako u ostatních parkovacích společností. Nenechte se zmást velkým množství formulářů, ty pro základní parking nepotřebujete.

Umí toho Sworp.com více?

Sworp.com byl na DD představen trochu zmateně, což je velká škoda. Spousta lidí nepochopila, že se jedná hlavně o parking, který navíc umožňuje upravit obsah nebo vzhled stránek. Upřimně i na mě zapůsobila přednáška o Sworpu jako propagace frontpage pro MFA developing. Je pravda, že systém umožňuje v podstatě vytvářet MFA v pár krocích, kde se navíc nemusíte bát banu od poskytovatele reklamy, ale tahle výhoda by se měla brát spíše jako bonus.

A co bude dál?

Sworp je zatím ve fázi kdy se dolaďují detaily. Dostal jsem echo, že zájem je obrovský. Ostatně není se čemu divit. Parking konečně dorazil do ČR/SR. Co se týká mě zaparkoval jsem tam zatím 6 domén. Takže můžete kouknout jak taková zaparkovaná stránka vypadá: miriam.cz nebo lydie.cz. Na rozdíl od jiných parkovacích společností Sworpu nevadí přímé odkazy. Ono toho sworpu nevadí daleko více, ale o tom všem si povíme ještě mnohokrát v budoucnu. Získal jsem totiž pár žhavých informací ze zákulisí i od testujících domainerů, kteří do systému zapujčili přes 12 tisíc domén. Jen si to celé musím tak nějak pořádně osahat :)

Registrovat se můžete zde (nebojte žádný affil tam není, teprve na něm pracují, klidně můžete kliknout)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

19 Replies to “Preview Sworp.com”

  1. Diky za clanek. Nevedel by nekdo od kolika navstev/den se vyplati domenu na sworp davat, aby si vydelala minimalne na prodlouzeni?

  2. Nebojte se, žádný affil tam není.. I kdyby tam byl, kliknu. Lidi jsou hladoví, aby náhodou někdo neměl provizi za návštěvníka :(
    BTW, ty parkovací stránky miriam vidím v poslední době čím dál více.

  3. ocenil bych nějaký návod – hlavně v tom systému …ta aplikace vypadá jako z roku 98:) není tam nápověda, důvodové hlášky apod.

    např. chci importovat doménu hosti.cz

    systém zahlásí [adding_failed:1]

  4. Taky mi to hodilo [adding_failed:1] při přidávání domény, kontaktoval jsem podporu ale nikdo neodpověděl.

  5. Zajimave, domovska stranka sworp.com se mi zobrazi pouze v Opere, kdyz to natukam v Exploreru, Chrome nebo Firefoxu tak vidim jen bilou plochu, zadny zdrojovy kod. Kdyz pouziju web-sniffer.net tak vidim nejake divne hodnoty. Cuju certovinu.

    … a jake maji DNS jsem nasel az tady 404m

  6. Jak zminil Adam, to administracni rozhrani je neintuitivni tragedie. Docela se divim, ze to takhle vypustili. Jinak prava na fotky Maxove v te sablone urcite SWORP ma zakoupeny ;)

  7. mne teda jediny co stve je ze nedostanu odpoved od podpory – zase musim psat TravelMartinovi, ktery mi sdelil ze kontaktni formular nebyl jeste vubec napojen :D a ze mam napsat mail :D ale ani na mail nikdo nereaguje :) takze sranda jako vzdy, jinak provozuju tam domeny uz dlouho jako jeden z prvnich a zisk mam dlouhodobe cca 0,70 Kc za klik

  8. mne zase nefunguju štatistiky … nwm prečo …

    aj infomracie UIP a zobrazenia sa mi začali ukazovať až po nejakých 3 dňoch

    inak tie bannerové reklamy su super … 1 kč za klik a dobre na to ľudia klikaju :)

    1. Jj statistiky se rozjeli až teď nedávno, taky jsem koukal :)
      Celkem hezky je ale vidět, že “neřežou” trafik. Nějak to ukazuje víc UIP než u zahraniční konkurence.

  9. TO: Samlue ten failed ti to pravdepodobne hodilo z duvodu, ze domena je jiz v systemu. Sam jsem si udelal na Sworp ucet a “chytre” tam zacal ladovat domeny co uz jsem mel na 4W. Takze pozor na duplikace kuci.

  10. Linkování zaparkované stránky? Existuje větší sviňárna na lidi, kteří vkládají peníze do reklamy na adfoxu než toto? Zlaté mfa weby s přirozeným traficem z vyhledavacu.

  11. Aj ja som mal problem s tym že domena nesla pridat lebo bola pridana už na 4W na subregu … tam som to odparkoval ahned mi isla pridat …

    jj ukazuje tam viac IP ako u konkurencie

  12. jak psal adam tak nějaký podrobnější návod by byl fakt lepší, jelikož by mě zajímalo jak tam dát RSS zdroj jak si psal v minulém článku? Už jsi to zjistil? Jinak systém docela hezký .. :)) doufám že mi vydělá tolik kolik bych chtěl ..:D

  13. Proč to v oblíbených odkazech ukazuje 404m gay ? To vážně nechápu :))

  14. Stejne jako Chazim – kdyz jdu na sworp.com primo, tak dostanu bilou stranku (FF315,IE7). Zajimave je, ze admin.sworp.com/login.php vidim v poradku, ale kdyz kliknu na odkaz “zaregistrujte se”, tak se dostanu na sworp.com/registrace.php a tam je taky bila tma.

    Jako by je nekdo bojkotoval, ze ….?

  15. nedaval si tu nahodou v nejakom clanku link na webrh kde sa dalo diskutovat na sworp? neviem ho najst.

  16. Statistiky tam fungujou vyborne uz mesice, jenom ted maji drobny technicky problem, ktery urcite brzo odstrani…

  17. Duplicitou to nebude, zkoušel jsem i jiné domény se stejným výsledkem. Přes formulář už jsem poslal asi pět dotazů ale až tady jsem se dočetl že vlastně ani není funkční.

  18. Nechci vam lidi nic rikat, ale registrovat TYPO domeny je nelegalni. Jedna se o parazitovani na znacce, popr. vyvolani nebezpeci zameny – nekalosoutezni jednani. A to at uz ho registrujete z jakyhokoliv duvodu. A vas prijem z toho je bezduvodne obohaceni a muze po vas byt pozadovani vraceni dvojnasobku.

Comments are closed.