EuroAdSensu už se nevyhnete

euro2Včera mi dorazil kamarádky laděný email z google adsense, kde mi bylo zděleno, že by bylo fajn, kdyby jsem přešel an zobrazování částky v eurech.

Inu nějak mi to bylo stejně úplně ukradené, jestli tam vidím dolary nebo eura. I když spíše by jsem tam preferoval ty dolary, protože za domény platím taky dolarama, takže pak člověk nemusí složitě přepočítávat, jestli už si doména na sebe vydělala a kolik MFA chybí k dobrému zisku (u MFA nebo minisite, které neporušuje žádné TM se považuje obecně za úspěch 5 USD/měsíc).

Celý proces přeměny mi sice trval cca 20 minut, ale většinu z toho zabralo znovu přečtení smluvních podmínek. Trochu jsem se bál jestli tam google nepřidal nějaké novinky. Když nad tím zpětně uvažuju, tak si nepamatuju, že by tam zůstal zákaz na alkohol a hazard. Ale mohlo mi to utéct, některé pasáže byly opravdu nudné.

Mimochodem debata o převedení adsense účtu z USD na EUR je také na webtrhu. Pár lidí tam psalo něco o tom, že se provize zdají být větší. Já jsem za těch 24 hodin zatím žádný velký nárůst nepozoroval.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “EuroAdSensu už se nevyhnete”

  1. Eura nebo dolary, to mne netrapi, dost mne ale stve, ze se odberatel (google) presunul do EU a tady uz bohuzel funguji informacni kanaly mezi financnimi urady (apod.) jednotlivych zemi.

  2. taky docela prekvapilo ze to vyzaduji, myslel jsem ze prechod na EUR bude dobrovolny, skoda. Dolary se me libi vic.

  3. Výhodou ale je, že euro by mělo být stavilnější, to se o dolaru určitě říct nedá.

  4. Mne prislo podstatne podivat se, jak je to s DPH. A tam by se podle zakona nastesti nemelo nic menit.

  5. Ako Slovák som na € prešiel už dávnejšie hlavne kvôli tomu nech viem koĺko mi príde na účet presne a nemusím rozmýšlat či kurz pred výplatou nespadne ….

  6. Petiw:Jak to chápu já… Když bylo sídlo v USA = 0%DPH, teď EU = 19% DPH, a v podmínkách je napsáno, že všechny daně (i DPH) je na nás. Tedy -19% :(. Budu rád když to někdo vyvrátí.

  7. Drago, už si přešel na EUR nebo stále zůstáváš u Dolarů?

  8. kubaCZ: dane snad zustavaj stejny ne? dan odvadis stejne ty, at penize dostavas od koho chces, je jedno jestli je z USA nebo EU

  9. kubaCZ: je to marketingova sluzba v ramci EU a tak se o DPH nestaras (danovou povinnost na DPH u AdSense ma Google v Irsku). Nezalezi na tom, jestli jde o US$ nebo €UR

  10. Alkohol je zakázaný, je to někde v příloze smlouvy.

Comments are closed.