Nejdražší průměrné kliky na adsense – říjen

money_growing.jpgTentokrát jsem si počkal s TOP 5 průměrné ceny veřejných projektů až na konec měsíce. Bude to tak více přehlednější, než když jsem započítával vždy 5 dní z předchozího měsíce. Celkově jsem s průměrnou cenou za klik spokojený. Vypadá to, že cena za proklik se na českém trhu neustále zvyšuje. Škoda, že se mi zatím nepodařilo zjistit kolik dává google webmástrům % z ceny kliku. Dalo by se tak celkem přibližně vypočítat jakou hodnotu by mohla mít reklama na kterých stránkách.

Teď už ale přejdeme k projektům:

  1. uroky.com – 0,25 USD (+0,00) – Moje minisite, která je zaměřená na všechna klíčová spojení se slovem úroky. Původně konstruované, aby si doména na sebe vydělala, než jí prodám dál se ukázala jako dobrý nápad pro otestování, které reklamy se budou zobrazovat na slovní spojení obsahující slovo úroky.
  2. cybersquatting.cz – 0,23 USD (+0,08) – Nový design a rozvržení reklam se vyplatil. Škoda, že jsem nepřišel na způsob jak z webtrhu vytáhnout ukončené aukce. Přidání dalších jednoduchých nástrojů se v každém případě plánují. Mimochodem pokud vás to zajímá tak průměrná cena za klik je 2x větší na ploše 468×60, ale v počtu kliků vede ta větší reklama, která je často grafická. Nerad by jsem se nechál unést do světa spekulací, ale vypadá to že příznivci textové reklamy si tentokrát připíšou bod na úkor grafické reklamy.
  3. 404m.com – 0,21 USD (+0,01) – Menší nárůst, který však na rozdíl od předchozích potěší kvůli počtu kliků. Za nárůst podle mě může hlavně nasazení adsense na pozici 468×60 místo adwebio, kde došli reklamy. Za těch pár dní se průměrný klik pohybuje kolem 0,25 USD, což je cena kterou jsem měl nastavenou na adwebio. Myslím, že případná konkurence v PPC to bude mít hodně těžké se prosadit proti adsense.
  4. cn130.com – 0,21 USD (+0,08) – Články na téma SEO, SERP jsou vždy sázkou na jistotu. Vždy se najde dost lidí, kteří si za reklamu dobře zaplatí. Navíc jeden článek nikdy nenasytí hladové SEOholiky a ti pak po touze dozvědět se více rádi hledají informace v dalších odkazech.
  5. nokia-mobil.info – 0,19 USD (n/a) – Hmm tak koukám, že po dlouhé době asi zase zachutnal můj starý projekt vyhledávačům. Jedná se o jakési pseudominisite, kde každá podstráka je na samostatné doméně. Testoval jsem na ní všechno možné od přenosu GPR, SRanku, sílu subdomén a jejich využitelnost pro snížení nákladů u MFA. Pamatuju se, že stačilo nějakých 200Kč/měsíc na starém Directo a doména měla rázem GPR 4, subdomény pak GPR 2 – 3. Teď už si doména jen dožívá.

No tak jsem si zase při měsíčním pročítanání a porovnávání statistik utřídil myšlenky. Co se týká celkových statistik tak vidím v průměrném kliku u českých projektů nárůst u pár anglických zase propad. Možná nás ta krize opravdu tolik nezasáhla, anebo se jedná o posilování koruny vůči dolaru? Těžko říct. Jedno je ale jisté, pokud neprodáte reklamu tak se rozhodně vyplatí dát na prázdné plochy adsense. V posledních měsících totiž celkem příjemně překvpuje i u kvalitních projektů nejen MFA.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Nejdražší průměrné kliky na adsense – říjen”

    1. Strieborny Santa: to jsou jen průměrné kliky. Občas se poštěstí i klik za víc jak 1 USD. Adsense se stává celkem slušnou náhradou, pokud se nedaří přímý prodej nebo je už affil okoukaný.

  1. Mne sa kedysi podari vytrieskat 0.3eur priemerne za klik, je to vsak za taku temu, co som necakal, pretoze tam kedysi byvali ovela nizsie kliky.

  2. Strieborny Santa: da se i vic, ale fakt strasne zalezi na tematu. Prijde mi, ze v posledni dobe se adsense nejak vysvihl a plati fakt vysostne :)

    Problem je, ze je to s nim jak na houpacce a tak pocitam s tim, ze za par tydnu tomu bude uplne naopak

Comments are closed.