Show must go on

directoglobal.gifTakže po trochu znervóznění ohledně neplacení DirectoGlobal se sám majitel vyjádřil na webtrhu, že peníze už opravdu jsou na cestě. Doložil to i screenshotem bankovního účtu.

Tento systém si za posledních několik měsíců vytrpěl opravdu hodně. Penalizaci ze strany google (-2 do GPR potvrzeno s výjimkou stránek se zvláštním dohledem) a také nejasné penalizace ze strany seznamu, která vychází spíše statisticky než na nějakých reálných číslech (zřejmě se bude jednat o nějakou zápornou formu sranku?). Také odešel původní programátor a celý systém byl delší dobu bez údržby. Nakonec jsem souhlasil a pár věcí tam doladil osobně. DirectoGlobal je příliš pokrokový systém, který umožňuje opravdu slušné zisky nejen pro publishery, ale i inzerenty a prostě ho nesmím nechat jen tak lehnout. Proto také možná občas až moc fanatická podpora tomuto systému. Prostě tady nemáme nic co by se mu mohlo vyrovnat a zároveň to bylo přístupné pro řadového developera. Michal dokázal do directoglobal dostat hodně investorů z offline světa a jednu dobu opravdu systém doslova přetékal reklamou. Serie penalizací však hodně developerů odehnala, což je škoda. Aby jsem pravdu řekl nejsou to MFD stránky, které nakonec nejvíce na DirectoGlobal mě osobně vydělávali, ale větší projekty, včetně 404m.com. Osobně jsem vkládal hodně naděje do Adwebio.com, ale upřimně zatím je to spíše takový o trochu lepší adsense, kde se ale nemění reklama. Na DirectoGlobal prostě nemá. Ukázala to i rekonstrukce mého blogu, kde díky snadné manipulovatelnosti s kódem jsem z reklamního textového bloku udělal 5 čtverečků 125×125.

Ok dost nadávání, dost pláče nad rozbitým DVD. Michal v postup zmínil, že chce s DG dále pokračovat. Což je sice super, ale jaká by byla nejlepší koncepce? Penalizace GPR od google je mi ukradená. Reklamu na svém blogu hodlám prodávat kvůli její efektivnosti ne kvůli nějakým rankům. Aby jsem řekl pravdu mám pocit, že mě google v podstatě omezuje v mém online podnikání. Co myslíte bylo by to na žalobu? A co teprve seznam. Místo penalizace by měl zauvažovat o filtrování MFA, protože jediné co udělal pro české developery je že naservíroval BFU krásný seznam MFA často s duplicitním obsahem. Eh škoda slov. Osobně si umím představit v budoucnosti systém podobný directoglobal pro vybrané developery. Spíše než prodej reklam by se jednalo o prodej reklamních feedů, které by se dali použít jak pro reklamu na blozích tak i parking stránkách. Prostě developer by nabídl dejme tomu 10,000 UIP měsíčně na parking stránkách s určitým zaměřením a určil by si cenu za slot. Někdo by reklamu zakoupil a inzerentova rekalam by se zobrazovala ve feedu. Ten by si developer stáhnul a zobrazoval na svých parking stránkách. Podobně by se řešila i reklama na blogu. Stáhnu feed se vším potřebným a zobrazím si podle sebe. Teoreticky by se jednotlvé reklamy dali i otagovat podobně jako štítky ve WP a zobrazovat podle toho v pořadí u článků, aby byla co největší účinnost. Chtělo by to také více komunikace inzerent -> developer. Což u reklamy za 30Kč nemá cenu, ale u 10K už by to chtělo. DirectoGlobal by bylo spíše jen takový technický prostředník, který by pomáhal s realizací. V minulém emo postu jsem zmínil, že peníze jsou ve firemních zakázkách. Takže jestli nové directoglobal tak já bych jej udělal pro elitní lidi, kam se každý jen tak nedostane. Umím si představit projekt, kde bude podmínka třeba 30K/UIP měsíc pro developera a 5K CZK pro inzerenta. IČO samozřejmostí, DIČ velkou výhodou.

No nic dneska už radši s blogováním končím tohle je vážně emo večer :D


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Show must go on”

  1. Souhlasím Adwebio na DG nemá a myslím že ani mít nebude, je to úplně jiný styl a řekl bych že ne nejlepší. DG se mi líbí svým stylem od samého začátku. Jsem tedy zvědav jak to Vemb dodrží, a postaví DG na nohy (hlavně at všem zaplatí, ja pořád mám faktury neproplacené).
    K tvé myšlence zpřístupnit DG jen určitým webům OK nápad, DG mi přijde již pomalu zaplněné soustou MFD webů s minimální hodnoutou. Ale nebyl bych tak divoký v tich číslech, seš drobet megalománský :-) 30K/UIP je fakt moc, kolik webů ze součansé nabídky by tam zůstalo?

  2. Mirecekp: Zaplaceno dostávají a dostanou všichni kromě podvodníků, kteří nelegálně čachrovali s DG kódem. Pokud jde o nové DirectoGLOBAL (doufám, že už bude poslední) tak to bude udělané tak, aby to nešlo jednoduše odhalit – tedy neveřejný katalog webů a žádný kód na stránku. Víc k tomu zatím není možné říci. Na nohy to zkusíme postavit. A pokud jde o Adwebio – na něm budeme pracovat také, ale to chci hlavně směřovat na zahraniční trhy, kde se to lépe uživí než v ČR.

  3. Ahoj,
    rád bych také zkusil čtvercovou reklamu Directo jakou máš na blogu, nemáš nějakej mustr jak bych ji měl nastavit.

    předem dik za odpověď

  4. bestbuy: není to tak zas tak složité, ale ani jednoduché. Vtip je v tom místo toho co jde do echo to ukládat do array proměnné. Tu pak stačí protáhnout nějakým cyklem a vše zobrazit.

Comments are closed.