Nejdražší průměrné kliky na adsense – srpen

money_growing.jpgTakže jeden z nejčtenějších článků za minulý měsíc byla právě průměrná cena za klik na adsense – červenec, takže jsem se rozhodl napsat pokračování. Mnoho lidí se zmiňovalo nejen na webtrhu, že o prázdninách zažívají jejich stránky útlum a už se těší až skončí. No já nevím, zhruba měsíc před prázdninami jsem dělání minisites přerušil a soustředil se spíše na vymýšlení větších projektů a nějaké dolaďování příjmů mimo reklamu a marketing. V každém případě jsem nezaznamenal žádný větší propad v zisku. Možná mi zisk narostl. Přeci jen nějak aktivněji používám adsense až tento rok. No popojdeme k tématu.

Pořadí pro tento měsíc (24.7 – 24.-8).

  • Solární panely – 0,26 USD – jedno ze starších minisites. Původně se mělo jednat o projekt kde na subdoméně bude přídavné jméno a doména je podstatné jméno. Zaměřeno výhradně na SEO traffic. Zaměřeno na potenciál zvednutí ceny kvůli dotacím. Když jsem zjistil, že cena za klik se pohybujekolem 0,2 USD tak jsem další projekty v serii nedělal. Teď přes léto ale narostl zájem. Takže cena šla nahoru. Není to ale zas taková sláva, aby jsem celý projekt na subdoménách rozjel. Je ale pravda že tento měsíc si doména na sebe vydělala i pro další rok. Čert aby se v tom adsense vyznal.
  • Dovolená Holandsko – 0,22 USD – nejlepší ze serie minisites původně určených pro Directo. Už když jsem se rozhodoval, na které země se zaměřím věděl jsem, že Holandsko má dobrou cenu za klik. V minulém měsíci jí to ale zkazilo několik velmi low cost kliků. No nevadí tento měsíc se dostala na druhé místo.
  • Úroky – 0,22 USD – tento měsíc pokles o průměrného 0,07 USD. No co dodat lidi už si asi na dovolenou popůjčovali.
  • World of Warcraft – 0,17 USD – tak nový portál se nakonec s průměrem dostal i do top 5. Njn nákup goldů k wow jsou dobře placené keywordy :)
  • cn130.com – 0,16 USD – můj druhý blog tentokrát předehnal 404m.com. Nasazení adwebio snížilo cenu prokliku (hold dolarové kliky se konají jen v horních pozicích). Na cn130.com se snažím dávat faktické články a zdržet se bulvárnějšího přístupu či úvah (možná i to je důvod snížení průměrné ceny). Tento měsíc mám v plánu napsat ještě jeden článek na téma produktových blogů.

Jak je vidět tak tento měsíc se pozice měnili. Upozorňuju, že sem dávám jen české projekty a alespoň s několika prokliky, aby se dalo co průměrovat. Některé MFA či minisites jsem nemohl započítat, protože jejich prodej je ve stádiu jednání.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

18 Replies to “Nejdražší průměrné kliky na adsense – srpen”

  1. Pokud vím tak 2 a 3 je v pohodě a naprosto nevadí. 1čka je na hraně, ale držím se simple šablony pro MFA a tu používá velké množství, kvůli rozložení. Nic banovatelného by jsem sem rozhodně nedal :)

  2. PRečo by to malo byť na ban?
    Co som videl niektore tvoje weby Morasino, mal si tam reklamu podobne…

  3. Osobně delší dobu (+-měsíc) pozoruji trend, kdy se zvyšuje spodní hranice ceny za proklik. Tzn. – takřka mi vymizely prokliky za $ 0.01. A co mě těší víc, tak že je to napříč celým mým portfoliem, ne jen z jednoho segmentu.

  4. Vezmou tě vůbec s takovým webem, jako jsou první 3 do katalogů? Registruješ vůbec? Já bych se docela styděl tohle registrovat. Samozřejmě jsem zkoušel podobné weby taky registrovat a nicmoc. Obvykle mě vyhodili. Jinak podobné weby mám také.

  5. Docela mě překvapuje “design” tvých MFA… Nemyslíš, že by něco přívětivějšího (byť jen o chlup – písmo, modernější barvy, …) nezvýšilo míru prokliku? Nebo jsi spokojený? ;)

  6. Andre: některé jsem do katalogu registroval, ale efekt je k ničemu. Stačí ti vlastní linky + seznam a google.

    Rival: určitě ano, ale třeba uroky.com tam je obsah jen aby si vydělala doména na renew. dovolena- a zajezdy- jsou hlavně o testování a získání know how, že to vydělává to je spíše+.

  7. Whiter: A aké si prosim ťa videl? Dej link, klidne verejne.

    Admin: Tím jsem myslel hlavně ten první, ten je na hraně. A možná i ten třetí. Všichni kdo experimuntují s těmito obyč designy dostanou brzy ban. :-) Mám pár známých, tak vím ,že se to nevyplatí. :)

  8. Ale možná Drago melu, v zahraničí jsou tyhle designy normální, jen u nás se s tím sereme. :)

  9. Na ty uroky bych zkusil affil na ING Konto a Provident. Něco by to mohlo hodit a možná by to vydělalo víc, než Adsense. Z affilu jsou docela fajn prachy na dobrých webech.

  10. jo a mimochodem ještě, krásný favicon, jsi teď měnil, nebo jsem si dříve nevšimnul?

  11. zdravim,
    mam trochu OT dotaz – jakou cca rychlosti(domen/hod) se da skenovat pagerank abych nedostal ban nebo neco podobneho? Potrebuju overit nekolik tisic domen. Diky.

  12. Morasino – ja si to už poriadne nepamätám mal si to na takom webe s hrami….

  13. Whiter: Hmmm, to asi nebylo moje. :-) To bylo miniJOHNa, pokud myslíš mafia, fallout apod.

    Nebo myslíš e-fun.cz?

  14. jj e-fun som myslel, ale vlastne je to jedno :)
    Nemusíš to riešiť.

Comments are closed.