Adsense má nový lék na reklamní slepotu – barvičkování

mad_scientist.jpgNa tuhle feature jsem přišel úplně náhodou, když jsem psal článek o css bannerech. Jednoduše si můžete na adsense vytvořit několik grafických formátů a nechat je různě střídat. V podstatě tak při každém refreshi bude reklama vypadat jinak.

Jak toho docílit?

Adsense -> Nastavení Adsense -> Získat reklamy -> Adsense pro obsah -> … -> a jste v nastavení vzhledu.

Teď v paletách vyberte úplně tu nejspodnější položku Použít více palet. Select se změní na multiselect. Teď můžete z před připravených palet vybrat více variant. Pomocí CTL si vyberte několik možností naráz. Maximálně jdou použít 4.

Tato feature asi nezvedne click rate MFA a minisites. Rozhodně ale může být celkem užitečná pro stránky, kam se lidé pravidelně vracejí. Chce si to jen připravit pěknou sadu palet. Pomocí kanálu si pak můžete ověřit jestli se více kliká na měnící se reklamy nebo na klasické.

Mimochodem měnění palet reklam by se mělo dát nastavit i u zavedených reklam pomocí Spravovat reklamy. No zkuste a dejte vědět :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Adsense má nový lék na reklamní slepotu – barvičkování”

  1. Psal jsem o tom tak 1/4 roku zpátky na webtrhu a nechápal jsem, že o tom nikdo nevěděl. Mně to totiž přijde u AdSense jako samozřejmost už velmi dlouho.

  2. Nějak jsem to pořád přehlížel, ale po bližším prozkoumání je to zajímavá featuretka.

  3. jj, je pravdou, že to nějaký ten pátek šlape,, změna barvy reklamního bloku má u některých stránek velký vliv,, záleží na tématu a na designu celého webu,, chce to testovat a testovat

Comments are closed.