Nový náhled do soukromí webu s alexa.com

Dneska jsem si kontroloval ranky u webů a všiml si, že na alexe je nějaký žlutý proužek, který na sebe za každou cenu chce upozornit. Stálo tam Hey! Read about the new datapoints: Upstream/Downstream sites, Demographics and Percent of traffic from search! Celkem mě to zaujalo (poznamenávám si do deníčku: žlutý proužek se zvýrazněným Hey! opravu na sebe upozorní).

Takže co je vlastně nového?

Kromě klasického Traffic Stats, Contact Info a Related Links na alexe přibyly položky Keywords, Clickstram, Demographic. Pod položkou Keywords se skrývá seznam slov, které přivádí na stránku nejvíce návštěv z vyhledávačů. Jelikož můžu srovnat s GA, tak se mi nezdá, že by nejvíce lidí chodilo na můj blog protože do vyhledávačů zadají 404m.

Další položkou je Clickstream. Údaje které zde najdete začínají nejednomu analytikovy zvedat hladinu adrenalinu v krvi. Upstream Sites jsou stránky, které uživatel navštívil předtím, než se dostal na vaše a Downstream Sites jsou zase stránky, jež navštívil poté.

Poslední novinkou je Demographics. Ukazuje věk, pohlaví, děti, vzdělání a odkdu se na můj blog návštěvníci dostali. Průměrný návštěvník mého blogu je tak 18 – 24 let starý, je to chlap (musím přidat víc fotek pejsků), nemají děti (na domény se balí ženský špatně) a surfují z domova (na domaining kancelář nepotřebujete).

Závěr?

Upstream sites, návštěvnost a klíčová slova si určitě lépe ověříte přes GA. Na druhou stranu třeba údaj Downstream je velice užitečný, který vám GA nedá.

Trochu zábavy s novými daty na konec

Vemblovi chodí nejvíce lidí z vyhledávačů na keyword jak být emo

Johnovi zase na keyword google ban

U Retala je zase třetí nejhledanější slovo stastne vdovy – alespoň už víme odkud se berou nejlepší doménové kousky


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Nový náhled do soukromí webu s alexa.com”

  1. Zda se ze ty klicove slova jsou brana jen s yahoo a google.

    Seznam to bere, ale to je asi pochopitelne…

  2. Ikdyž jsou ty data často dost mimo, tak i přesto je to mocný nástroj :).

  3. moc hezkej clanek. priznam se, ze jsem novou alexu jeste nezkoumal. vypada to jako velkej prevrat, ale po nekolika testech se potvrdilo, ze seznam.cz to /diky principu alexy/ nastesti moc “neumi”.

  4. Přemýšlím jestli už to nestojí k zamyšlení. Nechci být paranoidní, ale ONI o nás vážně ví uplně všechno :-)

  5. Admin: Pěkně jsi to tady rozebral. S tím jak být emo je to docela sranda, protože to je již hodně starý článek, který napsal ještě původní majitel blogu a vodí mi návštěvníky dodnes. Nejlepší jsou u toho ty komentáře. To se člověk občas docela pobaví :).

  6. Super, takže já jsem vlastně chlap :) Aspoň že roky mi ten “průměr” ubral :)

Comments are closed.