Pořídil jsem si širokoúhlý monitor

Poslední dobou mi blbnul můj stará monitor, který jsem měl už více jak 7 let. Než naskočil tak to trvalo i pár minut, ale nechtělo se mi to měnit. Poslední dny ale to startování už bylo celkem zdlouhavé a tak jsem vyrazil si koupit nový. Bylo mi celkem jedno co koupím. Nakonec jsem si domů donesl širokoúhlí LG monitor (při programování se široká obrazovka hodí říkal jsem si), který nejlépe šlape na rozlišení 1680×1050. Jenomže teď koukám že se trochu ztrácím v tom obrovském volném prostoru, kterého je najednou všude kolem tolik. Šok přechodu z 1024×768 (17tka) na 1680×1050 (22ka) je značný. Ačkoliv mám najednou všude spoustu místa, tak se mi všechno zdá strašně prázdné. Na blog by jsem klidně mohl hodit další 4 sidebary. Překvapivě moje testovací MFA vypadají na vysokém rozlišení celkem v pohodě, ale minisites jsou naopak strašně prázdné. Navíc prakticky nic nepřečtu. Budu se muset kouknout po nějakých pluginech nebo najít nějaké nižší rozlišení v opačném případě pujdu asi k očaři. Njn tak to dopadne když zastánce tradičních metod po delší době musí přejít na něco nového.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

17 Replies to “Pořídil jsem si širokoúhlý monitor”

  1. Já převážnou část co jsem u počítače, jsem na NTB 15” s rozlišením 1680×1050 tj. to, co má tvoje 22”, jen menší plocha:-) Ze začátku mi to dělalo problémy, ale zvykl jsem si, i když si většinu webů ve FF zvětšuji.

  2. Ja jsem stejne velke rozliseni na novem monitoru “vyresil” pri prohlizeni internetu pridanim Delicious sidebar do Firefoxu:)

  3. Foto nebude (není se čím chlubit). Dám tomu pár dní a pokud si na to nezvyknu tak vracím na 1024×768 a přepínám do módu 4:3. V každém případě mě to donutilo zamyslet se nad budoucností reklamních ploch. Celkem dost lidí používá větší rozlišení než 1024×768 a upřimně i největší reklamy od adsense vypadají opravdu nicovaté. V tomto má výhodu etarget a adfox (možnost zvětšit písmo). Adsense se celkem ztrácí a zapadá do designu. Napíšu na to nějakou šílenou úvahu.

  4. Ja jsem si poridil k notebooku 23,6″ full hd, prechod z 15,4″ 1280×800(16:10). Velky me pripadal jenom kdyz jsem ho tahl v narvane tramvaji pres pul brna z alzy(a jeste s klavesnici, ktera se taky “necekane” nevlezla do batohu).
    Zvyknout si na pomer 16:9 me trvalo mozna par hodin, 16:10 bylo asi lepsi, ale urcite je to o hodne lepsi nez ty skoro ctvercove obrazovky, kde na sirku clovek nema vubec misto a na vysku uz nema prehled(clovek je zvykly z reality divat se do sirky, ne do vysky).

  5. To jeste nevis co za kram lezi na stole me :D Hold stara skola :D

  6. Já dostal novou širokoúhlou 22 k vánocům, taky jsem byl zvyklý na klasikcký monitor, sice už 19, ale klasický 4:3. Trvalo mi to nějaký čas než jsem si zvykl, chtěl jsem to dát taky zpátky (ale byl to dárek, takže jsem nemohl) a nakonec jsme si zvykl a teď už jsem spokejen, takže tomu dej taky čas :-)

  7. Sem myslel, že když AdSense splývá s designem, že to je právě plus.

  8. meph: 9 z 10 MFA developerů říká že to dobře je.

  9. na pocitaci pouzivam starou LG 17 pomer 4:3 rozliseni 10243×768 :-) kdyz jdu k brachovi na jeho 23 s rozlisenim na max vzdy se rad vracim ke sve sice stare ale pohodlne obrazovce :-) dokud v ni neco neprdne tak u me na stole zustane

  10. udělal jsem úplně stejný přechod, je to jen na pár dní a už si zvykneš. Někde to lehce vadí, někde to je naopak plus (třeba Photoshop, kvuli kteremu jsem hlavne potreboval vetsi monitor).

  11. Ošklivý sup: při procházení tabulek, správě kódu, analýze naprosto super, ale stránky si musím zvětšovat :/

  12. hele podobnej pribeh (15″ lcd z roku 97-98 taknak, branil sem se zuby nechty) poprve snaha o nahrazeni 20″ NEC nekdy loni, nezadarilo se, proste sem z nej mel oci jak kralik, takze navrat ke klasice, no letos, slavic vcera tricatiny, i rekl sem si par dni zpatky, Martine, udelej si radost, a s ocekavanim nejhorsiho sel sem do 22″ samsungu s tim ze ho nejspis budu vracet, no a… uz bych nemenil :)

  13. Heh, já mám 2 a ještě 2 bych uživil :D na ten “volný” prostor se nechá hrozně rychle zvyknout a osobně mi to zvýšilo efektivitu práce skoro o 30% :)

  14. ja mam radsi praci na dvou mensich (19″) monitorech nez na jednom velkem. Jinak nedavno jsem zkousel pripojit pocitac k televizi a neco na tom delat – na 42″ a fullHD se opravdu pracovat neda :) zblizka na to koukat nejde protoze je to moc velky a zdalky clovek neprecte nic. Ale zase se na tom dobre hraji hry…

Comments are closed.