Nedaří se prodávat odkazy v novém directu?

Nové directoglobal je super co si budeme povídat. Spousta výhod a v podstatě si s ním můžete dělat co chcete. Stačí nechat ten jejich javascriptový kód a se zbytek můžete upravit podle potřeby. Ze souboru, kde jsou uložené reklamy lze vytáhnout například jejich počet a na zbývající volné místo nasadit svůj vlastní prodejní text. Dokonce pokud znáte lokaci .dat souborů můžete si vytvořit skript na zprávu všech vašich reklam. Sledovat tak počet prodaných reklam nebo co se zorazuje. Celý systém je hodně masivní a má slušný potenciál, bohužel u toho potenciálu zůstalo, protože to co na starém directu se prodávalo nejvíce se na novém mi nedaří prodávat. Jsou to low cost reklamní prostory s ranky. Nové directoglobal s jeho nepoužitelným vyhledáváním vám moc s prodejem nepomůže. Jenomže directoglobal nemá konkurenci a ani jí mít v dohledné době nebude. I pokud by se objevila nepřešel by jsem pod ní. Majitel directoglobal mě i ostatní přesvědčil jak moc celému systému věří a to je pro plánování dlouhodobého podnikání velice důležité. Takže jak si tedy pomoci. Celkem slušně se mi daří prodávat přes mé vlánko na webtrhu. Sice to chce pravidelnou aktualizaci, ale s pomocí open office a pár výhod to není zas takový problém. Navíc můžete přidat i vlastní poznámky jako jsou například statistiky z google analytics. Horní příspěvek aktualizuji vždy když vyprodám nějakou reklamu, nebo se uvolní slot. Webtrh navíc umožňuje vytvářet tabulky, které se dají řadit podle různých sloupců (díky Retale). Na vlákno vede odkaz z mého podpisu na webtrhu. Občas jednou za týden udělám nějakou tu akcičku, nebo přidám nový web a přidám příspěvek (trochu to povyskočí). Vlákno může být navštěvované (je 2hé nejnavštěvovanější v kategorii) i bez zbytečného “bumpování” (posouvání nahoru) každý den. Zjistil jsem, že nejvíce přibývají views když se mi povede nějaká hezká (užitečná) rada nováčkům. Jednak to mám v popisu moderátorské práce (upřimně raději radím nováčkům než mažu a dávám napomenutí) a jednak mě to i celkem baví. Teď na nějaké větší radění sice nemám čas, ale rozhodně to doporučuji. Webtrh si skvěle vede v google při hledání konkrétních odpovědí. Takže když odpovíte na nějakou otázku je pravděpodobné že si odpověd přečtou stovky lidí. Btw z těchto odpovědí se skrz můj podpis na webtrhu dostalo na můj blog celkem dost lidí. Proto berte odpovídání na jednoduché otázky jako selfpromotion svého blogu.

Jako vždy jsem utekl od tématu, takže zpět k němu. Odhalil jsem vám jak se dá nenásilně přes webtrh prodávat větší množství reklam s využití directoglobal. Vyplatí se to zvláště u webů, kde jsou nízké ranky a cena (zaměřeno na kupce kteří chtějí stovky odkazů za pár korun), tedy ty které se nedají přes vyhledávání v directoglobal najít. Jaké jsou další možnosti?

Pokud máte blog a stále volné sloty udělejte další stranku (vím že všichni používáte WP :)) s nadpisem reklama zde. Tam dejte všechny potřebné informace a odkaz na directoglobal s id vaší reklamy. Použijte url: http://www.directoglobal.com/cs/detail/180 místo 180 dejte ID vašeho blogu. Na stránku se vyplatí dát i screenshot třeba z GA. Directoglobal tu není od toho, aby za vás prodávalo všechnu reklamu, musíte si trochu pomoct i sami :)

Další možností propagace je využít ty úspěšnější k prodeji na těch méně úspěšných. Například já by jsem mohl udělat článek na 404m.com, kde nabídnu prodej na ostatních projektech. Stačí to doplnit o nějakou hezkou slevu a rázem můžete nějaký ten slot vyprodat. Teď jsem například zlevnil reklamu na cybersquatting.cz na 36Kč. Srank je 40 a po přepočtu se očekává page rank 2 – 3. Navíc je aktivní sleva 5%/10%/20% takže pokud dobře počítám tak za 345Kč můžete mít odkaz na rok s minimálně srank 40 (a roste) a potenciálně gpr 2 – 3 (vzhledem k počtu odkazů z ostatních projektů by jsem to viděl na tu 3ku). Návštěvnost za měsíc je sice jen 385, ale většina lidí si prohlédne uvolněné domény a pak by nejraději klikli na nějakou hezkou tématickou reklamu. Navíc na directoglobal je možné měnit reklamu za pochodu, takže si můžete zaplatit reklamu na 12 měsíců a každý měsíc měnit slot podle potřeby, aby stále bylo na co klikat.

Jak jsem zmínil už výše directoglobal není žádné backlinks nebo adsense, které na stránku jen přidáte a čekáte až budete vydělávat. Chce se to i aktivně zapojit do prodeje. Možností je opravdu hodně. Kdo nemaká nic nevydělá ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Nedaří se prodávat odkazy v novém directu?”

  1. K tem levnym bych mel jednu pripominku. Uz nekolikrat jsem byl na detailu, ale kdyz jsem videl maximalni delku jeden mesic, reklamu jsem nekoupil.

  2. Franta: což ještě directu chybí nějaký bulk sale kam zadáš třeba 100 url co máš v notepadu a nakoupíš reklamu naráz. Odklikávat každou zvlášť na jeden měsíc je dost pomalé. Na druhou stranu spousta lidí testuje co directo vlastně zvládne proto se bojí dávat na víc měsíců.

  3. Díky, článek mne vyprovokoval k přidání vlastního vlákna na WT.
    Popisovaný postup má ještě jednu výhodu, pomůže zpropagovat directoglobal.
    Třeba pak prodáme všechny sloty, jak tomu bylo na starém directu ;-)

  4. Admin: Díky za propagaci Drago. Důvod proč se tolik neprodává je jednak ten, že lidé ještě stále vyčkávají, dále to, že systém je podstatně složitější než jeho předchůdce Directo a částečně také určitě finanční krizí a zatím malé propagace z naší strany. Nechci to totiž propagovat do doby než to bude skutečně celé hotové a odladěné, respektive než hlavní strana dostane novou grafiku. A věřte, že až s propagací začneme poznáte to na prodejích všichni – jedním z mých největších klientů v oblasti překladů je totiž ČTK, takže jsem si u nich objednal nějakou tu reklamu. Kromě toho jsem připravil podrobnou nápovědu jak na to, ale zatím čekáme na novou grafiku a nechce se nám to pak zase předělávat, takže to ještě týden bude potřeba vydržet než to na web dáme. S tím vyhledáváním něco uděláme (programátor sice říká, že to nebude sranda ve 3 měnách udělat to nějak smysluplně a kvalitně, ale je to fajn kluk a já mu věřím, že z toho nakonec něco dobrého vyleze). Podle mě je pro prodej důležité nejen to jaké kdo máte ranky, ale hlavně poměr cena/kvalita reklamní plochy. Ideální je začít opravdu levně, a pak postupně cenu zvyšovat. Já jsem tam měl mé projekty (dnes již bohužel bývalé) mephix.cz, pctapety.cz, dovolenaprotebe.cz a smszabava.cz a u všech jsou reklamní plochy vyprodány nebo těsně před vyprodáním. Pokud nabídnete třeba 6 reklamních ploch po 20 Kč, tak je vyprodáte lehce a získáte aspoň nějaké peníze. Když nabídnete na stejném webu 1 plochu za 120 Kč, tak to nikdo nekoupí. Chce to zkoušet a experimentovat. Uvažuji také o tom, že budeme každý týden vybírat weby a na webtrhu (i jinde) je propagovat.

  5. mam jen dotaz- kdyz si necham vytvorit zdrojovy kod , nelze ho pouzit tak aby zobrazioval reklamu muze nekdo pomoci? jsem lama v programovani…jinak pekny clanek k zamysleni

  6. Vembl: o taktice prodávání něco napíšu.

    Že vyhledávání dělá problém je znát, to co na starém direktu šlo na dračku teď prodávám pomalu a jsem si jistý že to není krize :) Ale budiš i tak je to v pohodě a plní to svůj účel kvůli kterému direkto preferuju. Vyhledávání ve starém direktu bylo hodně jednoduché v podstatě nebyl potřeba žádný formulář a lidi zlenivěli. Pokud chceš ušetřit práci programátora než na to bude mít nálada (opravování bugů u těchto systému je snad nejhorší práce programátora) tak by stačilo, aby jsi umožnil export dat buď přes RSS (podobně jako ranky.cz u expirovaných domén) nebo klasicky jak to dělaj chytači domén. Formát:
    domena,gpr,srank,cena
    domena2,gpr,srank,cena
    Někdo si to stáhne uloží do databáze a pak udělat tabulku se tříděním je otázka minut. Pokud by to byl formát třeba csv (či jak se to jmenuje) může se to snadno naimportovat i do excelu či open office. A tam to zvládne setřídit i neprogramátor. O těch exportech zauvažujte jako provizorní řešení.

  7. Osobne tiež s pridaním webov na directo vyčkávam, jednak kôli aktualizácii PR, a kôli tomu že directo ešte nie je doladené… V každom prípade sa tomu systému teším, a plánujem ho použiť ako jeden zdroj menších príjmov.

  8. Tak sem se zaridil dle rad snizil cenu a hned se neco prodalo je fakt chce to zkouset moznosti..

  9. Stačilo by ak Vembl by dal zaujemcom o inzerciu bonus
    napr.10,-Eur a hneď by to rozprúdilo inzerciu.
    Tak ako to robia stávkove online kancelárie

Comments are closed.