Je google při udělování PR štědřejší než dříve?

google.pngUž u posledního přepočtu mě zarazilo kolik lidem se podařilo dosáhnout na GPR 5. Navíc stále přicházeli lidi s GPR 4, který není zas tak jednoduché dosáhnout. Trochu jsem se nechal unést myšlenkou, že snad google při svém narozeninovém přepočtu ignoroval svůj algoritmus a snad všem přilepšil.

Nedávno, ale došlo k dalšímu a přepočtu a GPR lidem nepoklesl. Dokonce i několik mích projektů se pěkně posunulo nahoru. Tak jsem začal uvažovat jestli opravdu to není jednoduše tím, že SEO a linkbuilding v ČR prostě už je taková samozřejmost. Nové projekty se automaticky registrují do vyhledávačů a katalogů. Aktivně se linky vyměňují a dokonce i prodávají. Já sám rád využívám nákup na directo.cz, kde si občas pro své nové MFA nakoupím nějakou tu reklamu. Když se to tak sečte, tak právě lidé chlubící se lepšími ranky mají nezřídka více webů. Samozřejmě vše účelně prolinkované. Dnes už se nedávají na weby ikonky jen z estetického důvodu. Prostě už jsme všichni pokročili. Nemůžeme se pak divit, že je to znát i na rancích. Přeci jen ty jsou převážně určené pro hodnocení “běžných” webů. Když otevřu nový projekt není pro mě problém automaticky jej nalinkovat z více než 20 stránek s GPR větším než 3. To už se nějak přece na ranku musí projevit.

Odpověď na otázku tedy není, že je google šťedřejší to jen my jsme změnili přístup a vylepšili svoje postupy.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Je google při udělování PR štědřejší než dříve?”

  1. Já si myslím, že ten narozeninový přepočet byl štědřejší. Mě třeba skočil web na PR4 jen s několika odkazy, což byla fakt blbost. Ale tento přepočet to hodil zpět do pořádku.

    Akorát se mi nějak nezdá ta PR4. Na nových webech jsem čtyřky dosáhl vcelku v pohodě, ale na webu kde jsem měl pětku a spoustu odkazů mi to kleslo zpět na čtyřku :-)

  2. Je pravdou, že hodně webů si polepšilo a dosáhlo GPR5. Na druhou stranu po posledním přepočtu lze pozorovat také pokles GPR, a to hlavně u webů, které měly GPR6 a výš.
    Takže si nemyslím, že by Google byl štědřejší.

  3. Ako je potom mozne ze mne sa ranky ani nepohli a pritom som nedavno robil linkbuilding a backlinky. Kedy sa cca udial update rankov?

  4. ja som nevymienal skoro nic cca 3 odkazy a skocil na GPR3:D

  5. Ja ti nevim, clanky mas casto dobry ale cimdal vic to vypada ze je pises jen proto abys zpropagoval directo.

  6. Upřimně dost jim fandím to nepopírám. I když posledně když jsem to ukazoval kámošovi tak se mě zeptal jestli je to nějaký bazar warez a adult odkazů. Upřimně je to k zamyšlení (možná další článek).

  7. Mne GPR také poskočil, ale google stejně upřednostňuje starší weby ve vyhledávání. Takže mne Google Search bude zajímat až tak za pár měsíců.

  8. Mám pocit, že novým webům se ranky získávají líp, než starým webům. Taky možná proto, že nové weby nestihly posbírat žádné penalizace. A nebo jak říkáš, stačí nalinkovat je ze stávajících projektů. To platí pro PR 4 a 5.
    Souhlasím s Michalem, že je těžší získat PR 6 a víc.

  9. No já bych řekl že byl štedřejší, protože u mých webů jsem se zpětným odkazům nevěnoval nikterak intenzivně a PR3 naskočil skoro jen tak.

  10. No mám naopak pocit, že google poslední dobou nedává zpětným odkazům tak velkou váhu jako v minulosti. Spíše sleduje aktuálnost. Mě stačilo u blogu http://www.gadgets-blog pouze dva měsíce pravidelně každý den dávat nový článek a ejhle… PR5 K dobrému PR už nestačí jen zběsile linkovat.

  11. Jenomže GPR je čistě o linkování a o ničem jiném.

Comments are closed.