Jak je na tom LLL.cz

Poslední scan LLL.cz jsem dělal 19.9.2008. Tehdy bylo volných 8513 LLL.cz domén. Dneska jsem nechal jet domainwalkera, aby jsem zjistil co se od té doby změnilo. Výsledkem je 8203 LLL.cz domén, které jsou volné k registraci. Z celkového počtu 17576 tedy zůstává 46,6%.

Mnohé možná napadne jestli má cenu kupovat LLL.cz domény jako investiční domény. Můj názor je takový, že v této zemi na to není stavěný trh. Nemáme ani pořádný domain aftermarket, ani žádnou pořádnou aukci, kde by se dali prodávat. Jediné aktivní místo, kde se dají domény úspěšně prodávat je webtrh.cz. Ostatní pokusy většinou ztroskotají na nedůvěryhodnosti, nebo jednoduše na tom, že se celý seznam/aukce zaplní nereálně nadhodnocenými doménami. Všichni tady chtějí prodávat end userům za statisíce domény, které nemají často hodnotu ani registračního poplatku. Je doslova zázrak, že se dají hezké kousky tu a tam koupit na webtrh.cz za často velice slušnou cenu. Zbytek českého trhu je bohužel naprostá džungle, kde nový domainer prakticky nemá šanci na jakoukoliv realizaci. V takových podmínkách není žádná šance na nějaké investiční domény.

K čemu tedy tohle celé divadlo o LLL.cz? V krátkosti jde o to, že stále mnoho LLL.cz domén jsou typo domény k úspěšným webům. Narůstající počet aktivních uživatelů internetu tak zaručuje stálý přísun nechtěných návštěv těchto webů. S použitím vhodného MFA můžete vytvořit web, kde bude pravidelná návštěvnost už od začátku, bez nutností jí jakkoliv budovat a který si v pohodě vydělá na renew poplatek. Navíc po registraci do vyhledávačů by mohl hodit i něco navíc.

Další možností je využít skrytého potenciálu, který se v doméně nachází. Prakticky každý LLL doména může být zkratkou. Domény jako EON, CEZ, BMW nebo WOW nemusí na první pohled nic znamenat, ale ve skutečnosti můžou ze dne na den mít hodnotu statisíců. Existují určité pravidla jak předvídat co by mohlo být zkratkou (CVC nebo VCV vzorek) a co určitě ne (zzx, xwq atd.). Pak se takováto doména může proměnit ve výhru ve sportce.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup