Jak se vede mojí malé MFA zahrádce?

money_growing.jpgNastal čas zhodnotit svoje úsilí, které věnuju své MFA zahrádce. Ačkoliv v posledních pár dnech nemám moc času na hromadné tvoření MFA webů a na seznam už neplatí staré dobré vychytávky. Navíc místo aby jsem seriozně dělal podle už odzkoušených vzorců další stránky, tak vymýšlím pořád samé voloviny (posledně to bylo MFA na IDN doméně). Takže možná právě proto citím, že by mohl být výsledek lepší a hlavně stránek vícero.

No aby jsem to shrnul MFA není žádná lehká zábava. Teoreticky dělám vše správně, ale nějak se mi stále nedaří vytvářet ty legendární stránky, kde každá vydělává 10 USD/měsíc. Vlastně jsem tomu docela daleko. Vlastně celá ta MFA teorie vychází z teorie o Spoďárovích skřítkách. Prostě všechno uděláte podle 20 návodů na všech možných forech a stránkách a když už má příjít zisk tak si uvědomíte, že jste asi na něco zapoměli. Něco je mezi tím vším a v těch návodech to nikdo nezmínil.

Původně se MFA zdála jako super věc. Stačí koupit dobrou doménu a rozjet tam s vhodným obsahem MFA stránku, zaregistrovat do vyhledávačů a vydělávat peníze. Ono to už ale asi nefunguje. Bude to chtít trochu přitlačit. I když uděláte kvalitní stránku optimalizovanou na kvalitní keyword nějak to ten adsense asi nepochopí. Kliky se vyšplhají jen v průměru na max 5 centů za klik. Možná ty super slova o kterých se domnívám že jsou tak drahé asi nejsou. Takže mám naplánovanou pořádnou revizi. Na druhou stranu na běžných stránkách je za klik kolem 1 centru za klik (občas v průměru nevychází ani to), takže to asi tak špatné nebude.

Bude potřeba změnit strategii. S tím jak seznam zvedl váhu off page faktorů to moc nadějně pro nové projekty nevypadá. Takže se nabízí možnsot koupit na rozjed projektu nějaké zpětné linky třeba přes directo.cz. Budou potřeba silné stránky s vysokým s-rankem, málo odkazy a vysokým věkem. Postupem času až si moje MFA vytvoří nějaké ranky tak už nebude nutné nakupovat tolik odkazy. Jenomže to je o investici. MFA už asi nebude tím super levným způsobem jak začít internetové podnikání. Možná ve fázy 2 zapeměli spoďároví skřítci se zmínit, že prorazit na dnešním trhu nebude zas tak jednoduché. Že možná právě tolik lidí odpadne, protože si uvědomé, že to prostě lehce nepujde. Hmm když tak přemýšlím ono vydělávání peněz vlastně není lehká zábava ale spíš těžká práce, zvláště pokud chcete vydělat hodně. A kolik je tedy definice hodně? I na tohle má google odpoveď. Hodně peněz je 3000USD/měsíčně. Protože to je částka od které se teprve začínají prý kontrolovat adsense výplaty. Upřimně tolik jsem za měsíc zatím nikdy nevydělal. Když se rozjíždělo aukro tak jsem snad té částce byl nejblíže. Třeba se mi to ale už za pár měsíců podaří :)

Sice nerad odbočuju od tohoto vážně myšleného článku, ale teď mě napadlo, že se tady celou dobu bavíme o dolarech. Dokonce používám na blogu i jejich obrázky, ale nikdy jsem žádný neměl v ruce. Už jsem jich pár set vydělal jak na reklamě i na parkingu. Už jsem jich i pár set utratil za domény nebo i webhosting, ale nikdy jsem je nedržel v ruce. Upřimně znám je jen z obrázků a amerických filmů a přeci o nich tak často píšu. Budu si muset jít do směnárny nějaké vyměnit. I když teď mě napadá svoje první dolary jsem vydělal snad před 7 možná 8 lety. Ještě na střední škole. To jsem přičichl adult webmáteringu. Nemůžu zapomenout na ten pocit když se mě zeptali rodiče, že mi asi něco přišlo. Kouknul jsem na to a byl to šek. Můj první šek. Tehdy padlo podezření co to vlastně dělám. Byl to úžasný pocit. Bylo to snad jen na nějakých 47 USD, ale cítil jsem se jako pán internetového biznisu. Hrdě jsem jej šel druhý den vybrat do banky. Patřičně jsem se s ním samozřejmě kámošům pochlubil. Ale stejně mi ho proplatili v korunách, takže jsem dolary nikdy nevlastnil.

Ale dost soukromé vložky teď jsme v realitě. A ta se jmenuje MFA by už konečně mohly začít vydělávat. Je jisté že to funguje. Objevuje se návštěvnost. Jsou i kliky, ale zatím po málu a za málo. Nechci se ale vzdávat, dělání a psaní textů pro MFA mě celkem baví. Navíc jsem koupil před nedávnem nějaké podivné NNNN.info domény tak by to chtělo na ně dát nějaký ten obsah. Omg zase uvažuju nad testováním nějakých šíleností. Proč radši nepostupuju podle už ověřených kroků. Njn to je moje prokletí, pokud v něčem nevidím výzvu nebo nějaké tajemství tak mě to neláká :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

19 Replies to “Jak se vede mojí malé MFA zahrádce?”

  1. Heled ty 3k$ za mesic se tradovaly v zacatcich adsensu v anglictine na blackhat forech protoze par lidi skoncilo prave na tyhle hranici s banem. Dneska a navic lokalne to bude asi fungovat uz trosku jinak.

    Jinak s pornem a dolarama jsme na tom stejne a prekvapive i s tou posledni vetou ;)

  2. Konecne taky nekde ctu, ze to neni tak jednoduchy, ze to chce praci a cas. Diky za takove prispevky.

    Zatim to vypadalo tak, ze MFA muze delat kazdy a ze se diky nemu koupe v penezich ;-)

    Osobne si myslim, ze vyznam MFA bude postupne upadat (to, ze se misto toho objevi neco jineho na “snadne vydelani penez” je asi fakt jen otazkou casu;)

  3. Stoji ti to za tu namahu ? Okrem toho ze MFA povazujem za odpad internetu… 10$ mesacne ? Fakt ti to stoji za nejaku namahu ? V IT nieje problem zohnat robotu robotu kde tych 10$ budes mat na hodinu a nie mesacne… to je asi ako keby si mal 160 desat dolarovych MFA webov. Keby si mal nejaku tutovku, co zaraba dost tak je to ine, ale zjavne sa ti stym nedari…

  4. S těma dolarama je to celkem trafné, taky jsem je vlastně nikdy neměl v ruce, přitom už pár let tvoří značnou část mého příjmu

  5. Tak to by mě zajímalo, jak dopadl IDN experiment…

    Mimochodem – nechceš doučování češtiny? Máš informačně bohatý blog, docela čitelné vyjadřování, ale ty i a y tam sázíš úplně náhodně. Nic proti, ale tahá mě to za oči :)

  6. musím taky říct, že poslední dobou to jde z kopce, člověk furt něco dělá a google to čím dál míň ohodnocuje

  7. Tak když vidím ty weby o mobilech, tak si nejsem jistý, jestli je to to pravé pro uživatele. Nevím no.

  8. Pekny clanek :-).

    Vubec jsem nevedel, ze Google kontroluje platby nad 3k usd mesicne. Na te hodnote momentalne jsem, tak to jsem zvedav, jestli GA moje mfa zkousne :-/.

  9. Pěkný článek. Nepustíl by si informaci, kolik zhruba vynáší ty mobily? Přišlo mi to jako docela fajn stránka, tak by mě zajímalo, jestli se to rozjelo.

  10. Ahoj,
    ty si přeješ MFA, co vydělává $10 za měsíc? a to se ti vyplatí s tím patlat? Já měl za víkend udělaný systém na MFA, co vydělávaly $150/měsíc a rok jsem na to nešáhl, pak jsem to prodal. A myslím, že není problém na MFA dělat pár dolarů denně i dneska. Jen v tom nevidím smysl, jak ti psal HEAD, lepší je mít jeden stabilnější projekt.
    Mário

  11. Už jsem to zmiňoval, nejdřív si chci každý krok projít ručně. Nespoléhám na žádné generování obsahu pomocí skriptů ani nic podobného, ačkoliv to umím celkem slušně. Až si to odzkouším všechno pěkně ručně a pozjištuju co a jak přesně funguje přejdu k automatizaci. Ale dělat automatické skripty bez toho, aby jsem věděl jak to funguje se mi nechce.

    Jakub: nic moc, zatím se to jen rozjíždí

  12. zkus taky nejake MFA v anglictine. Pises ze mas za klik cent. Zrovna jsem se dival do adsense na jeden anglofonni projekt co mam a jeden klik tam vysel i na 0.5$ :)
    (pravda je, ze globalni projekty jde zase hure prosazovat)

  13. Mario: Imho nejlepsi je mit dostatecnou zakladnu MFA/jinych mensich webu (jednak dobry money, druhak hodne webu na backlinky zdarma), ale zaroven take nekolik velkych/vetsich projektu.

    Nejidealneji kdyz ti Adsense plati provoz vetsich serveru :-).

  14. Zkoušel sis někdy propočítat, kolik webů by jsi potřeboval, aby jsi se svými MFA vydělal 3000 dolarů/měsíc?:) chtělo by to asi jiný systém, netvořit MFA bez obsahu, ale tvořit MFA ale s dobrým obsahem…bohužel ti co to píšou mají pravdu. Taky mám pár MFA, ale snažím se i poskytnout nějaké info…zarazilomě že první penáze z Adsence jsi dostal před 8 lety…to jsi opravdu za let nepřišel na nic lepšího? čeakl bych rozjetý eshop s vlatsníma zaměstnancema a 50 projektů v EN, který ti dělají 15 000 USD/měsíc…ale jak vidím, tak nic moc pokrok. Tím chci říct,že bys měl na víc a v IT navíc určitě jde, kdybys začal stavit nějaký zajímavější projekt..nebo portfolio které by dávalo smysl! Myslím si, že každý musí přijít na své sám…ale už mě to fakt nedá…

  15. Denny: můj první šek byl za adult jak jsme psal, takže ten od adsense opravdu nebyl. Moje specializace jsou roboti, shromažďování a třídění dat. MFA manuálně budu dělat jen do doby než přijdu na to jak to dělat co nejeefektivněji pak si na to prostě udělám robota. Který mi jich za den vyplivne desítky, ale bez ruční práce a získání know how ten robot fungovat nebude.

  16. To jsem zvedav na toho robota, chces tvorit roboticky dělaný obsah? To bude velice zajímavé. Jinak seznam docela vykopal všem MFA webům hrob, pokud to tak půjde dále, MFA jako takové smysl mít nebudou.

  17. Buď tématicky generovaný obsah, což ale pochybuju že by se mi to povedlo, anebo mit specialní strojový text a z toho pak vytvaret smyslupne vety. To je ale zati mdaleko, alespon dokud nevymyslim jak to uspesne delat v malem.

  18. Když už tu padlo něco o adsense. Tak co dodat, už to není to, co to kdysi bývalo. Kde jsou ty dny, kdy na adsense sem měl 10 dolarů denně… Dneska jsem rád i za dolar. Ale impresí je víc, a prokliků nějak stejně. Jen ty ceny šly dolu. Docela by mě zajímalo, jak to funguje. Jednou jsem měl na serveru cca na týden výpadek databáze (fungoval, ale ne, jak má), kde návštěvnost spadla na 1/3, a aktivita návštěv celkem 18x. Přesto prokliků bylo cca stejně, ale hlavně, výdělky 2x-3x vyšší! To jsem docela nepochopil, z podobných věcí mám smíšený pocit. Často když jsem měnil a přidával plochy, tak CTR se zvýšilo, ale výdělky snížily…

Comments are closed.