Alternativní možnosti monetizace domény

V současné době, pokud pomineme parkování domény, tak nejefektivnější (poměr zisk / náklady+čas) monetizace každé domény spočívá v krátkém textu PPC systému, prodeje zpětných odkazů a v případě dobrých ranků nebo návštěvnosti ještě nějaký přímý prodej reklam. Tento snad nejefektivnější a nejjednodušší model většinou individálně upravujeme a podle aktuální poptávce PPC a změny hodnot ranků. Jaké jsou ale další možnosti? Jsou nějaké?

Popup okna – stále přežívající systém reklam, který není zrovna moc šetrný k návštěvníkům. Cena se pohybuje kolem 1 USD na tisíc návštěvníků. Problém je však konflikt u pravidel PPC systému a prímý prodej reklamy nepřípadá v úvahu. V podstatě už se jedná o přežitek.

PPA – Pay Per Action reklama. Většinou se jedná o systémy, kde je naservírován uživateli například nějaký formulář za jehož vyplnení získá zprostředkovatel nějakou provizi. Mezi PPA se řadí i přihlášení k odběru emailů. Zde ale nevím na kolik se pohybuje cena. Pokud vím tak v ČR není žádný použitelný PPA systém.

Affilate – Hodí se pro specificky zaměřené weby a velice dobře se osvědčil například pro MFA weby zaměřené na cestování, ubytování a hosting. Výhodou je velký výběr programů, který se dá použít.

Přímý prodej návštěvníků – Při současném úpadku PPC systémů je to velká šance pro domainery, kteří mají type in traffic. Existuje pár testovacích systému v zahraničí. Největší je asi sendori.com, který umožňuje přidat doménu s návštěvností a pak advertiseři mohou nakupovat návštěvníky této domény. Aby jste se do programu dostali musíte mít domény s návštěvností alespň 1 milion lidí měsíčně, anebo vydělávat 1000 USD za měsíc na parkingu. Jsem si jistý, že by se podobný systém uživil i v ČR.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Alternativní možnosti monetizace domény”

  1. Ten přímý prodej návštěvníků se mi líbí.

Comments are closed.