Dolar roste vrátit adsense?

Tuto otánku má určitě každý kdo používá víc systému. Říká se, že obratnost je nejdůletiějším uměním nejen domainera, zahrnuje ttiž i lidi, kteří dělají minisites, microsites nebo MFA. Jakmile je nový trend musíte jej dobře odhadnout a okamžitě se rozhodnout. V podstatě to platilo vždy. Například v dobách kdy alegro rozjíždělo svůj aukční portál aukro.cz byla cena za klik neuvěřitelných 10Kč a za ověřenou registraci tušim až 250Kč. Bylo to období kdy nebyl problém vydělat v průměru za den až 1000Kč bez větší námahy. Ovšem lidi se brzo dozvěděli o čem je řeč a prostě přestali klikat nebo už byli zaregistrováni. Těch pár měsíců ale byl dostatek času na získání slušných prostředků. Takové akce se moc neopakují a proto je nutné včas na ně reagovat.

Ovšem jsou i případy, kdy je lepší přestat nějaký systém používat a nahradit jej jiným. Před nedávnem propadající se dolar odradil hodně webmástrů od používání adsense. Jenomže dolar je zpět a silnější než předtím. Webmástři se proto zřejmě začnou k tomuto systému vracet.

Otázkou je jestli dolar vydrží nebo bude zase padat dolů. Ovšem spoléhat se už pouze a jen na PTC systémy je už pro zkušené webmástry trochu málo. Své stránky reklamní bloky doplňují i o prodej odkazů například přes backlinks.com nebo přímo prodávají reklamní plochu pomocí systému directo.cz. Zatímco prodej odkazů vynaší nejvíce v současné době na stránkách s GPR 1 až 2, directo naopak těží přímo z návštěvnosti a vysokých ranků.

Mimochodem pokud si chcete přečíst kvalitní článek o MFA s konkrétním příkladem tak doporučuju Tom@sův blog.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Dolar roste vrátit adsense?”

  1. No ono to co tady pises o dolaru neni az tak pravda. To ze se kratkodobe dostal dolar na 20 Kc jeste neznamena, ze tam zustane. Uz ted je jasne videt, ze se bude vracet vse do normalu. Euro uz je zase za 24 Kc a dolar pod 19 Kc a bude to zase klesat…

    Takze bych ve zvysovani dolaru nevidel zas tak velkou prilezitost k vydelani…

  2. Pokud srovnáváš dolar a euro tak jsi si v podstatě odpověděl sám.

  3. Stale mam za to, ze kurz dolaru nema na AdSense vydelky zasadni vliv..cesky inzerenti preci plati v korunach, pouze se to prepocitava na $ – tudis rozdil na vyplate podle me dela jenom zmena kurzu za dany mesic, dlouhodobe zadny vliv. Mylim se? Samozrejme za predpokladu, ze mam cesky stranky, coz tu ale ma asi vetsina..

  4. Přesně jak píše snakey. Už jsem adsense jednou rozebíral http://404m.com/2008/10/17/dolar-jde-nahoru-navrat-adsense/

    Zvolil jsem špatný nadpis. Mělo se to týkat spíše takové menší úvahy o tom jestli přejít zpět na americky platící systémy. Jednoduše jestli na rostoucí dolar reagovat nebo ne. Také jsem chtěl upozornit že rostoucí dolar přitahuje zpět i webmástry, kteří přešli jinam.

  5. Ja nic nesrovnavam jen demonstruji, ze bude dolar opet klesat. To ze ojedinele stoupnul je spojene s krizi a vzhledem k tomu, ze ceska burza uz se vzpamatovava, tak dolar opet zacne klesat…

  6. lenze dolar posiluje oproti vsetkym menam nie len oproti ceskej. Neni tomu tak davno co bol pod hranicou 19 korun teraz je na hranici 24,5 a to robi rozdiel pri vyplate pat stovak. Naviac musim zaklopat ceny za klik su az neuveritelne snad to vydrzi.
    Diky za odkaz drago

  7. Drago prosimtě jak se bránit proti lidem co naschvál klikají na adsense aby správci stránek dal google ban? Adsense podpora prý skoro nikdy v případě zabanování nekomunikuje tak jak se taková věc řeší? Jak dokázat že ty za nic nemůžeš? Díky

  8. Spíš by ti poradili na webtrhu, ale vím že ve formuláři který je v centru nápovědy existuje položka podezřelý nárůst kliknuí nebo něco takového.

Comments are closed.