10 tipů jak monetizovat doménu

Každou chvíli mi někdo píše, že si registroval opravdu super doménu, ale že jí nechce prodat a rád by na ní nějak vydělal. Prošel jsem teda ICQ a některé odpovědi na forech a vytáhl 10 nejpoužitelnějších nápadů.

1. Nainstaluj Word Press, stáhni free šablonu. Začni psát články co tě baví. Nahoď na postraní lištu adsense.

Vhodné pro: investiční domény (LLL.info), oborově zaměřené domény (spekulace.info, likery.info atd.)

2. Udělej si jednoduchý PHP skript, který bude tahat RSS feed. Oplácej to reklamou. Prolinkuj s ostatními stránkami podobného druhu.

Vhodné pro: zkušenější programátor dokáže vytvořit univerzální systém, který na multidomain hostingu obslouží i stovky domén. Postará se o výměnu linků mezi nimi. Přidání domény je pak otázka minut

3. Založ phpBB forum na rady. Vytvoř pár sekcí. Nahaž do nich nejčastější kladené otázky z jiných fór a nakopíruj rovnou i odpovědi (vyplatí se ale napsat svoje). Chce to trochu schizofrenie. Protože jeden nick se jakože ptá a druhý odpovídá. Časem to google a seznam proindexuje. Zjisti si pomocí našeptávače na seznamu co lidi nejvíc hledají. Zadej slovíčko Jak a počkej co ti našeptávač nabídne. Podle založ témata. Soustřeď se na lidi co hledají celé fráze například “Jak stahovat videa z youtube.com”. Použij je jako název vláken a v otázce dej jako H1.

Vhodne pro: lidi co mají čas, na doméně nezáleží

4. Zaparkuj doménu. Použij namedrive.com nebo sedo.com. Je to nejjednodušší forma monetizace domény.

Vhodné pro: type-in domény, typo domény, lenivé domainery

5. Redirektuj návštěvníky domény na vhodný affilate program. Buď přímo přes header nebo přes javascript. Důležité je, aby tam byl affilate kód.

Vhodné pro: domény s expired trafikem, type-in domény

6. Sežeň si databázy vtipů a pak každý den podle nějakého vzorce generuj na stránku třeba 10 vtipů. Kolem dokola osázej reklamou, až lidi vtipy přeštou budou roztěkaný kam kliknout.

Vhodné pro: domény s expired trafikem

7. Najdi free skript na nějaké těžké sudoku. Dej ho na stránky s nadpisem nejtěžší sudoku na světě. Oplácej reklamou. Zaspamuj blogy o sudoku, že si našel stránku kde je nejtěžší sudoku na světě.

Vhodné pro: domény bez trafiku

8. Použij archive.org, stáhni původní verzi webu a obnov jí. Pozor na porušení autorských práv. Oplácej novou reklamou.
Vhodne pro: domény s minulostí

9. Nabídněte nějaké guildě ze známé online hry nebo hernímu klanu, že jim založíte phpBB forum nebo nějaký guild systém. Oni si tam pak už budou povídat. Pokud je guilda známá bude na ní spousta odkazů a vy můžete vydělat na prodeji odkazů. Například pro world of warcraft existuje několik guild systému a také free šablon. Nemusíte se bát že u vás guilda bude na věky, časem se rozpadne nebo přesune na vlastní doménu.

Vhodné pro: multidomain hosting + investiční domény, které nebudete chtít prodat v horizonontu několik let.

10. Nainstalujte WP s free template podobně jako v kroku jedna a vkládejte videa z youtube.com. Zaměřte se na konkrétní kategorii. Udělejte za návštěvníky “špinavou práci” tím, že jim už předpřipravíte co hledají. (Příklad reklamavtv.cz)

Vhodné pro: bulvární domény (sokujicividea, drsnavidea, vtipnavidea atd.), vhodné i na relax od domainingu.

Vím že většinu z těchto tipů už asi znáte, přeci jen patří to mezi základy monetizace domén, ale domainerů v poslední době narůstá a tak mi přišlo fér to sem všechno pěkně sepsat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “10 tipů jak monetizovat doménu”

  1. Píšeš tu o podvodech s co.cz, pěkné, šlechetné. Můžeš mi však říct, jak můžeš stáhnout cizí web z archive.org a neporušit při tom autorský zákon?

  2. dekuji za pekny prehled,
    neco podobneho delam i ja (parking, wordpress, youtube videa), musim to ale jeste pekne vsechno automatizovat :-)

  3. to Jsoucí: Nemusíš stahovat nebo kopírovat doslova. Každý má posunuté hranice někde jinde. Člověk, kterému byla konkrétně tato rada určena je nějak zatím nenašel, takže mu nevadilo že nakonec ve finálním kódu byl i kus skriptu z archive.org.
    Pro mnohé se stačí inspirovat, anebo použít poupravený text. Jak je to s copyrajtem to netuším. Spousta lidí používá Céčko v kombinaci s adresou webu. Pokud někdo web zruší protože se o něj už nechce starat tak mu je vesměs jedno co s tím bude dál.

  4. Drago, drago. To céčko v kombinaci s adresou webu se sice používá, ale každý unikátní výtvor je chráněn autorským zákonem, i kdyby tam to céčko stokrát nebylo. Čili je to fakt vtipné – na jedné straně mluvíš o podfuku s co.cz (což chválím), na druhé straně navádíš k porušování autorského zákona (byť je faktem, že se o tom mnohdy – skoro vždy – původní autor nedoví).

    Inspirace, kterou zmiňuješ v komentáři, je ok, ale to, co máš přímo v bodě 8, moc košér není.

  5. Jo to si nevyberes, but budes psat jako hodny hosik a vyhybat se cemukoliv problemovemu a nikdo te nebude cist. Nebo te lide sice navstevovat budou, ale ty pak budes muset pretrpet ty narazky moralistickych rozumbradu.

Comments are closed.