ale google adsense má přece každý rád

Všichni víme že google adsense je na trhu jedničkou a kdo má ban tak musí složitě hledat konkurenci, která na něj prostě nemá. Ačkoliv se jedná o nadnárodní společnost, tak i v české republice si prostě drží prim. Důvodem je velice vhodná volba reklam, která na stránku pěkně sedne a pak se není čemu divit, že není problém vytáhnout i click rate 5%. Navíc má nepřeberný výběr a tekže není problém, že si prostě uživatelé na reklamu prostě zvyknou.

Jenomže poslední dobou je toho už nějak moc a hlavně za málo. Je pěkné mít krásně rostoucí click rate, ale upřimně pokud za klik je méně než 0.05 USD už je něco špatně. Pokud už mám obtěžovat návštěvníky webu reklamou (teď konkrétně myslím 404m.com ne nějaký MFA kde je mi úplně jedno jestli návštěvníka ještě někdy uvidím) tak by bylo fajn, aby ta reklama tam nebyla jen pro ozdobu. Musí být k tématu, dovést návštěvníka k novým službám a samozřejmě také přispět nějakou motivační korunou.

Při koukání na statistiky ze začátku měsíce na google adsense je člověku k pláči. Je sice hezké, že v druhé polovině měsíce to už bude lepší, ale co do té doby? Dát reklamu pryč? Nahradit jí nějakým affilate bannerem? Možná to bude ideální řešení. To nám tu pak už zůstanou jen MFA stránky?

Na druhou stranu osobně vlastním několik MFA stránek a možná právě takovéto stránky ubírají na kráse celému google adsense. Asi určitě, bez MFA by bylo víc reklam pro ostatní. Na druhou stranu by zase byla drahá pro inzerenty a ty by hledali jinde. Vypadá to jako začarovaný kruh. Možná by stačilo kdyby jsem si někde v google adsense mohl zaškrtnout zobrazovat jen reklamy za víc jak 0.1 USD a pokud nebudou tak nadhodit reklamy nějaké neziskové organizace nebo jen nějaký RSS feed o aktuálních událostech.

Teď mě napadá že existuje jedna teorie proč google na začátku měsíce vyplácí menší provize. Třeba čeká na výplatu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “ale google adsense má přece každý rád”

  1. Ono adsense celkově je takové nepředvídatelné. Já jsem třeba zjistil (asi je to obecně známe ale já jsem k tomu musel dojít sám) že u mě na adsense vydělávají mnohem více weby s menší návštěvností ale větším počtem zobrazených stránek. Takový web pak vydělává mnohem více než web s 10x větší návštěvností…

  2. Ahoj. Pozoruji podobné na svých webech. Návštěvnost stoupá, ale příjmy z adsense nikoliv. Aspoň, že se drží na stabilní hladině a mám, na co jsem zvyklý.

  3. ja som vymenil za etaget zatial spokojnost cena za klik okolo 2,5 niekedy aj 5 cize v prepocte 25 centov. No uvidim, mne osobne reklama vadi a nera s nou obtazujem druhych za par supiek.

  4. no, ja mam na adsense ban(nepravem), takze tohle uz moc neresim… jsem u etargetu a jsem spokojen, hlavne s panem kovarem se hezky povida :-D a aspon u etargetu se da dovolat cloveka a ne jako u googlu, pul roku jesm se snazil dostat ke cloveku.. marne, …

  5. ShaiMagal, Google se prostě jako každá velka firma nemůže bavit s každym usmrkancem.

  6. Otázkou ale pak je, jestli neztratí důvěru právě drobných webmástrů. Navíc spousta lidí je ochotno i přetrpět nižší cenu za konfort slušné podporty. Ztratit webmástra = ztratit místo pro reklami = ztrati peníze.

  7. Google se dostává do stále více monopolního postavení a jestliže někdo vlastní monopol, který není téměř nijak regulován a limitován, začne vládnout. Je otázka času, kdy
    Google převezme moc i nad ostatními odděleními IT a doslova zašlape společnosti jako je Microsoft apod. do země. Co se dá očekávat? Googlezizace. Nevěříte? Věřte!

    A vězte, že každý vládce se nebojí utratit jednoho bezvýznamného poddaného.

    Ztratit “zlého” webmástera (nevěřím, že bezdůvodně) je pro Google, jak správně říká Radek, bezvýznamné. Myslím, že na jejich ročním obratu se to příliš nepromítne. :-D

  8. “Ztratit webmástra = ztratit místo pro reklami = ztrati peníze.”

    Google má v síti AdSense partnery, kterým přeprodává reklamu z AdWords. Služba je dostupná všem, ale logicky … nelze poskytovat stejnou podporu partnerům vydělávající 100$ měsíčně a těm, kteří vydělají 10.000$ měsíčně. Nelze přeci zaměstnat tolik lidí … kdyby bylo v síti AdSense 1 000 000 webů (což bude možná i víc) a každý webmaster by měl 1x měsíčně dotaz a chtěl odpověď do 24 hodin, tak by potřeboval asi 30 000 zaměstnanců technické podpory. A stejně by se našli lidi, co by zas nadávali, že neodpovídají česky (takže ještě rozšiřovat support o čestinu?)

    Google dle mého názoru volí správně cestu priorit. Support poskytují kvalitním a vydělávajícím partnerům, kdy by jejich odchod mohl být v budoucnu znát a s blogísky už od začátku “nepočítají” a berou je jen jako doplněk .. v pondělí 1 zabanují a v úterý se 1000 přihlásí.

Comments are closed.