Převod EU domén může být problém

EuV poslední době se rozmáhají aukce .eu domén, které si jejich majitelé koupili za pár korun (napříkald GR měli v nabídce .eu domény za 10Kč pro partnery) a dále za pár korun prodávají. Problém ovšem je s jejich převodem. Mnoho ziskuchtivích lidí je teď prodává aniž by si uvědomili, že s tím můžou mít problémy.

Co je tak jiného na tranferu .eu domén?

Pro zahájení transferu je nutné uhradit okmažitě nevratný poplate, který by měl být roven ceně prodloužení domény o jeden rok. Takže už žádných 10Kč, ale plná cena, která je v současné době 180Kč (forpsi). Po zaplacení poplatku vám zašle verifikační email společnost eurid.eu. Transfer se dá také potvrdit faxem. To samé podstoupí i nový majitel. Poté má eurid 24 hodin na schválení transferu (prý se vše schvaluje ručně o čemž ale nejsem přesvědčen). Po úpravě whois, patří doména novému majiteli. Všechna zbývající doba expirace je vymazána a začíná úplně nová, která končí přesně za rok.

Shrnutí

Takže pokud kupujete doménu .eu nezapomeňte, že nezáleží na době expirace, protože ta bude stejně smazaná a nastavená na jeden rok. Dále cena domény za kterou si jí pořídíte naroste o prodlužovací poplatek.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Převod EU domén může být problém”

  1. Pokud to ale dobre chapu, tak by dany poplatek mel uhradit spis prodavajici nez kupujici. Tedy pokud v podminkach aukce neni uvedeno jinak. Nebo se mylim?

  2. to je na tebe ako sa dohodnete. tu ide o to ze je to iny system prevodu + poplatok. Ja sam som jednu eu domenu prevadzal asi tyzden a mal som s tym opletacky.

  3. TO je pravda. Na to jsem nemyslel. Diky za pripominku.

Comments are closed.