Co je MFA

MFA znamená Made For Adsense. V překladu uděláno pro Adsense. Jedná se o jednoduchou stránku, označovanou často jako microsite, která obsahuje text s drahým klíčovím slovem. Text často postrádá informační hodnotu nebo dokonce i smysl. Kromě textu na stránce nalezneme i velice vnucující se reklamu. Princip je jednoduchý. Návštěvník sklámán informační hodnotou (ať už obsahem nebo neúplností), hledá odkazy na stránce, které jej zavedou dál. Adsense mu naservíruje přesně to po čem touží. Klikne a majitel stránky má vyděláno.

Základní myšlenkou je z dostupných zdrojů (vyhledávače, výměnné služby, popřípadě lehčí spam/odkaz) dostat na MFA stránku návštěvníka a pak jej přeposlat dál. Pokud se tak děje v rámaci pravidel nikdo nemusí dojít újmy, ba dokonce všichni mohou být spokojeni. Návštěvník najde více info, zadavatel reklam návštěvníka, google si přijde na peníze a provozovatel MFA webu na podíl googlu.

MFA se také často používá jako hanlivé označení stránky, která neposkytuje žádnou reálnou hodnotu. Často má jako obsah feed z jiných zdrojů. Mnoho vyhledávačů také MFA weby penalizují. Dobře konstruované MFA totiž může snadno získat přední pozice ve vyhledávačích a tak se i děje.

Legálnost MFA je často probírané téma. Pokud stránka má alespoň nějakou informační hodnotu a neporušuje obecné podmínky Adsense, převážně nevadí. Je důležité dát si pozor na kopírování textu. Copyright je v tomto případě tou nejsilnější zbraní, která může být proti vám použita. Rovněž nedoporučuju různé generátory textu atd.

Nejoblíbenější MFA

RSS MFA – stránka obsahuje feed z blogů k tématu (doméně). Načítá se přes PHP a rovnou vkládá do textu. Velice oblíbené, rozšířené a rychlé.

Video MFA – stránka obsahuje často automaticky aktualizující se Embled videa z video stránek jako youtube.com apod.

How (Jak na) MFA – Stránka obsahuje návod/odpověď na často pokládanou otázku (spoustu lidí pokláda vyhledávačům otázku)

Geo MFA – Stránka města/státu/lokace obsahující důležité statické geografické a demografické údaje, telefoní čísla.

Nejčastěji se setkáváme s MFA weby .info. Ne kvuli ceně, ale právě kvůli koncovce .info. MFA web je často jako info web prezentován.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Co je MFA”

  1. How MFA, si pamätám jednu takú rozkošnú dadaistickú stránku v slovenčine alebo češtine, niečo na štýl: ako urobíme ???, urobíme ???? a urobíme ??? atď.

  2. Dlouho jsem nad MFA přemýšlel jestli je špatné nebo ne. Došel jsem k závěru, že pokud člověk, který na takovém webu klikne na reklamu a dostane se na web na kterém najde to co hledal je vše v oukeji.

  3. Dotyčný klikne na reklamu proto, protože nemá jinou možnost, kromě zavření stránky. Stačí se mrknout na statistiky, podle kvality stránky/kw to je 20-50% lidi, kteří na něco kliknou. Pravděpodobnost, že zrovna ta reklama ho zajímá je cca 100x nižší než na nějaké stránce s relevantním obsahem. K čemu je inzerentovi to, že na něj někdo klikne jen se zvědavosti a zase vypadne? K ničemu, takový traffic je hrubě nežádoucí. To je stejné jako “všeobecné odkazy” na PPC systémech. Kliků a utracených prachů mraky, efekt žádný.

Comments are closed.